روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن بهره مندی از منافع جسمانی و روانی این ماه است که اطلاع داشتن از برنامه غذایی درست و سالم در این رابطه بسیار کمک کننده است.
با انجام توصیه های پزشکی و اجرای برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توان بدون هیچ مشکلی از فواید روزه داری در فصل تابستان بهره مند شد و به مشکلاتی مانند ضعف، افت فشار، تشنگی و گرسنگی دچار نشد.
مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان گیلان با توجه به مصادف شدن ماه مبارک رمضان با روزهای بلند و گرم تابستان توصیه مهم و قابل توجه ای را در رابطه با روزه دارای ارایه کرده که عمل به آنها به روزه داران بسیار کمک می کند.
رییس این مرکز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در وهله نخست روزه داران از قرار گرفتن بی مورد در معرض آفتاب خودداری کنند زیرا این مساله موجب تعریق و کاهش آب بدن می شود.
جمشید محمدی، با تاکید بر خودداری از مصرف نمک به همراه غذا، در افطار و سحر افزود: این شیوه تغذیه موجب افزایش غلظت خون و در نتیجه تشنگی در طول روز می شود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه حذف وعده سحری موجب افت قند خون می شود، اظهار کرد: در هنگام افطار از مصرف بی رویه شیرینی جات و سایر مواد غذایی پرهیز شود زیرا موجب ایجاد تغییرات ناگهانی افزایش و کاهش قند خون می شود.
وی خاطر نشان کرد: فاصله افطار تا سحر مایعات به اندازه کافی نوشیده شود، البته آشامیدن میزان زیاد آب در هنگام افطار نفخ معده ، کبد چرب و سوء هاضمه را موجب می شود ، بنابراین مایعات باید به تدریج مصرف شود.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان گیلان در ادامه توصیه کرد: هنگام افطار، روزه با خوراکی هایی از جمله کشمش، خرماو دمنوش های گیاهی باز شود.
وی با هشدار به روزه داران در پرهیز از مصرف نوشابه های گازدار و سرد، مصرف سبزیجات و میوه جات را مورد تاکید قرار داد و گفت: روزه داران از انجام فعالیت های غیرضروری در طول روز خودداری کنند.
محمدی یادآور شد: افرادی که به هر دلیلی طبق دستور پزشک دارو مصرف می کنند قبل از روزه داری بایستی حتما با پزشک خود مشورت کنند.