علیرضا بصیری با بیان اینکه شهرستان نی ریز با سطح یکصدهزار هکتاری آنغوزه در عرصه‌های منابع طبیعی ازدیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده است، افزود: همچنین افزون بر ۹۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی در این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که بیش از ۴۰ هکتار آن مثمر است.
کد خبر: ۹۶۵۹۷۹
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۲ 23 May 2021

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: برداشت آنغوزه از نیمه اول خردادماه در این شهرستان آغاز شده‌است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد.
علیرضا بصیری با بیان اینکه شهرستان نی ریز با سطح یکصدهزار هکتاری آنغوزه در عرصه‌های منابع طبیعی ازدیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده است، افزود: همچنین افزون بر ۹۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی در این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که بیش از ۴۰ هکتار آن مثمر است.
وی با اشاره به صدور مجوزکاشت ۴۰۰ هزار هکتاری آنغوزه از سوی اداره منابع طبیعی این شهرستان گفت: به‌دلیل کاهش بارندگی در سال جاری پیش‌بینی می‌شود نسبت به سال قبل کاهش ۳۰ درصدی عملکرد و افزایش قیمت این محصول را شاهدباشیم.
بصیری اظهار داشت: هر غده آنغوزه در طول برداشت به‌طور متوسط ۱۸ مرتبه به‌صورت عرضی برش می‌خورد و در مجموع ۸۰ تا ۱۵۰ گرم شیرابه از آن به‌دست می‌آید که علاوه بر مصارف داخلی به کشور‌های هندوستان، پاکستان، حوزه خلیج فارس، آمریکا، انگلستان و ژاپن صادر می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: دوره باردهی این گیاه هر هفت سال یکبار بوده، از این رو برای افزایش بهره‎وری و کاهش هزینه‌ها، بهره‌برداری از منطقه دهچاه نی ریز برای اولین بار در کشور اقدام به پرورش نشاء آنغوزه کرد و پس از دو سال نشاء را به زمین منتقل کرده که با این روش دوره باردهی دو سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.
این گونه نادر گیاهی بوته‌ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ساقه نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن دارد؛ ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر و طول برگ‌های بزرگ و ضخیم آن تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد؛ رویشگاه آن منحصرا ایران و افغانستان است؛ شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد.
گل‌های این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار می‌گیرند؛ رنگ میوه‌ها قهوه‌ای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده‌ای به نام "اولئوگم رزین" به دست می‌آید که به "آنغوزه" مشهور و شیرابه آن به عنوان ماده‌ای خلط آور، ضدنفخ و اسپاسم روده‌ای مورد توجه بوده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار