هرساله آیین تاریخی چهل ساله حلیم پزان، در اوایل اسفند، در شهرستان اقلید برگزار می شود.
کد خبر: ۵۶۹۴۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰ 22 February 2018

تابناک فارس به نقل از صداو سیما:در این آیین سنتی، همه مردان و زنان شهر اقلید به صورت دسته جمعی، ضمن شکر گزاری نعمات خداوند اقدام به پخت حلیم می‌کنند.

مردم شهرستان اقلید بر اساس این آیین تا نیمه‌های شب دور هم جمع می‌شوند و به خاطره گویی و شعر خوانی می‌پردازند.

در پخت این آش سنتی گندم را در ظرفی سنگی به نام جوقن یا هاون خرد می‌کنند و بعد از خرد شدن و خیس کردن گندم مقداری گوشت به آن اضافه می‌کنند و در ظرفی سفالی به نام دودسته می ریزند و داخل تنور گلی که برای پخت نان هم از آن استفاده می‌شود می‌گذارند.
بعد از پختن آش با اضافه کردن روغن حیوانی یا محلی آن را سرو می‌کنند.

حمیدرضا ثابت اقلیدی کارشناس فرهنگی شهرستان اقلید فلسفه پخت این آش رو این گونه اعلام می کند که باتوجه به اینکه شغل اکثر مردم اقلید در گذشته کشاورزی بوده و اول اسفند ماه کار کشاورز دراقلید آغاز می‌شده ، مردم براین اعتقاد بودند که باید کاردر زمین‌های کشاورزی را با نیرو و قوت زیادتری شروع کنند به همین خاطر از این آش استفاده می‌کردند.

به گفته‌ی کارشناسان تغذیه آش حلیم بخاطر داشتن موادی، چون گندم کامل، گوشت و حبوبات همچنین دارچین و روغن خوب دارای فیبر و سبوس و یک غذای کامل، مقوی و مغذی برای کسانی است که فعالیت‌های سنگین مخصوصا کشاورزی را انجام می دهند .

پخت مراسم سنتی حلیم، موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز می‌شود.
این مراسم امسال پس از دهه دوم فاطمیه در شهرستان اقلید برگزار می شود .

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار