سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

معتادان و روابط پرخطر؛ عوامل اصلی شیوع ایدز در فارس/ ۱۵۹۶ بیمار مبتلا به ایدز در فارس تحت درمان هستند

گروه استان ها-سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شيرازبا اشاره به اینکه بیشترین جمعیت وعلل مبتلایان به ایدز در فارس را معتادان تزریقی ودر با 58درصد و رفتار های پرخطر با 28 درصد را بیشتری نآمار وعلل ابتلا در ایدز اعلام کرد وگفت: هم اکنون 3هزارو 800 نفر در این زمینه شناسایی شده و در حال درمان هستند.
کد خبر: ۱۱۹۰۸۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷ 02 December 2024

به گزارش خبرنگار تابناک در فارس ظهر امروز اورنگ ایلامی در نشست خبری خود که به مناسبت روز جهانی ایدز با شعار«من هم تست HIV می دهم» اظهارداشت: عمده ترین علل ابتلا به ایدزدر فارس معتادان تزریقی با ۵۸ درصد، تماس جنسی ۲۸ درصد، ازهمچنین مادر به کودک ۲ درصد  تشکیل می دهد که هم اکنون از جمعیت ۲ هزار و ۸۲ نفر شناسایی شده و یک هزار و596نفر تحت درمان قراردارند واز خدمات درمانی دانشگاه استفاده می کنند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شيراز ادامه داد: ایدز به عنوان طاعون قرن شناخته می شود، در حال حاضر ۳۹ و ۹ دهم میلیون بیمار مبتلا به ویروس اچ آی وی در جهان داریم و در سالی که گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار مورد بیمار جدید داشتیم که ۶۳۰ هزار نفر آنها فوت کرده اند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شيراز افزود: امسال شعار روز جهان ایدز، «تامین حق سلامت با انتخاب مسیر درست، پایان ایدز با پوشش همگانی خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان در نظر گرفته شده است، در این میان به مبحث انگ های اجتماعی و شاخص ارزیابی انگ های اچ آی وی توجه ویژه می شود که پرسشنامه ای با ۴۰ سوال است. 
وی ادامه داد: برخی از بیماری‌ها انگ اجتماعی محسوب می‌شوند و در کشور‌های غربی نیز این موضوع مطرح است در حالی که 
۲۵ درصد افراد به دلیل شرم و ترس برای دریافت خدمات تشخیص و پیشگیری مراجعه نمی کنند. 
ایلامی اضافه کرد: در این راستا مراجع علمی یک شاخص برای ارزیابی انگ‌های اجتماعی مشخص کرده‌اند که شامل پرسشنامه‌ای است که بیش از 40 سوال دارد و از صفر تا 100 شماره گذاری می‌شود و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز بر اساس پرسشنامه استاندار بیماران را ارزیابی می کند.
وی افزود: اینکه اجازه انتقال ایدز از مبتلایان به سایر افراد داده نشود، بسیار مهم است؛ چراکه انتقال ویروس اچ آی وی می تواند در صورت عدم کنترل به یک زنجیره تصاعدی منتهی شود.
این پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی تصریح کرد: داروهای ضد ویروسی داریم و اگر داروی موثر ایدز به بیمار بدهیم از مرد به همسر ویروس منتقل نمی شود و به همین ترتیب به فرزند انتقال نیافته و چرخه انتقال ویروس متوقف می شود. برای درمان این ویروس، درمان‌های سرکوب گر داریم که طول عمر را افزایش داده وراه های انتقال را کاهش می دهد. 
وی با اشاره به عملکرد ویروس اچ آی وی بیان کرد: این ویروس سلول های دفاعی بدن را هدف قرار می دهد و از این جهت درمان به موقع اهمیت ویژه دارد، چون یک بیماری ساده می تواند جان آنها را به خطر بیندازد و همچنین این افراد مستعد سرطان های فرصت طلب می شوند؛ ازاین جهت ایدز یک طیف بیماری در نظر گرفته می شود و به علت اهمیت ویژه آن یک روز جهانی به این بیماری اختصاص داده شده است.
به گفته ایلامی با تکنولوژی هوش مصنوعی امید تولید واکسن این بیماری هم وجود دارد و از داروهای پیشگیری پیش از تماس برای جمعیت پر خطر می توانیم استفاده کنیم.
وی، سوء مصرف کنندگان مواد مخدر، افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند، افرادی که به روش های غیربهداشتی تتو می کنند، افرادی که پرسینگ های غیرمعمول دارند و ... را در شمار افراد پر خطر عنوان کرد که در آنها امکان ابتلا به این ویروس بیش از سایرین است.
ایلامی در خصوص مدت زمان شناسایی این ویروس در بدن افراد با انجام تست را ۱۱ تا ۴۵ روز اعلام کرد وافزود: افراد پرخطر که مراجعه کنند و تست مثبت باشد، اچ آی وی مثبت در نظر گرفته می شود.
وی ادامه داد: علائم اولیه بیماری مانند عفونت آنفلوآنزا اولیه و سپس به تورم غدد لنفاوی تبدیل می شود.

انتهای پیام/ن

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار