معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان خبر داد
80 درصد گلستانیها کمبود ویتامین D دارند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان از کمبود 20 قلم دارو طی 6 ماه نخست جاری در این استان خبر داد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان از کمبود 20 قلم دارو طی 6 ماه نخست جاری در این استان خبر داد.
حمیدرضا جوشقانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: در طول سال 30 قلم دارو در کشور کمبود داریم، سال گذشته میانگین کمبود دارو در استان گلستان 16 قلم بوده که در 6 ماه نخست امسال با کمبود 20 قلم دارو مواجه بودیم.
وی با اشاره به اینکه عمده داروهای تولیدی در کشور از کیفیت قابل قبول برخوردار هستند، تصریح کرد: بیش از 6 هزار قلم دارو در کشور پروانه دارد و بیش از 90 درصد داروها در داخل کشور تولید میشود که از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند.
* تعدادی از پزشکان برند «خارجی» بدون هیچ پشتوانه علمی تجویز میکنند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: درصد بسیار کمی از پزشکان برند خاصی «خارجی» را بدون هیچ پشتوانه علمی تجویز میکنند که این معضل به این خاطر عدم سیستم نظارتی قوی بر بیمهها ایجاد شده است.
جوشقانی با تاکید بر اینکه در استفاده از دارو باید به برچسب اصالت کالا توجه شود، گفت: برچسب اصالت نشان میدهد که کالای مورد استفاده قاچاق نیست.
وی با اشاره به اینکه استان گلستان از نظر دسترسی به امکانات پزشکی در حد اروپا است، افزود: طی دو سال گذشته تمامی شهرهای استان گلستان از رادیولوژی برخوردار شدند، دستگاه Jcmas با اعتبار 600 میلیون تومان خریداری شد که سموم و آلایندههای موادغذایی را بررسی میکند.
* اگر بگوئیم فستفود بد است دروغ گفتهایم/ عدم تعادل در مصرف، زیانبار است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان در خصوص وجود فستفود نیز نسبت به عدم تعادل این فروشگاهها در شهرستان گرگان ابراز گلایه کرد و گفت: اگر بگوئیم فستفود بد است دروغ گفتهایم، در دنیا نیز از فستفود استفاده میشود، عدم تعادل در مصرف، زیانبار است.
جوشقانی بر لزوم افزایش فرهنگ مصرف در جامعه تاکید کرد و افزود: فستفود در ایتالیا به عنوان غذای سالم مصرف شد اما مصرف فستفود در آمریکا با چند لایه پنیر رواج یافت، اما در ایران به فستفود نان بربری هم اضافه شد بنابراین ما باید در عادات غذایی تغییرات ایجاد کنیم چنانچه شعار سال سازمان جهانی بر محور «آب و هوا در حال تغییر است، کشاورزی و غذا باید تغییر کند» قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه 70 الی 80 درصد مردم استان گلستان کمبود ویتامین D دارند، گفت: برای رفع کمبود این ویتامین باید زرده تخممرغ و یا شیرهای غنی شده با ویتامین D مصرف شود.