به گزارش
تابناک یزدروزه داری باعث معکوس
شدن فرآیندهای متابولیکی بدن شده و کبد را فعال می کند و در نهایت منجر به
از بین رفتن سموم توسط کبد می شود.در صورتی که فرد در سحر و افطار، پر خوری
کند ، نه تنها این کار به سود آنها نیست بلکه باعث اضافه وزن و تجمع
بیشتر چربی در کبد و مشکلات کبدی مانند (کبد چرب )می شود.
بدین خاطر در
گفتگویی با دکتر یوسف نقیایی کارشناس تغذیه نشستیم:کارشناس تغذیه دانشگاه
علوم پزشکی استان یزد گفت:در روزهای گرم تابستان و سرد زمستانی دریافت آب
و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود. اما این موضوع در هوای گرم اهمیت
بیشتری داشته و با توجه به اینکه امسال ماه مبارک رمضان در تابستان واقع
شده است می توان با افزایش دریافت آب و مایعات مانند چای کم رنگ ، دوغ و
استفاده ی بیشتر میوه جات ، چون هندوانه ،خیار و ...که نیاز تشنگی انسان را
رفع می کند و نیز مصرف بیشتر سبزیجات و سالادها خصوصا در وعده سحر و عدم
استفاده از مواد مدرن مانند: چای پر رنگ ، نوشابه ، قهوه و امثال آنها در
وعده سحر به حفظ آب و جلوگیری از تشنگی زیاد کمک به سزایی
دارد.
دکتر یوسف نقیایی بیان کرد:افراد
نوجوان و جوانان که در سیر رو به رشد هستند ونیز افرادی که دچار کاهش وزن
بوده باید در درجه اول در افطار و سحر از مواد پرؤتینی کافی نظیر
انواع گوشت ها ، حبوبات ، تخم مرغ و در درجه ی دوم از میان وعده
های انرژی زا مانند انواع مغزها( بادام ، پسته ، گردو ، فندق) و یا
استفاده از میان وعده های غلات نشاسته ای ، مانند ماکارانی و سیب زمینی
استفاده کنند.
وی در ادامه با توجه به
اینکه در ماه رمضان نظم قابل توجهی در وعده غذایی اتفاق می افتد و فرد به
اینکه در ساعات منظمی تغذیه می شود افزود: بهتر است که در ایام بعد روزه
داری هم ، این منظم بودن وعده ها را حفظ کرده و در ساعات مشخص وعده غذایی
خود را مصرف کرد.حتی بی نظمی تغذیه منجر به گرسنگی پشت سر هم ، پر خوری و
از همه مهم تر مشکلات گوارشی می شود.
نقیایی توصیه کرد:مصرف سبزیجات و سالادها را در ایام بعد از روزه داری هم
مورد توجه قرار داده و به عنوان فرهنگ غذایی در وعده های غذایی ازخانواده
های سبزی و سالاد استفاده کنند. و افراد در هر وعده ، میزان غذای خود را
کاهش داده و با بیشتر شدن وعده های غذایی خود به ۵ بار در روز سالم تر
باشند.
وی در پایان به پیشنهاد
کلی خود اشاره کرد و گفت: وعده های افطاری خود را سبک قرار داده و مصرف
غذاهای سرخ کردنی را کاهش داده و وعده افطار را شبیه صبحانه یا شام چون نان
و پنیر در نظر بگیرند.
در
ادامه افزود: در وعده سحر ، وعده خود را مانندناهار قرار داده و در کنار
مصرف غذاها از سبزیجات و انواع سالادها استفاده کنند. همچنین مصرف لبنیات
را فراموش نکرده و نیز بلافاصله بعد از هر وعده سحر ، از مصرف چای خودداری
کرده که این کار مانع جذب آهن می شود.