تابناک: رییس کمیسون عمرانی و کشاورزی شورای اسلامی شهرستان اصفهان از مرمت و تبدیل آب انبار عصر صفوی شهر ورزنه به رستوران و سفره خانه سنتی خبر داد و گفت: این مکان جدید باعث جذب بیشتر گردشگران به این شهر خواهد شد.
کد خبر: ۵۸۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳ 06 July 2015
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مجید جابر اظهار کرد: آب انبار تاریخی "حاج میرزا" در ورودی شهر ورزنه در حال مرمت است و به رستورانی سنتی برای جذب گردشگران تبدیل می‌شود.

وی با بیان اینکه این اثر تاریخی در عهد صفوی ساخته شده است، افزود: آب انبار "حاج میرزا" در کنار بازار ورودی شهر ساخته شده بود که متاسفانه آن بازار نیز در دهه 1360 توسط یکی از دستگاه‌های دولتی تخریب شد.

این عضو شورای شهر ورزنه، تصریح کرد: تفاوت این آب انبار با سایر آب انبارها نخست در این است که دور تا دور مخزن ذخیر آب حفر شده زیر زمین، سکوهای استر احت ساخته شده که در فصل تابستان استراحتگاهی خنک برای مسافران بوده است.

جابر با یادآوری اینکه در کنار دیوار این سکوها، اجاق برای گرمازایی فصل زمستان و سایر نیازهای مربوطه ساخته‌اند، خاطر نشان کرد: دومین تفاوت این است که بادگیرهای آب انبار "حاج میرزا" نیز از دیگر سازه‌های مشابه کوتاه‌تر است و به جای آن پنجره‌های مشبک آجری برای تهویه هوا ساخته‌اند.

وی ارتفاع سقف گنبد بزرگ مرکزی آب انبار تا کف مخزن آب را 12 متر دانست و گفت: این آب انبار با مساحت300 متر مربع 9 گنبد دارد که هشت گنبد آن کوچک و گنبد مرکزی بزرگ‌تر است.ژ

این عضو شورای شهر ورزنه با بیان اینکه در این شهر قدیمی حدود 10 آب انبار دیگر نیز وجود داشت که تعدادی مرمت و برخی دیگر نیز تخریب شده است، تصریح کرد: تمام آب انبارهای ورزنه سهم آب مشخصی از رودخانه زاینده رود داشتند که از طریق مادی‌ها و جوی‌ها به آن منتقل می‌شد، چرا که آب چاه‌های منازل در این منطقه کیفیت خوبی برای شرب نداشته است.

جابر با بیان اینکه مالکیت این اثر در اختیار اداره اوقاف استان است، اظهار کرد: در سال 1389 آب انبار حاج میرزای ورزنه توسط اداره اوقاف برای مرمت و تغیری کاربری به یک رستوران و سفره خانه سنتی به دست بخش خصوصی با اجاره بلند مدت واگذار شد.

وی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد این بنا تخریب شده بود، یادآور شد: این آب انبار به ثبت ملی رسیده بنابراین نظارت بر مرمت آن با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان است و طبق قوانین وقتی 50 درصد مرمت این بنا را بخش خصوصی انجام دهد این سازمان نیز باید باقی هزینه‌ها را تامین کند.

رییس کمیسیون عمرانی و کشاورزی شورای اسلامی شهرستان اصفهان، خاطر نشان کرد: تاکنون بهره بردار بخش خصوصی حدود 120 میلون تومان هزینه مرمت کرده و از سوی دیگر اوقاف نیز تسهیلاتی با بهره چهار درصد اعطا کرده است.

جابر ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز حدود 20 درصد هزینه‌ها را به صورت تامین مصالح ساختمانی و به طور بلاعوض به بهره بردار بخش خصوصی پرداخت کرده است.

وی تاکید کرد: استاد مرمتگر این بنا یکی از بنایان قدیمی این شهر است، چرا که تمایل داشتیم این امر به دست اهالی محل انجام شود و از سوی دیگر آجرها و سایر مصالح نیز کاملا سنتی و از شهرهایی مانند قم تامین شده است.

این عضو شورای شهر ورزنه با بیان اینکه احتمالا رستوران سنتی آب انبار حاج میرزا در چند ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید، خاطر نشان کرد: این رستوران باعث تحول و جذب بیشتر گردشگران به ورزنه می‌شود، چرا که رستوران‌های این شهر عمدتا مکان‌هایی معمولی است، در حالی که توریست‌ها میل زیادی به حضور و استفاده از چنین مکان‌هایی دارند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار