مدیر جهاد کشاورزی خفر در گفت و گو با خبرنگار تابناک در فارس میگوید: این دستاورد بزرگ حاصل تلاش بهرهبرداران این شهرستان و ویژگیهای منحصربهفرد اقلیمی منطقه است.
هاشم غنی میگوید تولید گل نرگس در خفر به اشتغالزایی مستقیم برای ۱۵۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۳۰۰۰ نفر انجامیده است.
به گفته وی فصل برداشت این محصول از ۱۵ آبان آغاز و تا ۲۰ دی ادامه دارد و در این مدت، شهرستان خفر میزبان بازدیدکنندگان بسیاری از استان فارس و دیگر نقاط کشور است که برای خرید و بازدید از این گلها به منطقه سفر میکنند.
چالش خامفروشی؛ فرصتهای از دست رفته
مدیرجهاد کشاورزی خفر با تأکید بر مسائل مهم در حوزه تولید گل نرگس، خامفروشی افزود: نبود صنایع تکمیلی و تبدیلی در منطقه، تولیدکنندگان را ناگزیر به عرضه مستقیم گل به بازار کرده است. این در حالی است که ایجاد کارخانههای فرآوری میتواند ارزش افزوده قابلتوجهی ایجاد کند و زمینه صادرات گستردهتر را فراهم آورد.
به گفته وی، احداث شهرک صنعتی خفر که قرار است تا دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسد، فرصتی برای سرمایهگذاران خواهد بود تا با ورود به این حوزه، از حمایتهای گسترده بهرهمند شوند.
نرگس خفر؛ گلی متمایز در بازار ایران و جهان
غنی می گوید:گل نرگس خفر به دلیل ویژگیهای خاص خود از جمله عطر خوش، زودرسی و اصالت، جایگاه ویژهای در بازار ایران دارد که این گل بهعنوان اولین محصول نرگس در بازار ایران عرضه میشود وهمچمین برخلاف نرگسزارهای کازرون که به صورت دیم کشت میشوند، نرگسباغهای خفر با روش آبیاری تولید وعلاوه بر زودرسی، بازارپسندی بیشتری دارند.
وی ادامه میدهد: محصول نوبرانه گل نرگس در خفر، به دلیل عرضه زودهنگام، ۲۰ روز زودتر از سایر مناطق ایران به بازار میرسند و در ابتدای فصل، قیمت بالایی دارند. بهطوریکه قیمت هر کیلو گل نرگس در این دوره به یک میلیون تومان نیز میرسد، اما با افزایش تولید، این رقم به ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان کاهش مییابد.
از تولید به صادرات؛ مسیر دشوار
غنی با بیان اینکه هرچند گل نرگس خفر از بازارهای داخلی فراتر رفته و به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود اما صادرات این محصول همچنان با چالشهایی همراه است.
وی ادامه می دهد: عمر کوتاه گل نرگس و ضرورت رساندن سریع آن به بازار، مهمترین محدودیت در این زمینه است. با وجود این، بخش عمده صادرات گل نرگس خفر از طریق بازارهای تهران و شیرازتامین میشود، اما ما در تلاش هستیم تا با فراهم آوردن امکانات، صادرات مستقیم را از خود خفر ممکن کنیم
جشنواره گل نرگس؛ فرصتی برای معرفی خفر
غنی با اشاره به جشنواره گل نرگس که از ۲۱ تا ۲۳ آذر در بوستان غدیر خفر برگزار میشود، تشریح کرد: این جشنواره فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر خفر است. در کنار عرضه مستقیم گل نرگس، غرفههای صنایع دستی محلی، محصولات تولیدی خفر و اجرای موسیقی محلی نیز برپا خواهد شد. این رویداد علاوه بر کمک به رونق اقتصادی منطقه، باعث جذب گردشگران بیشتری میشود.
در این منطقه، گل نرگس نه فقط یک محصول کشاورزی که یک نماد از پویایی اقتصادی و ظرافت طبیعت به شمار میرود. هر سال، ۱۵۰ میلیون شاخه گل نرگس از این دیار برداشت میشود که علاوه بر رونق بخشیدن به کشاورزی، اشتغالزایی برای هزاران نفر و توجه گردشگران داخلی و خارجی را به همراه دارد.
آنچه در کنار رونق کشاورزی، این شهرستان را با چالشهایی مواجه کرده است خامفروشی و نبود صنایع تکمیلی است که مانع بهرهبرداری کامل از پتانسیلهای موجود میشود. همین امر سبب شده، جهاد کشاورزی شهرستان با تلاش برای ایجاد صنایع تبدیلی و آموزش مهارتهای جدید به تولیدکنندگان، این منطقه را به قطب اصلی صنایع گل نرگس در کشور تبدیل کند.
انتهای پیام/ع