محمد ضعیفیزاده در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: ما این گیاه را برای اولینبار به داخل کشور آوردیم تا در یک فضای محدود نسبت به کشت آن اقدام کنیم تا در صورت مناسب بودن برداشت محصول از این گونه بسیار مفید و موثر، بتوانیم توسعه آن را به انجام برسانیم.
وی افزود: ما به راحتی میتوانیم از این گونه به صورت پخت پلو، ماکارونی، سوپ، مالت، تولید نان و .... استفاده کنیم تا درمانی برای بیماران دیابتی باشد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل یادآور شد: این گونه گیاهی قطعا موثر در درمان بیماران دیابتی بوده و به دلیل داشتن ماده تحریککننده جذب انسولین میتواند برای این بیماران مفید و موثر باشد به گونهای که بیماران دیابتی نوع دو به راحتی میتوانند با خوردن محصولات این گونه گیاهی تا حدود زیادی بر مشکلاتشان غلبه کنند.
ضعیفیزاده با برشمردن مزایای کشت و عملآوری این گیاه که با همکاری گروه تحقیقاتی بهویژه عسل پیدایی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی در حال نهایی شدن مطالعات است در مدت 45 روز این گیاه به محصول نشسته و با برداشت آن میتوان با توجه به سازگاری شرایط اقلیمی منطقه با تولید آن کشت متنوع و متعددی را انجام داد.
وی ادامه داد: به صورت محدود ما در یک مزرعه اقدام به کشت و عملآوری این محصول کردیم و با توجه به شرایط اقلیمی مناسب میتوانیم به عنوان کشت دوم بعد از برداشت محصول اصلی استفاده کنیم که امسال پیشبینی میکنیم در حد 2 کیلوگرم از این محصول برداشت کنیم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در پایان سخنان خود گفت: تلاش میکنیم تا این گیاه را که در کشورهای مختلف نیز به شکل وسیع نظیر روسیه، چین، اکراین، آمریکا و کره کشت شده و از محصولات آن در قالبهای مختلف استفاده میشود ما نیز بتوانیم بهرهبرداری کرده و استفاده کنیم.