تابناک: فرهنگ آوردن سوغاتی را نمی‌توان از فرهنگ ایرانی حذف می کرد اما می‌توان با اصلاح رفتارها و چاره‌اندیشی مسئولان، بخش هایی از این رفتار که به حیثیت ایرانی در گردهمایی‌های بین المللی لطمه وارد می سازد را اصلاح کرد.
کد خبر: ۸۳۰۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸ 25 August 2015
به گزارش تابناک اصفهان، همیشه برای ما ایرانی ها مرغ همسایه غاز بوده است حتی اگر به سفری معنوی و میقاتی به نام حج برویم!.

موضوع خرید سوغاتی و بهتر بگوییم بازارگردی برخی حجاج ایرانی در موسم حج در عربستان، به یکی از رفتارهای ناسپند ما ایرانی ها در این مراسم تبدیل شده است به گونه ای که این رفتارها گاه آنقدر پررنگ است که خریدهای ایرانیان در مراسم حج نظر حجاج دیگر کشورها را نیز به خود جلب می کند.

حجاج ایرانی که نماینده جمهوری اسلامی در این موسم بین المللی هستند قطعا باید نوع رفتارهای خود در موقعیت های مختلف را متناسب با فرهنگ ایرانی – اسلامی به دنیا نشان دهند نه آن رفتاری که نمونه بارز یک ایرانی نیست و به یقین همه مردم کشورمان را دربرنمیگیرد.

این مسئله بارها از دیدگاه مقام معظم رهبری هم مورد توجه قرار گرفته است و ایشان نسبت به بازار گردی برخی حجاج ایرانی در مراسم حج انتقاد داشته اند.

ایشان در همین رابطه طی سخنانی گفتند:

"من با سوغاتى خریدن مخالف نیستم، اما با این بازارگردى‌ها چرا؛ خیلى بد است. یک عده‌اى عطش بازارگردى دارند؛ اینها ملت شما را، مردم شما را سبک میکند؛ حیف است. میروند یک جنسهائى را میخرند، غالباً هم جنسهاى بى‌کیفیت از کشورهاى دوردستِ سودجو که با همان کمپانى‌هاى داخل آن کشور میزبان بندوبست دارند.

براى حجاج جنس بدلى و بى‌کیفیت درست میکنند مى‌آورند توى این بازارها میریزند، شما هم میروید این ارز خودتان را و عِرض خودتان را میریزید براى اینکه این کالاهاى بى‌کیفیت را خریدارى کنید. امروز در کشور ما خوشبختانه کالاهاى داخلى با کیفیت خوب، متنوع، زیبا، ساخته‌شده‌ى دست کارگر ایرانى - برادر خودتان - فراوان است.

بعضى‌ها قبل از اینکه سفر مکه بروند، سوغاتى‌هاى سفر را در اینجا میخرند - کار خوبى است - نگه میدارند؛ بعد که برگشتند، همانهائى را که در بازار شهر خودشان تهیه کرده‌اند، به عنوان سوغاتى میدهند. هدیه‌ى سفر است دیگر، خوب است. این کار، خیلى کار خوبى است."
«تضرّع، خشوع، خشیت، دعا. فرصت خوبی است؛ هیچ جا مثل مسجدالحرام نمیشود؛ هیچ جا مثل مسجدالنّبی نمیشود؛ این فرصت در اختیار شما است، در اختیار حاجی است. خیلی بی‌سعادتی میخواهد که کسانی این را رها کنند بروند در بازار، درِ این دکّان، درِ آن دکّان. حالا فرمودند که جلوی بازارگردی را گرفته‌اند، [امّا] خب گزارشهایی که به من میرسد، این است که متأسّفانه نه، بعضی از حجّاج ما باز گرفتار این بیچارگی هستند: برو در این بازار پهلوی این دکّان‌دار، پهلوی آن کاسب -زن یک‌جور، مرد یک‌جور- یک جنس بُنجُلی را به دو برابر قیمت بخر، سوار هواپیما کن بردار بیاور تهران یا فلان شهر دیگر؛ [این‌] غلط است؛ خیلی غلط است. مردم ما باید این را توجّه کنند که کار غلطی است. خرید را همه‌جا میشود کرد، بازار را همه‌جا میشود رفت، جنس را همه‌جا میشود خرید، پول را این‌جوری همه‌جا میشود دور ریخت -این پولْ دور ریختن است دیگر؛ همه‌جا میشود پول را انسان دور بریزد- برو سراغ آن کاری که جاهای دیگر نمیشود کرد و آنجا میشود کرد؛ آن، نگاه کردن به کعبه است؛ آن، نماز گزاردن در مسجدالحرام است؛ آن، بوسیدن جای پای پیغمبر است. پیغمبر اکرم در این شهر راه رفته است، حرف زده است، این فضا پر از امواج صدای نبیّ مکرّم اسلام است؛ حیف نیست انسان در این فضا تنفّس نکند! این دیگر کجای دنیا پیدا میشود؟ اینها را حجّاج ما قدر بدانند، والّا بازار رفتن و گردش کردن و مانند اینها که خب همه‌جای دنیا میشود این کارها را انجام داد؛ در تهران هم میشود انجام داد، در اصفهان هم میشود انجام داد، در تبریز هم میشود انجام داد، درمشهد هم [میشود]! همه‌جای دنیا میشود این کارها را انجام داد. برو سراغ آن کاری که در این جاها نمیشود انجام داد و مخصوص حج است...»

فرهنگ آوردن سوغاتی را نمی توان از فرهنگ ایرانی حذف می کرد اما می توان با اصلاح رفتارها و چاره اندیشی مسئولان، بخش هایی از این رفتار که به حیثیت ایرانی در گردهمایی‌های بین المللی لطمه وارد می سازد را اصلاح کرد که از جمله آن می توان به راه اندازی بازارهایی در مبادی ورودی کشور و در فرودگاه های داخلی که جنس ارزان و با کیفیت را به مشتری عرضه می کنند، اشاره کرد.



منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار