معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: امسال دو مورد مشکوک ابتلا به تب کریمه کنگو در فارس شناسایی شده بود که یک مورد آن قطعی شد و متاسفانه جان خود را از دست داد.
کد خبر: ۱۱۰۸۰۵۴
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۹ 31 May 2023

تابناک فارس به نقل از ایسنا: دکتر محمدرضا کریمی بیان کرد: تب کریمه کنگو، بیماری مشترک بین انسان و دام و در رسته بیماری‌های خون‌ریزی دهنده با عامل ویروسی است که متاسفانه درمان قطعی هم ندارد.

او به راه‌های انتقال این بیماری به انسان از طریق حیوانات همانند دام‌ها اشاره و عنوان کرد: سر و کار داشتن با دام و محصولات دامی، شایع ترین راه انتقال این بیماری است.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با بیان اینکه دامداران و قصاب‌ها بیشترین تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو را به خود اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های ما زمانی است که خانواده‌ها خود به سمت ذبح دام به صورت مستقیم می‌روند. در ایام عید قربان با شیوع بیشتر این بیماری مواجه می‌شویم.

کریمی به شهروندان توصیه کرد که گوشت و دام قربانی را از مراکزی که مورد نظارت سازمان دامپزشکی است و یا مکان‌هایی که شهرداری با هماهنگی دامپزشکی راه‌اندازی کرده، تهیه کنند.

او ادامه داد؛ متاسفانه برخی افراد از مکان‌هایی که معتبر نیستند، اقدام به خرید گوشت می‌کنند و این موجب خطر است. یکی از فرآیندهایی که می‌تواند از ابتلا به تب کریمه کنگر پیشگیری کند این است که گوشت پس از ذبح دام به مدت ٢٤ ساعت در یخچال نگهداری و سپس به بازار عرضه شود که مراکز و کشتارگاه‌های تحت نظارت دامپزشکی این مهم را عایت می‌کنند.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: در اطراف شهر شیراز قصابی‌های غیرمعتبری فعالیت می‌کنند که خارج از نظارت دامپزشکی، گوشت عرضه می‌کنند که هم برای خود قصاب خطرناک است و هم برای شهروندان.

کریمی با بیان اینکه سالانه تعدادی از شهروندان استان فارس به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا می‌شوند به گونه‌ای که در سال گذشته ٢٥ نفر پس از ارسال نمونه به تهران به طور قطعی ابتلای آنها ثابت شد، گفت: امسال نیز دو مورد محتمل داشتیم که یک مورد آن قطعی شد.این خانم در مناطق روستایی با دام سر و کار داشت و متاسفانه جان خود را از دست داد.

برچسب ها: تب کریمه ، قربانی
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار