به گزارش تابناک از استان فارس، به نقل از روابط عمومی دادگستری فارس، رئیس کل دادگستری استان فارس در نشست شورای سیاستگذاری حل اختلاف استان بر اهتمام ویژه ارجاع پروندههای قضایی به مرکز حل اختلاف در راستای قانون و توجه ویژه به جایگاه این نهاد تأکید کرد و گفت: قابل تقدیر است که شورای حل اختلاف فارس توانسته در مدت سه سال متوالی در سطح دادگستریهای کشور حائز رتبه برتر را در زمینه صلح و سازش در پروندهای قتل و اخذ رضایت از اولیای دم را بدست بیاورد.
حجتالاسلام سید صدراله رجایی نسب در این نشست با اشاره به اهمیت شوراهای حل اختلاف از معاونین قضایی استان خواست تا با فراهم آوردن شرایط مناسب، به نحو شایسته از ظرفیت اعضای مرکز حل اختلاف در راستای کاهش پروندههای قضایی استفاده بهینه شود.
وی در این نشست به موضوع ارجاع پروندههای قضایی به شوراهای حل اختلاف به عنوان یکی از اولویتهای ویژه استان اشاره کرد و افزود: این موضوع باید مورد توجه معاونین قضایی ناظر بر عملکرد دادگستری شهرستانهای استان قرار گیرد و راهبری این امر با هدف اجرای قانون به صورت مستمر پیگیری شود.
رئیس کل دادگستری استان فارس اظهار کرد: از آغاز فعالیت شوراهای حل اختلاف تاکنون خدمات بسیار ارزشمندی از سوی اعضای شعب حل اختلاف در جهت فصل خصومت و اصلاح ذاتالبین صورت گرفته است و امروز پس از گذشت دو دهه این نهاد توسعه و جایگاه ویژهای پیدا کرده است.
وی افزود: امروز عنوان و جایگاه شوراهای حل اختلاف تغییر یافته است و بر اساس مدل تعالی فراز و نشیبهایی را طی کرده و بر اساس تصمیم قانونگذار دادگاههای صلح تشکیل شده است و پروندهها به شیوه فعلی ارجاع میشوند، اما لازم است رؤسای حوزههای قضایی استان با تدبیر لازم در چارچوب قانون پروندهها را به مرکز حل اختلاف ارجاع دهند و سبب کاهش آمار پروندههای قضایی در دادگاههای صلح و سایر مراجع قضایی شوند.
رجایی نسب یادآور شد: از ظرفیت مرکز حل اختلاف نباید غافل شویم و باید از تمام ظرفیت شعب حل اختلاف فعال در معیت دادگاههای صلح استفاده بهینه در بحث اصلاح ذاتالبین شود.
محمد هادی طاهری رئیس جدید مرکز حل اختلاف استان فارس نیز در این نشست از حُسن نیت رئیس کل دادگستری استان فارس در سپردن این مسئولیت به وی قدردانی کرد و گفت: فعالیت تمام شعب مرکز حل اختلاف در سطح استان فارس بدون وقفه در حال انجام است و ۴۷ شعبه در ۴ مجتمع دادگاه صلح در شیراز مستقر شدهاند و در کنار هر شعبه دادگاه صلح یک شعبه حل اختلاف جهت صلح و سازش دایر است.
وی در ادامه بر توجه ویژه کاهش ورودی پرونده ها، آموزش ضمن خدمت اعضای مرکز حل اختلاف مطابق قانون، ارجاع هدفمند پروندهها به شوراها با مدیریت صحیح و تشکیل کارگروه ویژه جهت رفع ابهامات در راستای مدل تعالی و توسعه حل اختلاف به عنوان برخی از برنامههای آتی هدفمند در جهت توسعه و تعالی مرکز حل اختلاف نام برد.
انتهای پیام/س