ناصر
رضایی پور درباره خواص دارچین اظهار داشت: دارچین دارای طبیعت گرم و خشک
در درجه دوم (در حد متوسط) است و در منابع طب ایرانی، خواص پرشماری از
دارچین یاد شده است.
دارچین نشاطآور و درمانکننده برخی عفونتها استبه
گفته وی دارچین نشاطآور، درمانکننده برخی عفونتها و تریاق (پادزهر) سموم
معدنی، حیوانی و نباتی است و موجب تقویت قلب، مغز، کبد و معده میشود. این
متخصص طب سنتی ادامه داد: دارچین نیروی بینایی را میافزاید و در قدیم برای
عبور داروهای چشمی از طبقات چشم، از آن استفاده میشده است.
رضایی
پور بیان داشت: این دوای مفید، نفخ را کاهش میدهد و رطوبتهای مغزی که به
صورت نزله (ترشحات پشتحلقی) دیده میشود و شکل مزمنشده آن، یعنی سینوزیت
که از مشکلات بزرگ بهداشت و سلامت بشر امروز است, را درمان میکند.
دارچین موجب افزایش جریان ادرار و خون قاعدگی میشودوی
عنوان کرد: دارچین موجب افزایش جریان ادرار و خون قاعدگی میشود و مصرف آن
زیر نظر متخصص، میتواند به بهبود میل جنسی کمک کند. ترکیبات دارچین، به
شرط نگهداری مناسب، تا پانزده سال باقی میماند. این متخصص طب سنتی اضافه
کرد: از دارچین در فراوردههای دارویی مؤثر در بیماریهای روحی- روانی چون
تپش قلب، ترس، وسواس، جنون و همچنین برخی بیماریهای ریوی و تنفسی چون
سرفههای مرطوب و خلطدار، تنگی نفس و گرفتگی صدا نیز استفاده میشود.
دارچین آثار خوبی در تقویت کبد استرضایی
پور خاطرنشان کرد: همچنین دارچین آثار خوبی در تقویت کبد و رفع بیماریهای
آن، بهبود زخمهای عفونی، کاهش رعشه، درمان سکسکه، سنگینی سر, برخی
سردردها و دردهای رحمی دارد.
وی یاداور شد: در آشپزی ایرانی، در پخت
مرغ و گوشتها از دارچین، پیاز و زردچوبه استفاده میشود و در شلهزرد،
هلیم، قیمه، شیربرنج و... نیز بهعنوان مُصلح، کاربردی هوشمندانه و حکیمانه
دارد.