مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس، در گفت وگو با تابناک، ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت: بر اساس آخرین سرشماری، تعداد گورخر ایرانی در منطقه حفاظت شده بهرام گور به بیش از یک هزار و ۲۳۶ رأس رسیده است که نشاندهنده افزایش ۸.۵ درصدی نسبت به سال گذشته است.
عطاءپور شیرزاد، با تأکید بر اهمیت این دستاورد زیستمحیطی، گفت: گورخر ایرانی به عنوان یکی از نمادهای حیات وحش ایران، در سالهای اخیر با تهدیدات جدی از جمله تخریب زیستگاه و شکار غیرمجاز مواجه بوده است؛ که امروزه با تلاشهای انجام شده، جمعیت این گونه در منطقه بهرام گور روندی صعودی به خود گرفته است.
وی در ادامه به تشریح دلایل این موفقیت پرداخت و اظهار داشت: اجرای طرحهای مدیریتی جامع، تقویت حفاظت از منطقه، بهبود شرایط زیستگاهی و همکاری جوامع محلی از جمله عواملی هستند که در افزایش جمعیت گورخر ایرانی نقش مؤثری داشتهاند.
گور ایرانی شباهت زیادی به الاغ دارد ولی جثهاش بزرگتر و دمش بلند است که در انتهای آن یک دسته موی سیاه رنگ به صورت منگوله روییده است.
جفتگیری گورها در اواخر خردادماه انجام میشود نوزادان یک سال بعد به دنیا میآیند و گور ماده هر دو سال یکبار بچه میزاید.
این حیوان در طول تاریخ مظهر شکار ایرانیان بوده و متاسفانه امروزه در خطر انقراض قرار دارد. این حیوان که فقط تعداد اندکی از آن باقی مانده است بسیار قوی و گریز پا است و سرعتی در حدود 60 کیلومتر بر ساعت دارد همچنین چشمانی بسیار تیزبین و میدان دیدی بسیار وسیع دارد.
گور در ادبیات هم نقش زیادی داشته است و در شاهنامه داستانهای زیادی درباره شکار گور به دست بهرام نقل شده است. زمانی گور در همه دشتهای ایران زندگی میکرد اما به دلیل شکار غیرقانونی و بیرویه این گونه بسیار محدود شده است.انتهای پیام//