به گزارش تابناک از قزوین به نقل از خبرگزاری فارس از قزوین، منوچهر گرجی در نشست هماندیشی خاک که با حضور کامبیز بازرگان رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور، سعید سعادت مدیرکل محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی، علیاکبر متقیفرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، معاونان و مدیران این سازمان، اساتید دانشگاهها و محققان در مجموعه باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: امنیت غذایی فقط کمیت نیست بلکه باید کیفیت آن هم مورد توجه قرار گیرد همانطور که عدم توجه به خاک کشور بحران آب را به دنبال دارد.
وی افزود: توجه به مدیریت خاک، ضمن افزایش کیفیت آن تأثیر قابل توجهی بر افزایش کمی منابع آب و بهرهوری آن و همچنین ارتقا کیفیت آب دارد بنابراین حفاظت از خاک، ضمن کاهش هزینهها و افزایش درآمد کشاورزان، موجب افزایش بهرهوری آب هم میشود.
رئیس انجمن علوم خاک ایران با بیان اینکه 99 درصد غذای انسانها در جهان به واسطه خاک تولید میشود، گفت: تولید محصولات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی، تولید پوشاک، چوب، گیاهان دارویی، تنظیم گازهای هوا و تعادلبخشی به آن، دفن پسماندها، تصفیه آلایندهها و فاضلاب، کاربرد عمرانی، صنعتی، داروسازی و تولید انرژی از جمله خدمات و کاربرد خاک در جامعه بوده اما به تازگی بشر از این منابع خدادادی غافل شده است.
گرجی با اشاره به کمبود آب در کشور اذعان کرد: حدود 80 درصد آب در بخش کشاورزی استفاده میشود که زمینه آن خاک است و اگر مدیریت مناسبی برای خاک اندیشیده نشود، خاک هم دچار چالش میشود بنابراین بهبود مشکل آب در کشور بدون مدیریت خاک امکانپذیر نیست.
این مسؤول بر لزوم اهمیت و توجه به خاک به منظور تداوم حیات بشری تأکید و خاطرنشان کرد: با مدیریتهای خاص، بهینه و حفاظت بر خاک میتوان از تخریب و آسیب خاک جلوگیری کرد.