مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی بر مصرف روزانه شیر در گروه‌های مختلف سنی تأکید کرد و افزود: برای کودکان توصیه شده است که روزانه حداقل دو لیوان شیر مصرف کنند و در مورد کودکان دو سال به بالا توصیه به مصرف شیر کم چرب و کودکان زیر دوسال طبق علم روز و نظر اسلام توصیه به مصرف شیر مادر شده است.
کد خبر: ۸۶۰۰۰۲
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۸ 08 June 2020

تابناک فارس به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ خانم دکتر پروین میرمیران با بیان اینکه نوشیدن شیر فاسد یا آلوده می‌تواند باعث بیماری‌های خطرناکی شود، گفت: اکنون فناوری به قدری پیشرفت کرده است که استریلیزه و هموژنیزه کردن شیر، بهداشت آن را فراهم می‌کند.
وی با اشاره به اینکه در لبنیات نباید از روغن پالم استفاده شود، بیان کرد: البته در انواع لبنیات به خصوص ماست به منظور بهبود طعم و مزه، روغن‌های خوراکی اضافه می‌کنند و ممکن است که مصرف مکرر آن برای سلامتی مشکل ساز باشد، بنابراین، در اصالت و برچسب‌های تغذیه‌ای کالا‌های خوراکی باید به میزان و نوع چربی افزوده شده به آن به طور دقیق اشاره شود.


کودکان زیر دوسال شیر مادر مصرف کنند


مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی بر مصرف روزانه شیر در گروه‌های مختلف سنی تأکید کرد و افزود: برای کودکان توصیه شده است که روزانه حداقل دو لیوان شیر مصرف کنند و در مورد کودکان دو سال به بالا توصیه به مصرف شیر کم چرب و کودکان زیر دوسال طبق علم روز و نظر اسلام توصیه به مصرف شیر مادر شده است.
تغذیه با شیر مادر مناسب‌ترین نوع تغذیه برای شیرخوار است
وی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر مناسب‌ترین نوع تغذیه برای شیرخوار است. پس از زایمان، هیچ لحظه‌ای را برای شروع تغذیه با شیر مادر نباید از دست داد. چربی موجود در شیر مادر از نوع چربی‌هایی زنجیره متوسط و بلند است که به راحتی قابل هضم هستند و شیر مادر حدود ۴ درصد چربی دارد. اکنون علم روز به این نتیجه رسیده است که مادران در سراسر دنیا و حتی آمریکا تشویق می‌شوند تا به فرزندانشان شیر خود را بدهند.
خانم دکتر میرمیران ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده، شیرمادر برای رشد جسمی و ذهنی کودک با وجود چربی، برای رشد غشا‌های سلولی مؤثر است. کودکانی که شیر مادر دریافت می‌کنند، در مقابل بیماری‌هایی همچون سرطان، ام اس و سایر بیماری ها، مقاوم هستند، زیرا شیر مادر سرشار از ایمونوگلوبین‌های تقویت کننده سیستم ایمنی است.
وی همچنین در مورد کودکانی که شیر مادر را مصرف نمی‌کنند، بیان کرد: مصرف نکردن شیر مادر نرمی استخوان را به دنبال دارد و در الگو‌های غذایی و راهنما‌های روزانه گفته می‌شود که نوزادان باید شیر مادر را دریافت کنند.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه در خصوص تأثیرگذاری مصرف شیر بر استخوان ها، تصریح کرد: افرادی که تا سن بلوغ شیر را تا دو لیوان مصرف می‌کنند، از رشد استخوانی بهتری برخوردار هستند. یعنی رشد آن ها، متناسب با قد و ژنتیک خانواده خواهد بود. اما افرادی که شیر کمتر مصرف می‌کنند، ممکن است از جهت قدی به حد ظرفیت نرسند.
خانم دکتر میرمیران بیان کرد: شیر در گروه لبنیات بیشترین تأثیر را در نشست کلسیم بر استخوان‌ها دارد. بنابراین، برای جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان شیر را توصیه و در بزرگسالان برای پیشگیری از پوکی استخوان و شکستگی‌های نواحی مختلف استخوان ناحیه دست نیز توصیه به مصرف لبنیات به ویژه لبنیات غنی شده از ویتامین D می‌شود. چون جذب کلسیم با ویتامین D افزایش می‌یابد. بنابراین، اگر کلسیم در کنار ویتامین D باشد، جذب آن بهتر است و پیشگیری از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. برای همین به افراد مسن توصیه می‌شود یک تا دو لیوان شیر به طور روزانه به منظور جلوگیری از پوکی استخوان مصرف کنند.


تأثیر مصرف شیر بر استحکام دندان‌ها


وی در ادامه به تأثیر مصرف شیر بر استحکام دندان‌ها تأکید کرد و گفت:، چون ترکیب شیر از کلسیم است دریافت شیر برای استحکام دندان را توصیه می‌کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار