کد خبر: ۳۸۹
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۹ 20 January 2015
حرف آنلاین نوشت : آبشار شاهاندشت بزرگترین آبشار استان مازندران و دومین آبشار بلند ایران از نظر ارتفاع بوده که از آثار ملی کشور در فهرست آثار ملی ایران است.

آبشار شاهاندشت با طول تقریبی 170 متر در کنار قلعه باشکوه ملک بهمن در دهکده ای به نام شاهاندشت در منطقه امیری لاریجان در جاده هراز قرار دارد قلعه ملک بهمن در سال 1005 هجری ساخته شده است و بقایای آن به وضوح از زیر آبشار نمایان است.

این آبشار پرآب، دائمی و عظیم، درجانب جنوبی جاده و رودخانه هراز باشکوهی وصف ناپذیر خودنمائی می کند که از کنار قلعه ملک بهمنبر روی یک کوه هرمی شکل مشرف به روستای شاهان دشت به پایین می ریزد.

در ارتفاعات مشرف به روستای شاهاندشت آبشار اصلی شاهان دشت با ارتفاع 51 متربزرگترین آبشار استان مازندران به شمار می رود.

در بالای آبشار شاهاندشت قلعه ملک بهمن که به قلعه ملکه قلاع یا ملک بهمن مشهور است و نام تاریخی آن قلعه فرشته بوده است، واقع شده و از عظیمترین قلاع کوهستانی البرز ایران محسوب می شود.

این قلعه مستحکم ساخته شده از سنگ و نوعی ساروج که مخلوطی از شیر و تخم مرغ و نوعی خاک می باشد است .

این آبشار حیرت انگیز از 8 آبشار تشکیل شده است آبشار اول به طول تقریبی 15 متر می باشد و کارگاه آن در سمت چپ بر روی دیواره قرار دارد آبشار دوم به طول تقریبی 30 متر به مکانی زیبا ختم می شود که درب پشتی قلعه به وضوح از این مکان دیده می شود و سنگیلاخ شده در بالای سرتان هیجان فرود را دو چندان می کند آبشار 3 و 4 و 5 از سه پله پشت سر هم تشکیل شده است که کارگاه آن در سمت راست دیواره قرار دارد و با یک طول کامل می توان آن را فرود رفت پله ها به ترتیب 12-18-10 متر طول دارند و در مجموع آبشار سوم و چهارم و پنجم حدود 40 متر طول دارد. آبشار 25 متری ششم از زیباترین آبشارهای این مسیر می باشد و کارگاه آن در سمت راست دیواره مسیر قرار گرفته بعد از عبور از این آبشار به آبشار هفتم که طولش حدود 20 متر می باشد می رسیم کارگاه آبشار هفتم و هشتم یکی می باشد و در سمت راست دیواره قرار دارد. طول آبشار آخر (هشتم) 35 متر می باشد در مجموع 55 متر فرود از بالای آبشار هفتم صورت می گیرد. زیبایی مناظر اطراف بی نظیر است و دماوند باشکوه به وضوح دیده می شود.

باید گفت مسیر رسیدن به قلعه و آبشار گذر از پل روستای وانا، جاده روستای شاهاندشت، پارکینگ شاهاندشت، گذر از روستای شاهاندشت و حدود 15 دقیقه پیاده روی است.

برای رفتن به کنار این آبشار می بایست ابتدا شیب تند روستای شاهاندشت را طی کرد که مسیری چهار کیلومتری است و از کنار رودخانه و کوه می گذرد. در ابتدای روستا برای پارک اتومبیل مکان مناسبی در نظر گرفته شده است و ادامه مسیر را از میان کوچه باغ ها و خانه های اهالی روستا بایستی پیاده پیمود. این مسیر از کنار یک قبرستان و مسجد قدیمی گذشته و تابلوهای کوچکی شما را به سمت آبشار راهنمایی می کنند. از دو مسیر می توان جهت ادامه راه استفاده کرد یکی مسیر شمالی از بالای روستا که شما را مستقیما به بالای آبشار و منظره روبروی آن میرساند. این مسیر کمی ناهموار بوده و وجود تخته سنگ های بزرگ و شیب تند جایی برای اطراق باقی نگذاشته است و بیشتر جهت بازدید به کار می رود.

آبشار شاهاندشت به صورت دوپله ای بوده و گیاهان آبزی و خزه ها در میان دیواره های آن دیده می شوند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار