به گزارش تابناک آذربایجان غربی: محمدی ایروانلو عصر پنجشنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی این
شهرستان با برشمردن راه های انتقال این بیماری به انسان افزود: کشتار
غیرمجاز دام، قاچاق دام های آلوده و تماس با آلایش های دام از جمله راه ها و
عوامل انتقال این بیماری به انسان است.
وی با تاکید بر حفظ آمادگی
مراکز درمانی این شهرستان برای درمان احتمالی مردم مبتلا به این بیماری،
ادامه داد: آموزش و آگاهی بخشی به مردم می تواند از انتقال این بیماری به
انسان جلوگیری کند و این موضوع باید در دستور کار مسئولان ذیربط قرار گیرد.
وی افزود: بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده به ویروس این
بیماری که معمولا روی بدن دامهای بیمار زندگی میکند و نیز از طریق تماس
با خون و ترشحات بدن دامهای بیمار به خصوص هنگام ذبح به انسان منتقل
میشود.
به گزارش ایرنا، مراکز عرضه دام که زیر نظر سازمان دامپزشکی
هستند، اصول بهداشتی را هنگام ذبح و عرضه دام رعایت میکند اما این اصول
بهداشتی در مراکز عرضه غیرمجاز دام و از جمله مراکز کنار خیابانی الزاما
رعایت نمیشود.
تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تبدار و
خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه
دام و انسان آلوده منتقل میشود.
تب ناگهانی پس از تماس با دام یا گوشت
خام، خونریزی از نقاط مختلف بدن، ترس از نور، درد در ناحیه چشم، ضعف و دل
درد از جمله علایم بیماری ویروسی تب کریمه کنگوست.