کد خبر: ۱۰۳۱۱۲۳
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۸ 27 February 2022
سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه با هماهنگی و برنامه ریزی صورت گرفته و تعامل با بهره برداران نیز سعی می‌شود تا بخشی از آب شرب از منابع آب دیگری، چون عباس آباد تامین شود، راهکار اساسی تامین آب شرب همدان را انتقال آب از سد تالوار عنوان کرد.


به گزارش تابناک همدان، محمد ضروری با بیان اینکه به صورت هفتگی از طرح آبرسانی به همدان گزارش‌هایی به وزارت نیرو ارسال می‌شود، عنوان کرد: برای پیشرفت مناسب طرح از سد تالوار نیز وزارت نیرو دستور به تامین ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار را داده که به جهت تحقق تخصیص اعتبارات موضوع با جدیت تمام در حال پیگیری است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به عدم بارش مناسب برف در حوضه سد اکباتان همدان پیش بینی می‌شود رودخانه‌های منتهی به سد آورد آب مناسبی در ماه‌های پیش رو نداشته باشد و به دلیل عدم بارش موثر در مهر و آبان نیز پیش بینی می‌شود که ورودی مناسبی به سد در ابتدای پاییز سال آینده نداشته باشیم؛ بدین ترتیب سعی می‌شود حتی المقدور آب شرب مورد نیاز از منابع دیگری تامین شود.

ضروری ادامه داد: با هماهنگی و برنامه ریزی صورت گرفته و تعامل با بهره برداران نیز سعی می‌شود تا بخشی از آب شرب از منابع آب دیگری، چون عباس آباد تامین شود، اما ذکر این نکته مهم است که این منبع هم قادر به تامین آب مشخص است و به جهت استفاده مناسب از این منبع لازم به تجدید نظر در این پروژه هستیم.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان؛ راهکار اساسی تامین آب شرب همدان را انتقال آب از سد تالوار عنوان و ضمن تشکر از استاندار و نمایندگان بر ضرورت عزم جدی در تامین منابع مالی و ادامه فرایند عملیات اجرایی به صورت جهادی تاکید کرد.

** شناسایی تعداد ۲۸ حلقه چاه کشاورزی در سطح همدان

در ادامه، مهندس داود شاهسوند با بیان اینکه در اواخر اسفندماه کشاورزان برای کشت محصولاتی، چون سیب زمینی زمین‌های اراضی خود را آماده می‌کنند، عنوان کرد: در استان همدان و بخصوص دشت همدان- بهار شاهد کشت گسترده سیب زمینی هستیم، محصولی که با مصرف آب زیاد مشکلاتی را برای تامین آب شرب از محل منابع آب زیرزمینی ایجاد کرده است.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه ضمن استعانت از خداوند منان برای نزول رحمت الهی باید برنامه ریزی‌های لازم را نیز در پیش بگیریم، عنوان کرد: این برنامه‌ها به منظور تامین آب سطحی و هدایت حداکثری آب سرشاخه‌های سد‌های اکباتان و آبشینه انجام شده و از ابتدای مهر سال جاری با انعقاد قرارداد با میراب و استفاده از توانمندی تعاونی و بازدید و اقدامات عملیاتی پرسنل شرکت حتی در روز‌های تعطیل سعی شده تا از برداشت آب رودخانه جلوگیری شده و آب سرشاخه‌ها به سد‌ها هدایت شود. 

شاهسوند با اشاره به وضعیت چاه‌های کشاورزی استان نیز عنوان کرد، تعداد ۲۸ حلقه چاه کشاورزی که قابلیت اتصال به شبکه را داشتند، با همکاری شرکت آبفای استان شناسایی شد، اما صرفا تعداد ۵ حلقه چاه وارد مدار آب شرب شد.

وی خاطرنشان کرد: لازم است به قید فوریت تعداد چاه‌های دارای شرایط تامین آب شرب افزایش یابد که البته در این رابطه طبیعتاً با آغاز فصل کشاورزی مشکلاتی را این حوزه خواهیم داشت.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای همدان اضافه کرد: اگر وضعیت بارش ماه‌های پیشرو مشابه چند ماه ابتدایی فصل زراعی باشد، شهر همدان حداقل با کسر یک هزار لیتر بر ثانیه روبرو خواهد بود و با نگاه خوشبینانه و با وجود تلاش‌های صورت گرفته و با وضعیت منابع تامین فعلی حداکثر ۱۱۰۰ لیتر در ثانیه آب در تابستان قابل تامین خواهد بود.

منبع: روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار