رفلاکس، بازگشت غذا از معده به مری است، حدود ۷۰ درصد کودکان در ماه‌های اول تولد دچار رفلاکس فیزیولوژیک می‌شوند که امری طبیعی است. برخی از کودکان نیز به رفلاکس پاتولوژیک مبتلا شده که علائمی مانند بی‌خوابی، خوب شیر نخوردن و وزن نگرفتن در پی دارد.
کد خبر: ۴۶۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۱ 13 June 2015
غلامرضا خاتمی، رئیس انجمن متخصصان اطفال با بیان اینکه سه اختلال رفلاکس، یبوست و دل‌درد بیشترین آمار مراجعان به درمانگاه‌های اطفال را تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: رفلاکس از یبوست و دل‌درد نیز شایع‌تر است. وقتی مواد غذایی از داخل معده به سمت مری بیاید، فرد دچار رفلاکس شده است. گاهی غذا در اواسط مری می‌ماند و به معده برمی‌گردد، گاهی به دهان می‌رسد و در برخی موارد نیز از دهان بیرون می‌آید.

این فوق تخصص گوارش اطفال ادامه داد: 70 درصد کودکان در ماه‌های اول تولد دچار رفلاکس می‌شوند که به آن رفلاکس فیزیولوژی گفته می‌شود و طبیعی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: رفلاکس فیزیولوژیک علامتی ندارد و در تغذیه و وزن‌گیری کودک بی‌تأثیر است. کودکانی که دچار رفلاکس فیزیولوژیک هستند به طور طبیعی شیر می‌خورند و دچار رفلاکس می‌شوند که این نوع رفلاکس نیاز به دارودرمانی ندارد، همچنین انجام سونوگرافی به این اختلال کمکی نمی‌کند و چیزی در آن مشاهده نمی‌شود.

رئیس انجمن پزشکان اطفال گفت: گروه دیگری از کودکان، ضمن رفلاکس، علائمی مانند بیخوابی، خوب شیر نخوردن و وزن نگرفتن را نشان می‌دهند که به این نوع رفلاکس پاتولوژیک گفته می‌شود و نیاز به مراقبت دارد.

خاتمی اظهار داشت: برای برخی از این کودکان، شربت‌هایی برای جلوگیری از رفلاکس تجویز می‌شود، همچنین ممکن است این نوع رفلاکس ادامه یافته و در نهایت موجب آلرژی به پروتئین شیر گاو شود.

این فوق تخصص گوارش اطفال با توصیه به والدین برای جلوگیری از دادن شیر پاستوریزه به کودکانی که دچار رفلاکس پاتولوژیک هستند، گفت: توصیه می‌شود والدین بعد از شش ماهگی که کودک نیاز به غذاهای کمکی مانند فرنی و حریره بادام دارند، به جای شیر پاستوریزه از شیر مادر استفاده کنند، همچنین می‌تواند در صورتی که مادر شیر زیادی ندارد، از سوپ، پوره و تخم‌مرغ استفاده کرد تا این کودکان در وزن‌گیری دچار مشکل نشوند.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار