به گزارش تابناک مازندران،یزدانقلی خزایی اظهار کرد: شاهد افزایش جایگاه مصرف قارچ در زنجیره غذایی خانوارها و افزایش استقبال پرورش قارچ خوراکی از سوی متقاضیان جویایکار در این منطقه هستیم.
وی با بیان اینکه ارزش غذایی قارچها متفاوت است، گفت: برخی از آنها از ویتامین های گروهBو بعضی حاوی فیبر فراوان هستند.
خزایی ادامه داد: قارچ های خوراکی حاوی منبع املاح مورد نیاز بدن مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز و فسفر بوده و ضد تومور و تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، تنظیم کننده قند و فشار خون و کاهش دهنده کلسترول خون، عامل جلوگیری از انسداد عروق در بدن، بازدارنده التهاب های پوستی و حاوی ماده ضد آلرژی هستند.
مدیر جهاد کشاورزی چالوس با بیان اینکه به دلیل پرورش آسان قارچ های خوراکی با داشتن حداقل امکانات شامل یک اتاق قابل کنترل از نظر نور، رطوبت، دما و تهویه می توان با تهیه کمپوست های آماده و خاک پوششی اقدام به بهره برداری و تولید آن کرد، افزود: رطوبت زیاد و تهویه کم سبب پوسیدگی قارچ می شود.
خزایی با اشاره به اینکه رطوبت بالای بستر و محیط پرورش قارچ، دمای بالای سالن کشت و عدم تهویه مناسب و افزایش غلظتCO2در محیط کشت از عوامل اصلی پوسیدگی قارچ ها محسوب می شوند ادامه داد: 26 کارگاه بزرگ و کوچک در سطح شهرستان های چالوس و کلاردشت فعال است.
وی اضافه کرد: سطح زیرکشت این محصول در شهرستان چالوس حدود یک هزار و 800 مترمربع با اشتغالزایی 28 نفر است.