اخیرا مقامات کرملین اعلام کرده اند که در حال کار بر روی یک فضاپیما هستند که میتواند تنها ظرف 2 ساعت هر نقطه ای از مین را مورد اصابت موشک های خود قرار دهد. این ابزار در نوع خود میتواند جرقه ای برای روشن شدن آتش رقابت های تسلیحاتی جدید در بعد فضایی میان روسیه و آمریکا شود.
کد خبر: ۲۶۱۳۲۹
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۵ 17 July 2016

اخیرا مقامات کرملین اعلام کرده اند که در حال کار بر روی یک فضاپیما هستند که میتواند تنها ظرف 2 ساعت هر نقطه ای از مین را مورد اصابت موشک های خود قرار دهد. این ابزار در نوع خود میتواند جرقه ای برای روشن شدن آتش رقابت های تسلیحاتی جدید در بعد فضایی میان روسیه و آمریکا شود.

به گزارش «تابناک» مقامات روسی اظهار میکنند که در حال کار بر روی نمونه فضاپیمایی شبیه به جنگ افزار سری ایالات متحده یعنی مینی شاتل رباتیک X-37B هستند. این موضوع البته به نوبه خود و فی نفسه موضوعی نگران کننده برای ایالات متحده نیست زیرا اکنون کشورها و نهادهای خصوصی زیادی اقدام به طراحی فضاپیماهایی میکنند که میتواند با استفاده از موشک یا باند فرودگاه در مدار زمین قرار گرفته و بعد از گذشتن مدتی برای تعمیرات و استفاده مجدد به زمین باز گردد.

روسیه در حال ساخت یک بمب افکن فضایی اتمی / جرقه ای برای رقابت های تسلیحاتی فضایی


این تکنولوژی تا حدی زیاد ابتدایی است. اما آنچه برای آمریکا و سایر کشورها فضاپیمای روسیه را خطرناک میکند این است که این ابزار قرار است به تسلیحات مجهز باشد. آن هم از نوع اتمی.

این در حالی است که چندی پیش مقامات روسی انتقاد شدیدی مبنی بر نظامی کردن فضا توسط ایالات متحده و با آزمایش X-37B داشتند. فضاپیمایی که یک چهارم اندازه فضاپیمای شاتل است، قابلیت کنترل از راه دور را دارا است و قابلیت حمل تسلیحات را نیز دارد.

اما اکنون یک فضاپیمای اتمی که روسیه در حال کار بر روی آن است میتواند به شدت موازنه قدرت میان آمریکا و روسیه را تغییر دهد. بدون شک این کار میتواند منجر به آن شود که پنتاگون به سرعت اقدام به ساخت کی نمونه فضاپیمای اتمی مخصوص به خود کند. به عبارت دیگر این امر میتواند به یک رقابت تسلیحات شدید در فضا تبدیل شود. چیزی که هیچ کس خواهان آن نیست.

ژنرال «آلکسی سولودونیکوف» یکی از اساتید برجسته فن پرتاب موشک در آکادمی نیروی موشکی استراتژیک روسیه در سن پترزبورگ، که شخصا نظارت و سرپرستی پروژه جدید روسیه برای ساخت این فضاپیمای اتمی را بر عهده دارد گفته است که این بمب افکن فضایی تا سال 2020 آماده پرتاب به فضا خواهد بود.

هنوز مشخص نیست که کرملین چه میزان هزینه برای ساخت این بمب افکن سرمایه گذاری کرده است و چگونه قرار است از این بمب افکن در عمل استفاده کند. اما در هر صورت این بمب افکن میتواند یک تغییر جهت موازنه قدرت اتمی به نفع روسیه باشد زیرا قابلیت حمله و ضربه نخست از سمت روسیه را تا حد زیادی افزایش میدهد.

به گزارش خبرگزاری اسپاتنیک روسیه این بمب افکن میتواند در کمتر از 2 ساعت هر نقطه ای از زمین را مورد حمله اتمی قرار دهد. در قالب عملیاتی این بمب افکن تفاوت هایی باX-37B دارد که با استفاده از یک موشک به مدار پایینی زمین فرستاده میشود و در حدود یک سال به ماموریت میپردازد.

در واقع بمب افکن روسی نمونه ای شبیه به خانواده فضاپیماهای Virgin است که قابلیت استفاده مجدد دارند و تا حد زیادی به قدرت پیشرانه درونی خود وابسته است. به عبارت دیگر با استفاده از موتورهای خود پرتاب شده و فرود می آید. معنی این امر آن است که این بمب افکن از یک موتور با سیکل ترکیبی استفاده میکند که در فازهای مختلف پروازی قادر به کنترل سرعت و میزان سوخت مصرفی است.

این تکنولوژی برای استفاده در فضاپیماها یک تکنولوژی بسیار پیشرفته است که اکنون ایالات متحده برای مدت ها است که مشغول کار بر روی آن است. اما اکنون مقامات روسی ادعا میکنند که استاد ساخت این گونه از موتورهای پیشرانه برای موشک و فضاپیما شده اند.

در نهایت این بمب افکن با همه تکنولوژی های به کار گفته شده در آن که سولودونیکوف با جزئیات به همه آنها اشاره کرده است، قرار است تا سال 2020 روانه فضا شود و گویا این اتفاق شاید پایانی بر رقابت های فضایی تقریبا صلح آمیز طی 50 سال گذشته باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار