شهرستان نیر به رغم توانمندی های فراوان در تولید عسل از داشتن صنایع بسته بندی و فرآوری این محصول محروم است.
کد خبر: ۳۶۱۲۳
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱ 18 May 2015

  به گزارش ایرنا ، علاوه بر طبیعت متنوع از درختچه ها ، بوته ها و گونه های درختی وجود بیش از چند هزار گونه گیاهی شناسایی شده در مناطق کوهستانی این شهرستان بر کیفیت طعم عسل این منطقه افزوده است.

وجود طبیعت مملو از گل و شکوفه ، بهار مفرح مناطق گرمسیری و طبیعت شهرستان نیر سرسبز به ویژه در فصل تابستان به بستر مطلوبی برای حرفه شیرین تولید عسل در این استان زیبا و چهار فصل تبدیل شده است.

مناطق مستعد تولید عسل شهرستان نیر از مهم ترین مناطق استان اردبیل است که در فصل گرما پذیرای شمار زیادی کندوی عسل بهره برداران بومی و حتی کندوهای عسل میهمان از استان های شمال کشور است.

از دیگر مزایای این حرفه قرار گرفتن و جریان داشتن این چرخه تولید در کنار دیگر مشاغل کشاورزی از جمله دامداری ، باغداری و دیگر مشاغل زیربخش کشاورزی است.

عسل از نخستین غذاهای بشر است ، غذایی که قرآن مجید آن را شفابخش دانسته و علم پزشکی نیز ثابت کرده این ماده طبیعی با داشتن 15 نوع قند، خواص درمانی فراوانی دارد.

در کشورهایی همچون برزیل ، روسیه ، چین ، آرژانتین ، سوئیسی، آلمانی، استرالیا و نیوزیلند که مهم ترین کشورهای تولید کننده عسل در جهان هستند حداقل 150 فرآورده غذایی از جمله شکلات عسل ، عسل کریستاله ، کیک عسل ، ماست عسل ، شیر عسل ، گرده عسل ، ژله عسل و سالاد میوه با عسل تولید می شود.

این در حالی است که عسل زنبورداران در شهرستان نیر بدون فرآوری و به صورت فله ای راهی بازار می شود و مسوولان باید برنامه ریزی هدفمندی در این عرصه داشته باشند.

یک کارشناس زنبورداری با تاکید بر نقش قابل توجه صنایع بسته بندی و فرآوری عسل در تولید ارزش افزوده و ایجاد فرصت های شغلی جدید گفت: ارزش این محصول در صورت بسته بندی 25 درصد و در صورت فرآوری 30 درصد افزایش می یابد و اگر صنایع بسته بندی و فرآوری عسل در نیر توسعه یابد ارزش سالانه عسل تولیدی در این شهرستان افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

علی محسنی همچنین با اشاره به مزیت اشتغال زایی ایجاد صنایع تبدیلی عسل در نیر گفت: با فرآوری عسل تولیدی این منطقه برای افراد زیادی شغل فراهم می شود.

او اظهار کرد: ایجاد و گسترش این دست از صنایع در کنار مشتری پسند کردن محصول بر مقدار مصرف می افزاید و در دراز مدت باعث افزایش تولید و نیز افزایش درآمد عمومی شهرستان خواهد شد.

وی افزود: از سوی دیگر صنایع تبدیلی عسل محصولی سالم و مطمئن را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد و از امکان سوء استفاده برخی سودجویان که عسل نامرغوب و غیربهداشتی را به مردم عرضه می کنند می کاهد.

پارسال یک هزار و 252 تن عسل در شهرستان نیر تولید شد که 78 تن آن توسط زنبورداران بومی و مابقی توسط زنبورداران مهاجر از شهرستان های تالش ، آستارا ، هیر و اردبیل تولید شده بود.

حدود 156 خانوار در شهرستان نیر با 10 هزار و یکصد کلنی زنبور عسل به شغل زنبورداری اشتغال دارند.

شهرستان نیر در 30 کیلومتری جنوب اردبیل و در مسیر جاده ترانزیتی استان های اردبیل و آذربایجان شرقی قرار دارد.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار