به گزارش تابناک قم، علی اکبر حق ویسی، با اشاره به شب یلدا به عنوان یکی از سنتهای زیبا در حضور خانوادهها کنار یکدیگر، افزود: وجود کپک و قارچ در آجیل خام به راحتی تشخیص داده می شود در حالی که در آجیلهای شور این مشکل به سهولت قابل تشخیص نیست.
وی اظهار کرد: محل نگهداری آجیل به لحاظ بهداشتی از اهمیت خاصی برخوردار است چراکه انباشت انواع آجیل در محل نامناسب غیر بهداشتی و گرم احتمال رشد قارچ، کپک و سم آفلاتوکسین را به مراتب افزایش می دهد.
وی افزود: یکی از موضوعات مهم و اساسی که خریداران باید به آن توجه کنند این است که متاسفانه در برخی آجیلها افزودنیهای مجاز و غیر مجازی برای دادن رنگ و لعاب بهتر به آنها اضافه میشود که مصرف آنها میتواند مشکلاتی را بوجود آورد.
وی با بیان اینکه زمینه فساد آجیلهای بو داده به مراتب بیشتر است و شرایط نگهداری در این امر دخالت دارد، بیان کرد: بر این اساس خرید آجیل خام به عموم مردم توصیه میشود و بیشتر مورد اطمینان است.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که مصرف آجیلهای شور برای مبتلایان به بیماریهای پرفشاری خون، قلبی و عروقی و دیابت مشکلاتی به دنبال دارد که توجه به این موضوع ضروری است.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: یکی از این مواد غذایی تخمه آفتابگردان است که بسیار مقوی است و دارای 24 درصد مواد پروتئینی و حاوی ویتامین های A و B و فسفر است و کلسترول خون را تنظیم مینماید.
وی اظهار کرد: تخمه آفتابگردان تقویت کننده معده و پایین آوردن فشار خون، مفید برای سردرد و بیماریهای کلیوی است که باید حتما به صورت خام استفاده شود چرا که نمک و مواد افزودنی موجب از میان رفتن خواص آن می گردد.
حق ویسی در مورد خواص چهار مغز خاطرنشان کرد: چهار مغز شامل مغز فندق، گردو، بادام و پسته است که دارای خواص درمانی است و در طب سنتی از آن استفاده می شود.
وی گفت: فندق دارای مواد مغذی است که در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان مخصوصا سرطان سینه و پروستات نقش مهمی دارد و در جلوگیری از بیماریهای قلبی مفید است.
این کارشناس تغذیه افزود: گردو نیز سرشار از امگا 3 است و نوع چربی آن باعث پایین آورنده کلسترول میشود و در درمان بیماریهای پوستی نیز موثر است.
وی عنوان کرد: همچنین پسته نیز در کمخونی و فقر آهن مفید است و دارای انواع ویتامینها و فسفر و کلسیم است.
حق ویسی در رابطه با بادام تصریح کرد: بادام دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباء است و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
وی گفت: به طور کلی تمامی مغزهای خوراکی برای بیماریهای قلبی مفید است به شرط اینکه خام مصرف شود.
این کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: در فرآیند بو دادن تخمه و مغزها از نمک و برخی از افزودنیها استفاده می شود که این نگهدارندهها میتواند برای سلامت مضر باشد از این رو استفاده از این مواد به صورت خام و همچنین به میزان کافی توصیه میشود.