مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس افزود: طبق بررسی های علمی صورت گرفته محصولاتی که با فاضلاب خام کشت می‌شوند به لحاظ زیست محیطی و بهداشتی آلوده هستند و منجر به انواع سرطان ها و بیماری ها در انسان می‌شوند، لذا فاقد ارزش غذایی هستند و نباید وارد زنجیره غذایی مصرفی انسان شوند.
کد خبر: ۱۱۰۳۰۷۳
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲ 01 May 2023

تابناک فارس به نقل از فارس: پیگیری‌های خبرگزاری فارس در بحث ابیلری بخشی از زمین‌های کشاورزی با فاضلاب منتج بر آن شد طبق قولی که مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس مبنی بر بازدید از این مناطق را به خبرنگار خبرگزاری فارس داده بود عملیاتی شود.

در بازدید میدانی صورت پذیرفته برخی از مسوولین استانی و شهری اعم از مدیر کل امور اجتماعی استانداری، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز، معاون سیاسی فرمانداری، همچنین از شبکه بهداشت والفجر شیراز به همراه اصحاب رسانه از آسیب‌های زیست محیطی موجود در مناطق بالادست دریاچه نمک حضور یافتند.

در حاشیه این بازدید مصطفی مشفقیان؛ مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در خصوص آلاینده‌های زیست محیطی که یکی از آسیب‌های کلان اجتماعی نیز محسوب می‌شود در مناطق بالادست دریاچه مهارلو و همچنین در پایین دست تصفیه خانه شماره یک شیراز که نزدیک دهکده سلامی است دچار معضلات جدی هستیم.

مشفقیان عنوان کرد: ۶۰ درصد فاضلاب خامی که از سطح شهر شیراز به منطقه وارد و به تصفیه خانه سرازیر می‌شود مورد تصفیه قرار می‌گیرد و چیزی حدود ۴۰ درصد آن به سمت دریاچه نمک رهاسازی می‌شود که تبعات بسیار مهم زیست محیطی و بهداشتی را به دنبال دارد.

 

مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس با بیان این دغدغه که کارخانجات و صنایع از نظر قانونی ملزم به عملیاتی کردن یک سری مراحل پیش تصفیه مرتبط با تولیدی خود هستند، گفت: برخی کارخانجات شهر شیراز استاندارهای زیست محیطی را رعایت نکرده و مراحل پیش تصفیه را به صورت کاملا غیر قانونی حذف کردند.

وی با بیان اینکه تصفیه خانه شماره یک شیراز توانایی و ظرفیت لازم جهت تصفیه کل فاضلاب هایی که واردش می‌شود را ندارد، عنوان کرد: به این دلیل که آلاینده ها بیش از حدِ مجاز است در آنجا به طور کامل مورد پاکسازی قرار نمی‌گیرد.

مشفقیان کشت محصولات کشاورزی با آب فاضلاب را از دیگر معضلات برشمرد و گفت: تقریبا یک کانال هفت کیلومتری از پایین‌دست تصفیه خانه شماره یک شیراز که فاضلاب را رها می کند به سمت دریاچه نمک وجود دارد.

این مقام مسوول اضافه کرد: نکته اصلی این است که در این مسیر هفت کیلومتری شاهد حضور برخی کشاورزان به صورت غیر قانونی هستیم که کانال ها و انشعاباتی را زده و تقریبا همه فاضلاب را به سمت زمین های زراعی خود می‌برند.

وی با اشاره به اینکه الان با صدها هکتار زمین کشاورزی مواجه هستیم، گفت: زمین های کشاورزی که بعضاً از منابع طبیعی تصرف عدوانی شده، یا برخی مجوز دار هستند و خیلی از آنها مجوز نیز ندارند.

مشفقیان با بیان اینکه نکته حائز اهمیت آن است که چه زمین های مجوز دار و چه غیر آن جهت کشاورزی حق استفاده از فاضلاب خام ندارند، عنوان کرد: این در حالی بوده که متاسفانه انواع محصولات کشاورزی شامل جو، گندم، ارزن، ذرت و گاهی برنج در اینجا کشت میشود.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس افزود: طبق بررسی های علمی صورت گرفته محصولاتی که با فاضلاب خام کشت می‌شوند به لحاظ زیست محیطی و بهداشتی آلوده هستند و منجر به انواع سرطان ها و بیماری ها در انسان می‌شوند، لذا فاقد ارزش غذایی هستند و نباید وارد زنجیره غذایی مصرفی انسان شوند.

وی اضافه کرد: اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این محصولات کشاورزی که با فاضلاب خام تولید می‌شوند، وارد زنجیره غذایی شده‌اند.

 

مشفقیان در ادامه خاطر نشان کرد: این کانال هایی که کشاورزان به صورت غیر قانونی حفر کردند و انشعاب گرفتند باید تخریب و مسدود شود و مراقبت مستمر از سوی مراجع انتظامی و قضایی داشته باشد.

وی افزود: کانال اصلی انتقال فاضلاب به سمت دریاچه نمک باید لایروبی و مورد مراقبت قرار گیرد تا از آن مجددا انعشاب گرفته نشود.

این مقام مسوول در پایان عنوان کرد: زمین ها و اراضی ملی باید تعیین تکلیف و از کشاورزانی که به صورت غیر قانونی زمین ها را تصرف کردند باز پس گرفته شود و همچنین حتما محصولاتی که اینجا کشت شده امحا شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار