خطرفرونشست در کمین دشت‌های رزن- قهاوند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان درباره ایجاد فروچاله در همدان گفت: فروچاله در زمین‌هایی ایجاد می‌شود که آبرفت‌های آن از سنگ آهک تشکیل شده باشد که با تخلیه شدن آب موجود در این سنگ‌ها و فشار طبقات بالایی به طور ناگهانی فروچاله ایجاد می‌شود. در استان همدان دشت‌های رزن- قهاوند و کبودراهنگ شامل این ویژگی هستند و در سایر دشت‌ها احتمال ایجاد فروچاله بسیار ضعیف است.
کد خبر: ۶۵۲۶۲۶
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۲ 09 September 2018
منصور ستوده از اقدام به خودکشی دختری جوان در سداکباتان شهر همدان خبر داد.

به گزارش ایسنا، ستوده در تشریح این خبر توضیح داد: یک دختر ۱۸- ۱۹ ساله که قصد خودکشی در سد اکباتان را داشته، با پیشروی در آب سد اظهار می‌کند که می‌خواهد خود را بکشد.

وی افزود: این دختر جوان که با چوب‌دستی خود قصد خودنمایی و جلب توجه دیگران به سمت خود را داشته، با اقدام به موقع نگهبان سد نجات پیدا کرد و سپس با حضور مأمورین پاسگاه آبشینه ماجرای دختر کرمانشاهی ختم به خیر می‌شود.

ستوده در ادامه در رابطه با میزان آب موجود در سد‌های استان گفت: در حال حاضر سد سرابی تویسرکان ۶.۵ میلیون مترمکعب آب دارد که با سرعت ۸۰ لیتر در ثانیه آب شرب تویسرکان را تأمین می‌کند و حق کشاورزان پایین‌دست هم از این سد تأمین شده است.

وی بیان کرد: ظرفیت سداکباتان شهر همدان نیز ۲۱ میلیون مترمکعب است و ورودی آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته و در حال حاضر ۱۱۵۰ لیتر در ثانیه برای تأمین آب شرب شهر همدان خارج می‌شود.

ستوده ادامه داد: برنامه داریم ازاواسط یا اواخر مهرماه ۲۰۰ - ۳۰۰ لیتر در ثانیه از رودخانه‌های عباس‌آباد و دره مرادبیگ به منظور کاهش برداشت از این سد استفاده شود.

وی اضافه کرد: همچنین سد کلان ملایر با ۳۱ میلیون مترمکعب آب و با تأمین حق کشاورزان در فصل کشاورزی در پایین‌دست خط آبرسانی آن در حال اجراست.

وی خاطرنشان کرد: سد آبشینه همدان ۴۰۰ هزار مترمکعب آب دارد که ۷۰- ۸۰ مترمکعب آن آب شرب است و سد شیرین‌سوی کبودراهنگ ۵۰۰ هزار مترمکعب آب دارد که البته فعلا از آن استفاده نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان درباره بارش‌های پاییزه یادآور شد: احتمال می‌رود در سه ماه فصل پاییز بارندگی‌ها شرایط نرمالی داشته باشد.

ستوده با اشاره به راه‌های پیشگیری از ایجاد فروچاله‌ها گفت: برای پیشگیری از ایجاد فروچاله‌ها می‌توان اقدامات مختلفی مانند تغییر الگوی کشت و عدم کاشت محصولات پرآب‌بر، تغییر شیوه آبیاری، تبدیل برخی از زمین‌های زرع به گلخانه، بستن چاه‌های غیرمجاز و نصب کنتور برای چاه‌های مجاز انجام داد.

وی با اشاره به ایجاد فرونشست‌ها یادآور شد: ایجاد فرونشست‌ها امری طبیعی است که البته با چشم قابل مشاهده نیست و بدین صورت است که به طور مثال زمین سالی یک سانتیمتر فرو می‌نشیند.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار