کاهش صدور مجوز سقط جنین در فارس؛ ۷۲ درصد درخواست‌ها قانونی بود

گروه استان ها-در حالی که موضوع حساس سقط جنین در ایران همواره در کانون توجهات بوده و ابعاد حقوقی، شرعی و جمعیتی آن مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، تازه‌ترین گزارش‌ها از استان فارس حاکی از آن است که حدود ۷۲ درصد از درخواست‌های سقط جنین در این استان، مجوز قانونی دریافت می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۹۸۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳ 04 April 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از فارس، آمار‌های رسمی پزشکی قانونی فارس نشان می‌دهد در نه ماهه سال گذشته، میزان صدور مجوز سقط جنین نسبت به مدت مشابه در سال قبل، با کاهشی ۳.۴ درصدی رو‌به‌رو بوده و این تغییرات آماری، به نظر می‌رسد تحت تأثیر سیاست‌های جدید و سخت‌گیرانه‌تر در زمینه سقط جنین اعمال شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس با اعلام این خبر، عمده‌ترین دلایل صدور مجوز‌های سقط را ناهنجاری‌های جنینی به ویژه در ناحیه مغز و جمجمه و بیماری‌های خطرناک مادران عنوان کرده است. بر اساس این گزارش، در نه ماهه سال ۱۴۰۳ از مجموع ۴۲۳ پرونده بررسی شده، ۴۲۳ مورد موفق به دریافت مجوز قانونی شده‌اند که در مقایسه با ۶۸۱ پرونده و دریافت مجوز برای ۷۴.۵ درصد آنها در مدت مشابه سال قبل، کاهش محسوسی را نشان می‌دهد.

علیرضا درودچی، مدیرکل پزشکی قانونی فارس در گفت وگو با تابناک از فارس، با اشاره به قوانین سخت‌گیرانه موجود در خصوص بازه زمانی مجاز برای سقط قانونی (۱۸ هفته و ۵ روز)، نسبت به عواقب تأخیر در این زمینه هشدار داده و تأکید کرده است که تأخیر حتی یک روز می‌تواند منجر به رد قطعی درخواست مجوز شود. وی همچنین شایع‌ترین دلایل صدور مجوز را عسر و حرج مادر و ناهنجاری‌های شدید جنینی برشمرد.

مدیرکل پزشکی قانونی فارس نسبت به روش‌های غیرقانونی سقط جنین هشدار داده و استفاده از دارو‌های غیراستاندارد و مراجعه به مراکز غیرمجاز را تهدیدی جدی برای سلامت و حتی جان مادران باردار دانسته است.

بنا بر'گفته این مقام مسئول، اصلاحات قانونی اخیر و تأکید بر سیاست‌های جوانی جمعیت، منجر به تغییر در روند صدور مجوز سقط جنین شده است، به طوری که پس از تشخیص پزشکی قانونی، رأی نهایی قاضی برای صدور مجوز الزامی است. آمار‌های شش ماهه نخست سال جاری نشان می‌دهد که بیشترین موارد سقط درمانی در گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال با ۱۷۴ مورد رخ داده و شایع‌ترین ناهنجاری جنینی منجر به صدور مجوز، اختلالات مربوط به تشکیل جمجمه، مغز و مخچه با ۵۲ مورد بوده است در میان بیماری‌های مادران نیز، نارسایی شدید قلبی با ۴ مورد در صدر دلایل دریافت مجوز قطعی قرار دارد.

درودچی با اشاره به کاهش ۵۲ درصدی مجوز‌های سقط جنین در سال ۱۴۰۳، این امر را نشانه‌ای از تأثیر اصلاحات قانونی و سیاست‌های اجتماعی در راستای حفظ سلامت مادر و کودک ارزیابی کرده است.

محمد شبیری 

انتهای پیام//

برچسب ها: سقط جنین
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار