رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در مورد دستاوردهای چهارساله این کمیسیون در شورای شهر گزارشی ارائه کرد.
کد خبر: ۴۵۵۶۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰ 08 July 2017
رحمت الله حافظی ظهر امروز در نشست خبری که به منظور تشریح عملکرد چهار ساله کمیسیون سلامت، محیط زیست و ایمنی شورای شهر تهران برگزار شد گفت: پس از آنکه کمیسیون سلامت در شورای شهر چهارم تشکیل شد، دو اتفاق مهم یعنی ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت و ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست صورت گرفت که نشان می‌داد هدفگذاری ما برای ایجاد کمیسیون سلامت بر اساس اقتضای شرایط آن زمان و جزء الزامات بوده است.
 
وی با بیان اینکه پیش از تشکیل کمیسیون سلامت، شهر به عنوان یک کالبد شناخته می‌شد، گفت: پس از تشکیل کمیسیون بسیاری از موضوعات در قالب قانون نظارت و برنامه ریزی که جزء اختیارات نمایندگان مردم است پیگیری شد که یکی از آن موضوعات بررسی سلامت آب شرب بود که دیدید پس از اعلام وضعیت نامناسب آب، حتی بالاترین مقامات کشوری نیز آن را به شدت تکذیب کرده و با آن مقابله کردند اما بعد از آن نسبت به موضوع حساس شده و سلامت آب را تضمین کردند و این در حالیست که باید موضوع "مصونیت اعضای شورا" نیز پیگیری شود.
 
وی با بیان اینکه شش ماه قبل از انتخابات شورای شهر بازدیدهای کمیسیون را متوقف کردیم که شائبه تبلیغاتی بودن پیش نیاید افزود: در این فرصت به مرور مصوبات پرداختیم و با حضور صاحبنظران و مسئولان شهرداری بند به بند روند اجرایی شدن مصوبات کمیسیون را پیگیری کردیم.
 
حافظی با بیان اینکه ما در شورای شهر با مشکلات قانونی و ساختاری مواجه هستیم، گفت: شهردار با رأی نصف +1 انتخاب می‌شود اما عزل آن باید دو سوم آراء را کسب کند، این در حالیست که باید به مانند مجلس ساز و کاری اندیشیده شود که در شورای شهر نیز با نصف +1 آراء بتوانیم نسبت به طرح سوال و یا عزل معاونین شهرداران مناطق و ... اقدام شود.
 
وی با بیان اینکه در بحث ایمنی شهر تهران اقدامات خوبی صورت گرفته به گونه‌ای که 7000 ساختمان که ایمنی آنها مورد تایید نیست در شهر شناخته شده گفت: این ساختمان‌ها به سه دسته پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیم شدند که برای اولین بار با تمام سازمان‌های دخیل که اداره ساختمان در حیطه وظایف آنها است مکاتبه کرده و خواستار ایمن سازی آنها شدیم.
 
حافظی در مورد آخرین وضعیت تذکرش در خصوص سوله‌های مدیریت بحران نیز با بیان اینکه تغییر کاربری سوله‌های مدیریت بحران محرز شده و بخشی از آنها به انباری، قسمتی اداری و بخش دیگر هم به سازمان‌های خارج از مجموعه شهرداری واگذار شده است، گفت: در قالب تذکر این موضوع را به شهرداری اعلام کردیم، اما تا کنون پاسخی وصول نشده و اگر توضیحاتشان غیر قابل قبول باشد قطعا این موضوع در دستور کار شورای بعد قرار خواهد گرفت.
 
وی در مورد حواشی جلسه روز سه شنبه شورای شهر با بیان اینکه شائباتی در خصوص نحوه افتتاح خط 7 مترو وجود داشت که ایمن نیست، اظهار کرد: بر همین اساس مقرر شد که بازدیدی از خط 7 داشته باشیم اما با وجود آنکه بارها پیگیر روز و زمان بازدید بودم اما با این ادعا که با دفترم مکاتبه شده نتوانستم در بازدیدی که اعضای کمیسیون حمل و نقل و عمران داشتند شرکت کنم؛ اما منتهی گزارشی منحصربه فرد در اختیارم قرار گرفت که تنها در اختیار چند مدیر ارشد شهرداری قرار دارد و حتی مدیران سطح میانی و پایین نیز این گزارش را ندیده بودند و باید اعلام کنیم بزرگترین دغدغه ما ایمنی است. چرا که باید 80 درصد هواکش‌های تونل میانی افتتاح می‌شد اما تنها 14 درصد آنها به افتتاح رسیده و این در حالیست که فاصله دو ایستگاه هفت کیلومتر است و اگر در این میان اتفاقی رخ دهد. نه راه خروج و نه هوایی برای تخلیه مسافران وجود ندارد و شخص شهردار تهران باید سلامت شهروندان را تضمین کند و اگر نمی‌تواند با چه مبنا و اساسی اجازه می‌دهد این خط به بهره برداری برسد.
 
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه این گزارش متعلق به 21 خرداد ماه سال جاری بوده و 20 روز بعد از آن تذکر خود را در شورا مطرح کردم و جای سوال است که آیا مدیران شهری توانسته‌اند ظرف 20 روز میزان پیشرفت هواکش‌های تونل میانی را از 14 درصد به 80 درصد برسانند که گلایه می‌کنند گزارش قدیمی است؟ گفت: این یک بحث فنی است و می‌توانند به جای توهین و پرخاش نقشه تونل متروی خط 7 را روی میز بگذارند و تک به تک هواکش و تاسیسات را بدون دعوا و پرخاش بررسی کنیم.
 
وی در پاسخ به این سوال که چرا کمیسیون سلامت شورای شهر طی چهار سال اخیر با جدیت وارد عرصه نشده گفت: پیشنهادات ما بعضا یا در دستور قرار نمی‌گرفت و یا منحرف می‌شد به گونه‌ای که شاهد بودید بحث صیانت از باغات شهر تهران سه سال پشت نوبت بررسی باقی ماند و هر بار به بهانه‌ای از دستور خارج می‌شد و در گام آخر نیز با تحریف مواجه شد.
 
وی با رد هر گونه سیاسی کاری با بیان اینکه به عنوان نماینده مردم یا باید چشم‌هایم را می‌بستم و یا باید اطلاعات و تخلفات را به مردم منعکس می‌کردم گفت: نگاه سیاسی به موضوعات شهری نداشته و ندارم چرا که هیچ پشتوانه سیاسی نداشته و عضو هیچ گروه سیاسی نیستم و حتی اوایل حضورم در شورا من را عضو جبهه پایداری می‌دانستند و وقتی متوجه شدند که اشتباه می‌کنند من را به یک کاندیدا وصل کردند و عنوان داشتند که با هدف سیاسی بر شهردار می‌تازند.
 
وی در پایان با بیان اینکه عزم جدی برای اصلاح سیستم و شفاف سازی وجود ندارد، گفت: نمی‌خواهند شفاف سازی انجام گیرد و من تنها می‌توانم برای اعضای شورای شهر آتی آرزوی موفقیت داشته باشم.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار