قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه گفت: متأسفانه شاخص تاب‌آوری در جامعه بسیار افت کرده و رفتارهای خشونت‌آمیز رو به افزایش است، این در حالی است که نشاط اجتماعی نیز یک نقیصه جدی شده است.
کد خبر: ۴۰۹۱۳۴
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۸ 17 April 2017
مهدی امیری در همایش مددکاری اجتماعی گفت: امروز جامعه ما دوران گذار را طی می‌کند و از دوره پایدار و مشخص به مقطعی می‌رود که نامشخص است. اگر در گذشته موازین تثبیت شده بود، امروز وضعیت آینده ناشناخته است. 

وی افزود: رفتارهایی در هم تنیده شده، پیگیری ناشی از رفتار اجتماعی امروز را که تحت‌تأثیر رویکرد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کرده، سخت کرده است. امروز دنیای بدون مرز اطلاعات داریم که بر رفتار بشر حکومت می‌کند و هر رفتار از حوزه جغرافیایی خارج شده است. 

امیری گفت: تمامی این اتفاقات، زمینه رفتارهای تنش‌آفرین و خطرزا را بیش از گذشته فراهم می‌کند و نظم اجتماعی را بر هم می‌زند. 

وی بر تعامل، تفاهم و همزیستی مسالمت‌آمیز تأکید کرد و گفت: یک ضرورت عقلی و انتظام‌بخش است و مدارای اجتماعی یک الزام است که در جامعه باید مورد توجه قرار گیرد، در غیر این صورت، حقوق شهروندی و نظم عمومی مختل می‌شود. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه با اشاره به اصل 40 قانون اساسی گفت: هیچ کس حق ندارد اعم از دولت و مردم برای اعمال حق خویش به تجاوز به منافع عمومی دیگری دست بزند. 

وی گفت: مبانی قانونی در رابطه با مدارا در حوزه‌های مختلف وجود دارد و بدون مدارا، آرامش در جامعه شکل نمی‌گیرد، در حالی که ما شاهد هستیم شاخص تاب‌آوری در جامعه افت کرده و خطر جدی در ثبات مناسبات اجتماعی داریم که این عامل جدی در تشدید رفتارهای غیراجتماعی است. 

وی گفت: به همین دلیل، رفتارهای خشونت‌آمیز رو به افزایش است. پرونده‌هایی که متشکل از رفتار خشن و ناهنجاری‌هاست، در صدر فراوانی قرار دارد، ضرب و جرح، نزاع جمعی، قتل عمدی، اهانت، تهدید، خشونت خانگی، دعاوی خانواده، سوانح و تصادفات رانندگی در صدر فراوانی جرایم مورد رسیدگی در دستگاه قضا است که ریشه در عدم مدارا دارد. 

وی بر بازمهندسی ارزش‌های اخلاقی تأکید کرد و گفت: خویشتنداری، بخشش و تحمل، گمشده‌های امروز نظام اجتماعی است که باید بازبینی شود. 

امیری افزود: نشاط اجتماعی یک نقیصه جدی است و مهارت تاب‌آوری باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که نقش مهمی در امنیت اجتماعی دارد. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه گفت: رسانه ملی نیز باید در توسعه فرهنگ مداراگرایی تأکید کند، در قوه قضائیه نیز نسبت به بازبینی این ارزش‌ها توجه کرده‌ایم و برای امسال برنامه‌های جدی داریم تا امنیت روانی و اجتماعی ارتقا یابد. 

انتهای پیام/


منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار