پروژه 'موزه و بدنه شهری مسجد جامع عتیق اردبیل' به عنوان یکی از پروژه های منتخب برای حضور در بینال هنر و معماری 2015 ونیز در محل پاویون جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
کد خبر: ۵۵۸۶۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷ 01 July 2015
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی اردبیل ، این پروژه که در سال 2014 میلادی به عنوان پروژه فرهنگی تقدیر شده خاورمیانه مطرح شد در سال 2015 نیز به عنوان یکی از آثار برتر معماری معاصر ایران پس از انقلاب در پنجاه و ششمین دوسالانه بین المللی هنر ونیز حضور دارد.

فضایی حدود دو هزار مترمربع به عنوان پاویون جمهوری اسلامی ایران در بینال هنری ونیز سال 2015 با در نظر گرفتن چارچوب برنامه های هنری ، فرهنگی و معماری بینال ونیز و هماهنگی های انجام شده با دستگاه ها و نهادهای ذی ربط و مسوول در این حوزه و حمایت و پیشتیبانی آنها اختصاص یافته است.

براساس این گزارش ، با توجه به محدودیت ارائه حداکثر یک پروژه معماری توسط هر شرکت کننده و بررسی تطبیقی پروژه ها با شرایط فراخوان و بررسی شبهات مالکیت معنوی برخی از آثار 66 پروژه برای حضور در بخش معماری بینال هنری ونیز گزینش شده و به پروژه های منتخب گواهینامه مشارکت در بینال هنری ونیز سال 2015 اعطا خواهد شد.

پروژه های ارسالی از تنوع جغرافیایی بالایی برخوردار بوده و از شهرهای مختلف ایران مانند تهران ، اصفهان ، شیراز ، تبریز ، مشهد ، بم ، رفسنجان ، ایرانشهر و اردبیل و حتی پکن ، فرانکفورت و بانکوک در خارج از ایران برای حضور در بینال ونیز نامزد شده اند.

طراح و ناظر پروژه 'موزه و بدنه شهری مسجد جامع عتیق اردبیل' در زمینه این پروژه گفت: بدنه شهری طراحی شده در سال 1390 سازه نگهبانی برای جلوگیری از رانش تپه تاریخی یا بستر مسجد جامع و نماسازی بدنه متروکه محوطه معبر است.

محسن نوروزوند با بیان این که اثر یاد شده تبدیل به یکی از شاخصه های معماری بافت تاریخی اردبیل شد افزود: این پروژه به منظور معرفی تاریخ و آثار سایت به عموم مردم برای نخستین بار در ایران طراحی و اجرا شده و اهمیت آثار خود را در مسیر برای عموم ارائه می کند.

وی طول بدنه پروژه را حدود یک صد متر و مساحت محوطه مقابل ( پیاده رو ) را حدود 700 متر ذکر کرد و گفت: سازه نگهبان اجرا شده در بدنه به صورت بنایی بوده و از سنگ های مورق مناطق پیرامون شهر اردبیل از جمله نمین و خلخال در تمام سطوح کف و دیوار بدنه استفاده شده است.

نوروزوند ، ایده طرح را برگرفته از برج و باروهای شهرهای کوهستانی و برخوردی ساده و مینیمال در طراحی به گونه ای که اثر ارزشمند مسجد جامع را تحت الشعاع قرار ندهد دانست و اظهار کرد: استفاده از دانه بندی های سنگی سازنده ساختار و آجرهای فرسوده بافت بدنه آجری جمعه مسجد نشان از اصالت تاریخی و قدمت این اثر دارد.

مجموعه مسجد جمعه اردبیل باقیمانده یک مسجد عظیم و کم نظیر دوران اسلامی ایرانی است که در دوره قاجار نیز مرمت و احیا شده است.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار