دوخبرنامه تابناک ؛
تابناک / کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: حدود 90 درصد مبتلایان به دیابت نوع 2 چاق هستند، لذا رژیم غذایی مناسب در کنار تحرک بدنی مداوم، موثرترین شیوه کنترل آن است.
کد خبر: ۲۶۲۴۸۷
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶ 19 July 2016
روحانی: با مطالعه برخی نشریات می‌توان فهمید که فردا چه کسی دستگیر می‌شود


یک توصیه جدی پزشکی توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان


تابناک / کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: حدود 90 درصد مبتلایان به دیابت نوع 2 چاق هستند، لذا رژیم غذایی مناسب در کنار تحرک بدنی مداوم، موثرترین شیوه کنترل آن است.

منیره امینیان با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده است کاهش پنج درصدی وزن هم می‌تواند در کنترل دیابت بسیار موثر باشد، گفت: تنظیم غذاهای روزانه در شش وعده منظم، به تنظیم قند خون کمک شایانی می‌کند.

این کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه در یک رژیم غدایی صحیح باید بین مصرف غذا و نیاز هر فرد تناسب وجود داشته باشد، افزود: میزان مصرف موادغذایی هر فرد با توجه به سن، جنس، فعالیت بدنی و وضعیت سلامت و بیماری تعیین می‌شود تا از لحاظ وضعیت توده بدنی در وضعیت طبیعی قرار گیرد.

امینیان با بیان اینکه در انتخاب مواد غذایی نیز باید تعادل و تنوع در نظر گرفته شود، ادامه داد: مصرف بیش از نیاز موادغذایی که کالری بالا و ارزش غذایی ویتامین، املاح، پروتئین و فیبر بسیار کمی دارند، باعث افزایش وزن شده و زمینه را برای بروز دیابت مهیا می‌کنند.

وی یادآور شد: به طور کلی قندها و چربی‌ها که موادی انرژی‌زا هستند، در صورتی که بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند، باعث اضافه وزن و چاقی می‌شوند. از طرفی مصرف زیاد قندهای ساده با تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون می‌شود، لذا تمایل به مصرف قندهای ساده و دریافت بیش از نیاز انرژی، بیشتر می‌شود و این در بروز دیابت و سایر بیماری‌های متابولیک موثر است.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه متاسفانه امروزه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم، خاطرنشان کرد: بتدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می‌کند، صنایع غذایی نیز به سمت تولید محصولات شیرین‌تری روی می‌آورند و این سیکل معیوب پیوسته در حال چرخش است.

امینیان گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود، ولی در حال حاضر به علت شیوع روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، به تامین کمتر از پنج درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید دارد که به طور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم معادل شش قاشق چایخوری است.

وی افزود: متاسفانه مصرف قند و شکر پیدا و پنهان (داخل موادغذایی شیرین) در کشور ما حدود 66 گرم است.





ماجرای یک نبرد نابرابر


تابناک / سنبل آبي يکي از سريع الرشدترين گياهان شناخته شده است که مي‌تواند درياچه‌ها و حوضچه‌ها را به طور کامل پوشش دهد و باعث نرسيدن نور خورشيد به گياهان آبزي هم‌چنين ماهي‌ها و لاک‌پشت‌ها و از بين رفتن آنها شود.

گل‌هاي آبي رنگي شبيه گل‌هاي سنبل پيازي توليد مي‌کند. داراي ريشه‌هاي ارغواني سياه آزاد و ساقه راست که 8 تا 15 گل جذاب را بر روي خود دارد. عمدتاً سنبل آبي به رنگ صورتي با شش گلبرگ است و اين ويژگي‌ها زيبايي چشمگيري را در اين گياه فراهم کرده است. سنبل آبي دومين گونه مهاجمي است که به تالاب‌هاي استان گيلان وارد شده است و اين اکوسيستم‌هاي ارزشمند را با چالش جدي مواجه کرده است. براي مبارزه با اين شيطان زيباي آبي که زندگي برخي جانوران و گياهان گيلان را تهديد مي‌کند، اقدامات مختلفي انجام شده است هم‌چنان ادامه دارد.

اکبر ميغي رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان بندرانزلي گفت: پيرو ادامه روند مقابله با گياه مهاجم سنبل آبي در تالاب بين‌المللي انزلي همکاران اداره حفاظت محيط‌زيست شهرستان بندرانزلي طي برنامه‌ريزي مشخص به گشت و پايش از مناطق مختلف تالاب اعم از تالاب غرب - شرق و قسمت مرکزي و جنوبي پرداختند. وي افزود: در اين اقدام مقدار قابل ملاحظه‌اي از اين گياه در منطقه تالاب غرب در محدوده روستاي سنگاچين شهرستان کشف و جمع‌آوري شد.

ميغي ادامه داد: دغدغه مجموعه محيط‌زيست استان در خصوص وجود اين تهديد خاموش در عرصه غير قابل اغماض است و بايد با ادامه برنامه مدون مبارزه با اين گياه مهاجم را ادامه دهيم. وي تصريح کرد: بديهي است با دستورات اکيد مديرکل حفاظت محيط زيست استان گيلان اين‌گونه مبارزه با سنبل آبي با جديت ادامه خواهد داشت.




اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار