توانمندی پزشکان ایرانی در درمان اختلالات حرکتی/ دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پیشگام درمان پارکینسون در جنوب غرب کشور

گروه استان ها-پارکینسون، به عنوان دومین بیماری شایع آسیبی مغز پس از آلزایمر،همواره چالشی در حوزه علوم پزشکی بشمار می رود. اما پیشرفت‌های نوین در جراحی‌های مغز، از جمله کارگزاری الکترود‌های تحریک عمقی (DBS)، امید‌های تازه‌ای برای بیماران مبتلا به این بیماری به ارمغان آورده شده است.
کد خبر: ۱۱۹۷۹۷۸
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۵ 25 March 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از فارس،بیمارستان نمازی، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به عنوان قطب درمانی جنوب غرب کشور، با انجام جراحی‌های پیشرفته مغز، گام‌های درمانی در درمان اختلالات حرکتی از جمله پارکینسون، لرزش و مقاومت دیستونی به درمان برداشته شده است.

احمد سلطانی، جراح مغز و اعصاب و جراحی فلوشیپ فانکشنال، در گفت و گو با خبرنگار تابناک با اشاره به پیشرفت‌های اخیر در این حوزه اظهار داشت: با انتخاب دقیق بیماران و کارگزاری الکترود‌های مغزی، شاهد نتایج درمانی قابل‌توجهی هستیم و در آینده‌ای نزدیک، درمان‌های کم‌تهاجمی نیز در کنار این روش معرفی خواهند شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به نقش جراحی‌های مغزی کم‌تهاجمی در درمان بیماری‌های اعصاب و روان مانند وسواس و آسیب شدید مقاومت به درمان اشاره کرد و افزود: این روش‌ها در نتیجه همکاری یک تیم متخصص شامل جراح و متخصص مغز و اعصاب، روانپزشک، روانشناس و کاردرمانگر هستند که در بیمارستان نمازی شیراز موفق به کسب نتایج مطلوب در این بیماران می‌شوند.

سلطانی در خصوص روند درمان بیماران توضیح داد: تعداد زیادی از بیماران در نوبت انجام این جراحی قرار می‌گیرند، اما هزینه‌های بالای تجهیزات مورد نیاز نیازی به یک چالش جدی خواهد بود.

وی معتقد است گروه درمانی بیمارستان نمازی و بخش جراحی اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از تیم‌های موفق در به کارگذاری الکترود مغزی برای درمان بیماری پارکینسون شناخته می‌شود، ادامه داد: بر اساس آخرین استانداردهای روز جهانی هم اکنون بسترهای لازم برای انجام این عمل جراحی در مرکز آموزشی و درمانی نمازی شیراز از مدت‌ها قبل فراهم شده و خوشبختانه کار تیمی با گروه‌های نورولوژی و مرکز تحقیقات علوم اعصاب همراه با تجربه و مهارت این تیم منجر به دستیابی نتایج مطلوب در درمان بیماران با اختلالات حرکتی شده است.

این جراح مغز و اعصاب با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری و کاشت الکترود گفت: برخلاف باور پیشین که روش کارگذاری الکترود مغزی به عنوان آخرین راه درمان تلقی می‌شد اما تأخیر در استفاده از این روش توصیه نمی‌شود.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های وزارت بهداشت و هیئت امنای آرزویی در این تجهیزات، از خیرین حوزه سلامت در روند درمان ارزیابی ارزیابی کرد.

گزارش: محمد شبیری

 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار