تابناک / یک
متخصص طب سنتی تدابیر تندرستی در فصل پاییز را تشریح کرد و گفت: در این
فصل توصیه شده از مصرف خوراکیهایی همچون هندوانه، خیار و کاهو خودداری
شود.
ناصر رضاییپور متخصص طب سنتی در گفتوگویی در ارتباط با تدابیر تندرستی
در فصل پاییز اظهار داشت:در این فصل باید تا جایی که ممکن است تری یا
رطوبت بدن را افزایش دهیم و از رفتارهایی که موجب خشکتر و سردتر شدن بدن
میشود، پرهیز کنیم.
وی افزود: توصیه شده است که در این فصل با دقت و وسواس بیشتری از
غذاهایی همچون غذاهای مانده، گوشت گوساله، گاو، کنسروجات، کمپوت، سوسیس و
کالباس، فستفود، ادویههای تند و تیز، بادمجان، قارچ، دوغ ترش و چاپ پررنگ
پرهیز کنیم.
متخصص طب سنتی اضافه کرد: در فصل پاییز باید از زیادهروی در مصرف
میوههای سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز
نیز پرهیز کرد و این مسئله در حالی بوده که متأسفانه امروزه در همه روزهای
سرد سال هندوانه در میوهفروشیها به فروش میرسد و مصرف خوراکیهایی همچون
خیار و کاهو نیز ذرهای کم نمیشود.
رضایی اضافه کرد: آبگوشت با گوشت بره، آشهای ساده، مرغهای
درشت، تخممرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته (مانند جوز
قند)، مصرف آن برای فصل پاییز توصیه شده است، البته سفارش شده که افراد با
رعایت تعادل و بر حسب مزاج فردی و شرایط جسمی، سنی، گوارشی و اقلیمی از
خوردنیهای مناسب فصل پاییز بهرهمند شوند.
دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران در دانشگاه شاهد، ادامه داد:
در فصل پاییز باید از نوشیدن آب بسیار سرد پرهیز کرد و قوانین نوشیدن آب را
به خوبی مورد توجه قرار داد مثلاً پرهیز از نوشیدن آب در میانه خواب و صبح
ناشتا، از یک ساعت پیش تا یک ساعت پس از غذا و همراه با آن، در داخل و
بلافاصله پس از حمام و استخر و سونا، با فاصله کوتاه از ورزش سنگین از جمله
مواردی است که در نوشیدن آب هنگام پاییز باید مورد توجه قرار گرفت.