به گزارش تابناک یزد،مدیر امور باغبانی سازمان کشاورزی یزد گفت: زعفران در استان یزد در اواخر تابستان و اوایل پاییز کشت میشود و برداشت این گیاه معطر بهطور معمول یک ماه تا حداکثر دو ماه بعد از کشت و طی چند مرحله است.
محمدرضا ابراهیمی
اظهارداشت : در سال 94 سطح زعفران استان 420 هکتار می باشد که از این مقدار
357 هکتار آن بارور و 63 هکتار آن غیر بارور است
و پیش بینی می شود در سال جاری حدود 1650 کیلوگرم زعفران
از زمین های کشاورزی یزد برداشت شود که با توجه به قیمت خرید هر کیلوگرم
60- 70 میلیون ریال این محصول دارای ارزش بیش از ده میلیارد تومان خواهد
داشت.
وی با بیان اینکه
شهرستان بهاباد با سطح زیر کشت 270هکتار در رتبه اول استان در این زمینه
قرار داردافزود: شهرستان های بافق با سطح زیر کشت 48 هکتار و مهریز با 33هکتار در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی تصریح کرد: با توجه به
سیاست های استان مبنی بر جایگزین کردن کشت های کم آبخواه این سازمان برنامه
ویژه ای برای ترویج کشت زعفران در استان دارد و این سازمان برای کشت و
توسعه این محصول حمایت های لازم را انجام می دهد
ابراهیمی خاطرنشان ساخت : زعفرانهای کشت شده در استان و
به ویژه شهرستان بهاباد قبل از طلوع آفتاب برداشت میشود و به همین علت در
نوع خود بینظیر است و عطر خوب و کیفیت بالایی دارد که متاسفانه به صورت
فله به استان های خراسان و کرمان فرستاده و به نام آنها صادر می شود و به
نظر میرسد علاوه بر افزایش سطح زیرکشت زعفران در استان یزد که در برنامه
ششم توسعه برنامه ریزی شده است میتوان با راهاندازی انجمن زعفران و توجه
بیشتر به بستهبندی این گیاه با ارزش در سالهای نه چندان دور یزد را به
یکی از قطبهای اصلی تولید زعفران تبدیل کنیم.