سرانجام بعد از چانه های بسیار میان وزارت صنعت، سازمان حمایت ، شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار در نهایت امروز توافقات بر سر تعیین قیمت خودرو انجام شد.
کد خبر: ۸۴۸۹۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۳ 11 May 2020

رضا شیوا در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار گفت: تا آنجا که امکان دارد می‌خواهیم تقاضا برای خودرو را محدود کنیم.

رییس شورای رقابت افزود: لذا برای متقاضیان خرید نقدی و کسانی که می خواهند سه ماهه خودرو خریداری کنند پیشنهاد داده شده تا از شیوه قرعه کشی استفاده شود و تا زمانی که تقاضا بالاست بهترین روش همین شیوه قرعه کشی است .

* قرعه کشی برای خرید نقدی خودرو

وی افزود: بنابراین در شیوه قرعه کشی اگر یک میلیون نفر ثبت نام کنند به تعداد تحویل قرعه کشی می شود و خودرو ظرف سه ماه تحویل کسانی می شود که نام آنها از قرعه درآمده است.

وی گفت: در این روش پولی که سایر متقاضیان پرداخت کرده اند به حساب آنها ظرف چند روز بازگردانده می‌شود.

شیوا اظهار داشت : در روش جدید کسانی قادر به ثبت نام خواهند بود که ظرف سه سال گذشته خورویی از طریق پیش فروش خریداری نکرده باشند.

* افزایش قیمت 10 درصدی ایران خودرو و 23 درصدی سایپا

شیوا در ادامه گفت ضوابط قیمت گذاری در شورای رقابت انجام و به وزیر صنعت به عنوان رئیس ستاد تنظیم بازار ارسال شده است در جلسه 20 اردیبهشت شورای رقابت هر خودرو ساز سبب تورمی قیمت های خودروها را به شورای رقابت اعلام کرد.

وی افزود: بر اساس تورم اسفند 98 سبد بخشی تورمی خودرو سازان مجددا برای سه ماه آینده یعنی خرداد ماه اعلام می‌شود.

وی با بیان اینکه محصولات ایران خودرو متوسط 10 درصد و سایپا 23 درصد افزایش قیمت پیدا می کند گفت: دلیل افزایش کمترقیمت‌های ایران خودرو نسبت به سایپااین است که در بهمن97 ایران خودرودر محصولات خودافزایش قیمت اعمال کرده بود.

* قیمت پراید 42 میلیون تومان

وی افزود: جزئیات بیشتر و آنالیزقیمت خودروهای مختلف فردا اعلام می شود.

شیوا اظهار داشت بر اساس بررسی ها و محاسبات انجام شده قیمت پراید 111 ، 42 میلیون و صد هزار تومان و ساینا 59 میلیون و 800 هزارتومان خواهد بود البته ممکن است قیمت های که فردا اعلام خواهد شد کمی بیش از این قیمت ها باشد.

شیوا اظهار داشت: قیمت‌های جدید خودرو بر مبنای قیمت پایه‌ای آنها به علاوه تورم بخشی و شاخص کیفیت تعیین خواهد شد و بهره‌وری از آن کسر می‌شود.

رئیس شورای رقابت اظهار داشت: بانک مرکزی سبدی از فرآورده‌هایی که در هر خودرو مصرف می‌شود را تعیین کرده و هر چند وقت یکبار این سبد تجدید ارزیابی می‌شود و تورم بخشی آن را به دست می‌آورد. 

شیوا اظهار داشت: در این سبد موضوعاتی از قبیل قیمت ارز، قیمت مواد اولیه و دستمزدها لحاظ شده است. 

وی گفت: ‌تعیین قیمت پایه از سال 90 و زمانی که تعادل در عرضه و تقاضای خودرو را شاهد بودیم، آغاز شده و پس از آن تورم هر ساله را به قیمت پایه اضافه کرده‌ایم تا خرداد سال 97 که آخرین قیمت‌ها ارائه شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :