اختصاصی تابناک یزد؛
شایع‌ترین عوارض ناشی از استفاده زیاد از رسانه های تصویری، اختلال در رشد و عملکرد طبیعی مغز، چاقی، تمایل ‌بیشتر به استفاده از مواد مخدر، خشونت و اختلالات حافظه و بیش فعالی را می توان نام برد. ‌
کد خبر: ۲۷۷۹۱
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷ 26 April 2015
به گزارش تابناک یزد،به گفته پژوهشگران، تماشای بیش از حد تلویزیون در نوزادان هم موجب تاخیر در توسعه شناختی و یادگیری زبان می شود. چنانچه والدین اجازه دهند فرزندانشان حداقل روزی 5 ساعت جلوی تلویزیون و یا رایانه بنشینند، در ‌آینده با مشکلات جدی رو به رو خواهند شد به همین دلیل بهتر است والدین سرگرمی‌های دیگری غیر از تماشای تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای و حتی مرور وب ‌سایت‌ها برای فرزندانشان در نظر بگیرند تا از بروز اختلالات در آنها جلوگیری کنند. ‌پزشکان توصیه می کنند که کودکان زیر 2سال نباید به تماشای تلوزیون بپردازند و یا با رایانه کار کنند و کودکان بزرگتر از 2سال باید حداکثر روزی 2ساعت به سراغ تلوزیون یا رایانه بروند و نه بیشتر.
در این خصوص یک روانشناس می گوید: بازی های یارانه ای را می توان هم از جنبه مثبت و هم از جنبه منفی مورد بررسی قرار داد و هرگونه افراط و تفریط در استفاده از آنها مضر است.
محمد علی صادقی پور با بیان اینکه هویت گستره وسیعی دارد می افزاید: شکل گیری هویت به عوامل گوناگون از جمله عوامل محیطی برمی گردد، واقعیت این است که برخی شرکت های سازنده بازی های رایانه ای عقاید خود را در این بازی ها منتشر می کنند و سلیقه مخاطب را هم در نظر می گیرند ولی به این صورت که بازی ها را منطبق با فرهنگ خاص و یا متضاد با آن بسازند نیست.
این کارشناس آسیب های اجتماعی در این گفت و گو می گوید: درعین حال که برخی سازندگان بازی های رایانه ای که امروزه در زندگی اغلب مردم جریان دارد دیدگاه اقتصادی در ساخت و تولید این بازی ها داشته اند ولی در بین بازی های رایانه ای برخی موارد خاص وجود دارد که تولید کنندگان با هدف توهین به فرهنگ و ارزش های فرهنگ دیگر دست به ساخت بازی برای کودک می زنند که خود را به غفلت زدن است اگر بگوییم نمی تواند بر هویت و شکل گیری شخصیت کودک تاثیر داشته باشد.
به گفته ی این روانشناس با توجه به اینکه فرهنگ هر کشور متفاوت است و در هر جامعه خشونت تعریف خاص خود را دارد پس نمی توان از هر بازی ساخته شده از کشورهای خارجی برای کودکان استفاده کرد بنابراین برخی بازی ها با تحریک خشونت در کودکان یک ساختار دانشی خشونت آمیزی را در روحیه آنها پایه گذاری می کند بنابراین اگر بازی برای فرهنگ ما طراحی نشده باشد آن را خطرناک می دانیم چرا که در این صورت کودک ارزش های جامعه خود را متضاد با آن محیط میبیند و دچار دوگانگی می شود.
صادقی پور بیان می کند: سایر رسانه ها اعم از صدا و سیما و برنامه های تلوزیونی و موسیقی هم در این زمینه دارای اثر و ارزشگزاری هستند و این منحصر به بازی های رایانه ای نیست چرا که کودک این پارادوکس را در شکل و جذابیت های ظاهری بازی هم متوجه می شود.
وی تاکید می کند: در بازی های رایانه ای برای کودک با انواع بازی ها مشکل خاصی نداریم در حالی که باید توجه شود مشکل اساسی در این است که کمیت بازی در مدت زمان معین رعایت نمی شود و این موضوع  بحران ساز است، برای نشستن پشت مانیتور استانداردهایی بر حسب سن و زمان تعریف شده است که استفاده نوجوان از کامپیوتر بیشتر از 30دقیقه  به طور مداوم و بیشتر از یک ساعت و نیم برای یک فرد بزرگسال توصیه نمی شود.
این روانشناس می افزاید: وابستگی به کامپیوتر و بازی های رایانه ای در کودک و همچنین در نوجوان فعالیت های سالم مانند ورزش را از زندگی کمرنگ و حذف می کند و این موضوعی است که قابل تاکید است.
وی می گوید: خانواده ها به نوع بازی برای کودک خود حساسیت به خرج می دهند ولی از مدت زمان بازی کودکان خود با کامپیوترغفلت می کنند.تغییر در سبک زندگی خانواده و وارد کردن ورزش و برنامه و سرگرمی های جذاب به جای بازی ها و سرگرمی های رایانه ای زیاد می تواند زندگی کودکان را سالم تر رقم بزند
وی خاطر نشان می سازد: برخی بازی های یارانه ای هم هستند که به خلاقیت و توانایی ذهنی کودک کمک می کنند ولی بیشتر از آنها بازی های سنتی و جمعی است که می تواند توانمندی های ذهنی و اجتماعی کودک را رشد دهد و با بازی های سنتی کودک هم از نظر جسمی و هم از لحاظ فیزیکی و روانشناختی رشد خواهد یافت.
صادقی پور در ادامه بیان می کند: قرار گرفتن در معرض خشونت رسانه ای ممکن است در واقع یکی از عوامل کمک کننده به سطوح بالای خشونت در کشور هایی باشد که تعداد زیادی از مردم در آن کشورها چنین برنامه هایی را تماشا می کنند. تحقیقات درباره قرار گرفتن در معرض خشونت تلوزیونی و سینمایی و بازی های ویدئویی و موسیقی خشن نشان می دهد که این گونه برنامه ها به طور معنی داری احتمال افزایش رفتارهای پرخاشگرانه و خشن را در افرادی که در معرض آنها قرار می گیرند، بالا می برد به طوری که چنین اثراتی ماهیتا هم کوتاه مدت خواهند بود و هم بلند مدت.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار