تابناک فارس به نقل از ایسنا: کارشناس آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز سه شنبه بیست فروردین در یک کارگاه آموزشی، گفت: تشخیص قارچ سمی از غیرسمی به سادگی میسر نیست، به همین دلیل هر سال مراکز بهداشتی و درمانی در کشور با مواردی از مسمومیت ناشی از مصرف قارچ مواجه هستند.
مریم خلفینژاد گفت: به لحاظ ظاهر، قارچ سمی و غیرسمی، تفاوتهای اندکی دارند و امکان تشخیص آنها از نظر رنگ، بو و شکل ظاهر بسیار بسیار دشوار است.
او با تصریح اینکه قارچهای خود رو که در فصل بهار در دشت و جنگل میروید را به هیچ عنوان نباید مصرف کرد زیرا سموم اینگونه قارچها براثر پختن یا آب پز کردن به هیچ عنوان از بین نخواهد رفت. مصرف قارچ سمی منجر به مرگ یا بروز آسیبهای جدی در کبد و سایر اعضای بدن میشود .
این کارشناس، پرهیز از چیدن، خریدن و مصرف قارچ های روئیده در طبیعت را تنها راه جلوگیری از مسمومیت و آسیبها و عوارض ناشی از آن دانست و گفت: تنها از قارچ های خوراکی تولید شده در کارخانجات معتبر که بسته بندی و مجوز بهداشتی دارند، استفاده کنیم .
او نشانههای مسمومیت با قارچ های سمی را شامل تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات یا اسهال عنوان و با بیان اینکه درمان این نوع مسمومیت گاه نیازمند بستری کردن فرد در بیمارستان است، گفت: مواردی مانند کاهش سطح هوشیاری، تنگی نفس، یرقان، تشنج، بی حالی یا ضعف نیز از دیگر نشانههای مسمومیت است که اغلب شروع نشانه ها از ۲۰ دقیقه تا چهار ساعت پس از خوردن قارچ های سمی، پدیدار می شود .
خلفینژاد یادآور شد: در صورت هرگونه تردید نسبت به مسمومیت با قارچ، باید فرد مسموم را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرده و او را هرچه سریعتر به مراکز درمانی منتقل کنیم.