رئیس نهضت سواد آموزی کشور از رشد ۲.۸۵ درصدی آمار باسوادان کشور خبر داد و گفت: جزو کشورهای هستیم که در چند سال اخیر در زمینه رشد باسوادی رشد قابل توجهی داشته ایم.
کد خبر: ۴۰۸۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۱ 17 April 2017
علی باقرزاده  بعدظهر یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: از نظر قوانین که در کشور وجود دارد آن کسی که سواد خواندن و نوشتن را ندارد بیسواد محسوب می شود و با سواد کسی است که حداقل دوره ابتدایی را تمام کرده باشد و بین این دو را کم سواد می گویند.

وی افزود: از نظر روش های تعیین سواد عمدتا سه روش وجود دارد، یکی سرشماری نفوس مسکن که مبنایی آن خود اظهاری افراد است و در حدود ۷۵ کشور با استفاده از این روش وضعیت سواد خود را می سنجند.

باقر زاده عنوان کرد: روش دوم تعیین سواد آمارهای ثبتی است و به جای سوال از مردم که چقدر تحصیلات دارید مبنا مدارک تحصیلی است که نظام آموزشی برای افراد صادر می کند.

وی تصریح کرد: سوادسنجی سومین روش تعیین سطح سواد است که این روش فراگیر نیست و یونسکو به آن به عنوان پروژه آزمایشی نگاه می کند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: از سال ۱۳۳۵ تاکنون مبنای وضعیت تعیین سطح سواد در جامعه سرشماری نفوس و مسکن است که قبلا هر ۱۰ سال یکبار انجام می گرفت که از سال ۸۵ به بعد به صورت دوره های پنج ساله انجام شد.

باقرزاده تصریح کرد: در سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ در گروه سنی شش سال به بالا شمار بی سودان ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ثبت شده است.

وی عنوان کرد: براساس نتایج اولیه سرشماری سال ۹۵ در گروه سنی بالای شش سال هشت میلیون و ۷۰۰ نفر بی سواد هستند و یک میلیون و ۵۲۰ هزار نفر از آمار بی سوادهای کشور ظرف پنج سال گذشته کم شده است.

آمار باسوادان کشور ۲.۸۵ رشد داشته است

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: در سال ۹۰ آمار باسوادان بالای شش سال ۸۴.۸ درصد بود که این آمار در سال ۹۵ به ۷۸.۶ درصد رسیده و آمار باسوادان کشور ۲.۸۵ رشد داشته است؛ جزو کشورهای هستیم که در این چند سال اخیر در زمینه رشد باسوادی افراد کشور رشد قابل توجهی داشته ایم.

باقرزاده با اشاره به اینکه در سطح کشور ۹۸.۹ درصد پوشش آموزش ابتدایی را داریم، افزود: اگر آمار بی سوادی در جامعه کم شده بخش عمده آن به خاطر شفاف سازی اطلاعات بوده است.

وی تاکید کرد: کرمان در زمینه آموزش به والدین بی سواد دانش آموزان جزو استان های پیشتاز در این زمینه است.  

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: از ابتدای سال ۹۳ برآورد ما این است که ۶۲۳ هزار ولی دانش آموز زیر ۵۰ سال داریم که بی سواد مطلق هستند و در حال حاضر  این عدد به کمتر ۱۴۰ هزار نفر رسیده است.

۶۳ هزار نفر از تعداد بی سوادان استان کرمان کم شده است

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: با وجود اینکه کرمان جزو پنج استانی بود که در سرشماری سال ۹۰ بالاترین درصد بی سوادی را در کشور داشت اما اکنون در رشد شاخص سواد جز پنج استان برتر کشور است و رشد ۳.۲ درصدی در شاخص گروه سنی بالاتر از شش سال را داشته که بالاتر از میانگین کشوری در این زمینه کار شده است.

باقرزاده ادامه داد: بر اساس آنچه که تا کنون مرکزآمار اعلام کرده در طول پنج سال گذشته  ۶۳ هزار نفر از تعداد بی سوادان استان کرمان کم شده است و این پیشرفت فوق العاده زیادی است.

وی افزود: هنوز ۱۵ درصد بالای شش سال سن مدعی هستند که خواندن و نوشتن بلد نیستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش استان کرمان عنوان کرد: کرمان جزء استان های مهاجر پذیر اتباع خارجی است و متاسفانه برآورد ما و مسئولان آموزش و پرورش افغانستان این است که ۶۰ درصد افرادی که به صورت مجاز یا غیر مجاز به ایران مهاجرت می کنند بی سواد هستند.

باقرزاده عملکرد کرمان در زمینه مسئله سواد آموزی را بسیار خوب دانست و تصریح کرد: در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در این استان اتفاق خیلی خوبی رخ داده است که شاخص سواد آن ۲.۴۶ درصد رشد داشته است.

باقر زاده عنوان کرد: ۴۳ هزار و ۳۰۰ نفر  در استان کرمان کاهش بی سواد داشته ایم که عددواقعی آن بالاتر از این رقم است.

منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار