تعداد افراد شاغل در بخش زنبور عسل فارس 5 هزار و 900 نفر هستند و نزدیک به 540 هزار کندو نیز در استان وجود دارد.
کد خبر: ۱۶۹۶
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۶ 29 January 2015

به گزارشخبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛جعفر ستوده مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس می گوید: زنبورداری در استان فارس به سه شیوه است:

1-بعضی زنبورداری را پیشه اصلی خود می دانند.

2- برخی زنبورداری را شغل دوم خود قرار داده اند.

3- و بعضی نیز زنبورداری را به صورت تفننی انجام می دهند.

افرادی که بیش از 150 کلنی زنبور عسل دارند زنبورداری را به عنوان شغل اصلی خود می دانند و کسانی که کمتر از 150 کندو دارند زنبورداری شغل دوم آنها محسوب می شود، برخی نیز که زنبورداری را به صورت تفننی انجام می دهند معمولا 5 تا 50 کلنی زنبور عسل دارند.

وی با بیان اینکه بخشی از عسل فارس در خود استان مصرف می شود افزود: عسل فارس به دلیل کیفیت، بازارپسندی بیشتری دارد و علاوه بر ارسال به سایر استانها به کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس نیز صادر می شود.

این مسوول ادامه داد: عسل در فارس به دو صورت بهاره و پاییزه برداشت می شود.

ستوده با اشاره به اینکه بیشترین میزان تولید عسل در فارس به صورت پاییزه است گفت: 60 تا 70 درصد از عسل فارس به صورت پاییزه و 20 تا 30 درصد نیز عسل بهاره است.

وی ادامه داد: عسل پاییزه به دلیل رطوبت کمتر، بازارپسندی بیشتری دارد.

ستوده با بیان اینکه امسال در حدود 4 هزار و 500 تن عسل در فارس تولید شده است افزود: این میزان نسبت به پارسال تفاوت چندانی نداشته است.

مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: کازرون، جهرم، فیروزآباد، شیراز، اقلید و آبادهاز عمده شهرستانهای تولید عسل در فارس محسوب می شوند.

این مسوول گون، آویشن، کنار و مرکبات را از انواع عسل در فارس دانست و گفت: انواع عسل در مناطق مختلف، به گیاه غالب در آن منطقه بستگی دارد.

ضد میکروب بودن،دارای آنتی اکسیدان و مفید برای سلامت قلب و عروق، ضد پیری و کمک به سلامت پوست، مفیدبرای کم اشتهاییوبهبود هضم و جذب غذااز جمله خواص عسلمحسوب می شوند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار