سرهنگ شهرام سلامی در گفتوگو با خبرنگار تابناک از فارس با اشاره به شناسایی حدود 3 هزار و 100 معتاد متجاهر در کلانشهر شیراز به ناکافی بودن ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر اشاره و اعلام کرد: تنها یک هزار و 200 ظرفیت برای نگهداری این افراد وجود دارد.
رئیس بازرسی پلیس مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر در شیراز کمتر از نیاز است.
رئیس بازرسی پلیس مبارزه با مواد مخدر فارس به ناکارآمدی روشهای سمزدایی در مراکز نگهداری از معتادان متجاهر اشاره کرد و افزود: به نظر میرسد این روشها مؤثر نیستند، بخش قابل توجهی از معتادان بعد از گذراندن دوره درمان مجددا به اعتیاد باز میگردند.
وی با تأکید بر اینکه جمعآوری و نگهداری معتادان متجاهر صرفاً وظیفه پلیس نیست، اظهار داشت: ضروری است که تمامی دستگاههای متولی در این امر مهم مشارکت کنند. وضعیت فعلی معتادان متجاهر در شیراز زیبنده این شهر نیست و متأسفانه تعداد آنان رو به افزایش است.
این مسول به پیگیریهای استاندار سابق فارس دکتر ایمانیه به منظور افزایش ظرفیت کمپ نگهداری از معتادان متجاهر اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته ظرفیت نگهداری معتادان 600 نفر بود، اما با پیگیریهای استاندار سابق و حمایت فرمانده سپاه فجر استان و سردار حبیبی این ظرفیت به هزار و 200 نفر افزایش یافت.
وی همچنین افزود: مهماننوازی مردم شیراز و نبود برنامههای عملیاتی از سوی دستگاههای متولی برای جمعآوری معتادان متجاهر باعث شده است که افراد از شهرهای دیگر به شیراز مهاجرت کنند و بهعنوان معتاد متجاهر به زندگی خود ادامه دهند.
سلامی با اشاره به اینکه موضوع جمعآوری و نگهداری معتادان متجاهر به یک معضل کهنه در شیراز تبدیل شده است، اظهار داشت: به دستور فرماندهی انتظامی فارس، طرح جمعآوری معتادان متجاهر بهصورت روزانه در کلانشهر شیراز و استان فارس در حال اجرا است، اما متأسفانه نگهداری آنان بهصورت اصولی انجام نمیشود و بسیاری از این افراد به دلیل تزریقیبودن وداشتن زخم های باز پذیرش نمیشوند. به همین دلیل، چرخه باطل این معضل همچنان ادامه دارد ومجدد روانه شهر می شوند.
رئیس بازرسی پلیس مبارزه با مواد مخدر فارس مهمترین دلیل عدم پذیرش معتادان متجاهر را وجود زخمهای باز و هزینههای بالای درمان آنان دانست و افزود: طرح ضربتی جمعآوری تمامی معتادان متجاهر در فارس به دستور فرماندهی انتظامی استان بارها اجرا شده است ضمن اینکه برای پلیس، جمعآوری کامل این افراد تنها به 24 ساعت زمان نیاز دارد تا چهره شهر از معتادان متجاهر پاک شود.
سلامی جمعیت زنان معتاد متجاهر را 8 درصد ازکل معتادین متجاهر اعلام کرد و اظهار داشت: امروزه تزریق مواد مخدر در بین این افراد رو به افزایش است.
وی افزود: طرح جمعآوری معتادان متجاهر بهصورت هفتگی و با اطلاعرسانی شهروندان انجام میشود و مردم میتوانند گزارشهای خود را از طریق فوریت های پلیسی110 اعلام کنند.
این مقام مسئول با اشاره به ضعف قوانین در مقابله با خردهفروشان مواد مخدر گفت: مهمترین موضوعی که نمایندگان و مسئولان قضایی باید برای رفع آن تدبیر کنند، برخورد جدیتر با خردهفروشان است.
سلامی جمعآوری سه هزار و ۴۴۲ خردهفروش مواد مخدر در 6 ماه گذشته را یک دستاورد مهم از سوی پلیس دانست و افزود: این آمار نشاندهنده تلاش شبانهروزی مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان است که بدون هیچگونه اغماضی در راستای عدم دسترسی راحت به مواد مخدر اقدام کنند.
انتهای پیام/س