با وجود اینکه شب‌های ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و شاد در پارک‌ها و اماکن عمومی است، اما از این شب‌ها در همدان خبری نیست.
کد خبر: ۲۴۳۶۵۷
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹ 11 June 2016
با وجود اینکه شب‌های ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و شاد در پارک‌ها و اماکن عمومی است، اما از این شب‌ها در همدان خبری نیست.

به گزارش فارس، با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و گرمای این فصل از سال این ماه الهی رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرد و افطار و سحرهای متنوعی را تجربه می‌کنیم.

در روزهای بلند بهار و تابستان که با ماه خدا همزمان شده، افراد چندان علاقه‌ای با ماندن در منازل ندارند و سعی می‌کنند با وجود انرژی کم، ساعات خود را در پارک‌ها و اماکن تفریحی بگذرانند.

افطار را نیز ترجیح می‌دهند در فضای باز و پارک‌ها صرف کنند تا علاوه بر یک دورهمی ساده، روزه و تفریح را با هم داشته باشند.

وقتی هم که در منزل هستند پس از افطار به تماشای تلویزیون که می‌نشینند باید برنامه‌های فرهنگی شادی که از سوی شهرداری یا سایر نهادهای فرهنگی تهران تدارک دیده شده را تماشا کنند که علاوه بر لذت، غبطه خوردن هم دارد.

آری غبطه برای اینکه با وجود فضاهای مختلف و متنوعی چون آرامگاه باباطاهر، بام آرامگاه بوعلی سینا، پارک مردم در جوار شهدای گمنام، باغ ایرانی و .... که در شهر همدان برای اجرای برنامه‌های شاد و مفرح شبانه ظرفیت خوبی است، هنوز اتفاقی از سوی نهادهای فرهنگی استان نیفتاده و ما هنوز چشم به راه آن هستیم.

سئوالی که اینجا مطرح است اینکه چرا باید ما با وجود این همه توانمندی و ظرفیت در همدان، تماشاگر برنامه‌هایی باشیم که می‌توانست با کمی تدبیر مسؤولان، اکنون در پارک‌ها و فضاهای باز همدان شاهد اجرای آن باشیم.

شاید شهرداری در وهله اول این موضوع را ناشی از کمبود بودجه عنوان کند اما باید گفت برخی از برنامه‌ها به جای بودجه تنها به یک هماهنگی و خلاقیت نیاز دارند که از آن غفلت شده است.

وقتی خانواده‌های همدانی برای صرف افطار یا پس از افطار در پارک‌ها و نقاط ذکر شده حضور دارند، چه بهتر که بتوان با برنامه‌های شاد و مفرح تغذیه مناسب فرهنگی را به آنها ارائه داد که همین امر در فرهنگ شهروندی که شهرداری تلاش در نهادینه‌سازی آن دارد نیز اثرگذار خواهد بود.

گاهی وجود چنین برنامه‌های فرهنگی از بسیاری از کارگاه‌های آموزشی بهتر می‌تواند در القای فرهنگ شهروندی و ارتقای سطح اجتماعی افراد تأثیرگذار باشد که می‌طلبد مسؤولان به این مسائل بیش از پیش اهتمام ورزند.

این مسئله سال‌های قبل نیز از سوی رسانه‌ها مطرح شد اما گویا گوش‌ خیلی از مسؤولان هنوز خریدار آن نیست.

یکی از شهروندان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: اگر فضای شاد و مفرح برای خانواده‌ها ایجاد شود، دیگر مردم در فرصت‌های حضور خود در پارک‌ها از قلیان یا تفریحات کاذب دیگر استفاده نمی‌کنند و یا استفاده از آن کم می‌شود.

وی بیان کرد: تلویزیون‌های شهری ظرفیت خوبی برای معرفی برکات این ماه است تا با پخش برنامه‌های مناسب بتوان فضای معنوی این ایام را در پارک‌ها نمایش داد.

این شهروند یکی از مشکلات جامعه امروز به ویژه در بین نسل جوان را کمرنگ شدن اعتقادات دانست و افزود: شب‌های ماه رمضان فرصتی است تا بتوان اعتقادات نسل جوان را با استفاده از فضای شاد و مفرحی که با بهره‌مندی از برنامه‌های مختلف در پارک‌ها اجرا می‌شود، تبیین کرد.

بانوی دیگری که از کمبود فضاهای فرهنگی در شهر سخن می‌گفت، اظهار کرد: بدون هزینه‌های اضافی می‌توان جنگ‌های شادی برای خانواده‌ها اجرا کرد و ساعات پس از افطار مطلوبی را برای آنها رقم زد.

وی برگزاری نماز جماعت در پارک‌ها را اقدام بسیار خوبی در همدان دانست و گفت: برپایی نماز جماعت در پارک‌ها حرکت خوبی بود که مردم نیز به خوبی استقبال کردند.

این شهروند خاطرنشان کرد: آرمگاه بوعلی سینا با استقرار در مرکز شهر همدان و بام زیبای آن در هوای مطبوع می‌تواند، بهترین نقطه برای اجرای جنگ‌های شاد و برنامه‌های فرهنگی باشد.

در ادامه معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهردار همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: طرح «محراب سبز» با هدف برگزاری نماز جماعت در پارک‌ها، هر سال از ابتدای فصل تابستان آغاز می‌شد که امسال این طرح همزمان با ماه رمضان آغاز شد.

محمد قدیمی بیان کرد: طرح «محراب سبز» با همکاری گروه  فرهنگی سراج در پارک‌ها شروع شده و در 22 نقطه از پارک‌های همدان نماز جماعت برگزار می‌شود.


وی با اشاره به مراسم جزء‌خوانی قرآن کریم در هشت نقطه شهر همدان اظهار کرد: این برنامه به صورت ویژه در تالار فجر و فرهنگسرای راه کربلا برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهردار همدان از اجرای دو برنامه «شبی با قرآن» در پارک‌ها نیز خبر داد و گفت: به دنبال یک برنامه «شبی با قرآن» با حضور قاری مصری در ماه مبارک رمضان نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه برنامه‌های معاونت فرهنگی با محوریت قرآن است، گفت: برنامه‌های این چنینی در معاونت فرهنگی شهرداری برنامه‌ریزی شده و آموزش شهروندی نیز با تکیه بر مفاهیم قرآنی خواهد بود.

قدیمی یادآور شد: هر روز از ساعت 7:30 تا 8 صبح نیز کارگاه آموزش سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی در تالار فجر برگزار می‌شود که شرکت در این برنامه برای عموم آزاد است.

وی در خصوص نبود برنامه‌های فرهنگی و جنگ‌های شادی در پارک‌ها نیز افزود: در همدان چنین برنامه‌هایی نبوده و برنامه‌ریزی هم نشده، اما سعی می‌کنیم در نیمه دوم ماه رمضان چنین برنامه‌هایی را داشته باشیم.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهردار همدان با بیان اینکه تأکید معاونت فرهنگی اجرای برنامه‌های فرهنگی در پارک‌هاست، گفت: برگزاری برنامه‌های فرهنگی و شاد باید مانند جشن‌های میلاد ائمه اطهار(ع) و اعیاد مذهبی که در پارک‌ها برگزار می‌شود، در پارک‌ها و در قالب آموزش شهروندی باشد.

وی با اشاره به اینکه تأکید ما تغییر الگوی سبک زندگی است، گفت: برنامه‌های فرهنگی سطح شهر باید منجر به ایرانی و اسلامی شدن سبک زندگی شود.

قدیمی یادآور شد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری دبیرخانه تدوین الگوی پیشرفت ایرانی ـ اسلامی در کشور شکل گرفته و بر این اساس باید همگی در این راستا گام برداریم.

وی خاطرنشان کرد: پارک مردم و فضای شهدای گمنام، باغ ایرانی محوطه آرامگاه باباطاهر و پارک اعتمادیه که به نوعی پارک‌های فرامحله‌ای هستند، مورد هدف ماست که برنامه‌های این چنینی را در پارک‌ها ایجاد کنیم.
برچسب ها: ماه رمضان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار