در پاندمی کرونا، نقش ویتامین D بر ابتلا به COVID-۱۹، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر ناشی از آن همواره مورد بحث بوده است.
کد خبر: ۹۷۶۴۰۹
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۲ 06 July 2021

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: مطالعات مقطعی انجام شده در این راستا در کشور‌های مختلف، نشان دهنده وجود رابطه معنادار بین سطح سرمی ویتامین D و شدت بیماری COVID-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن است که این ارتباط احتمالا به دلیل اثرات ویتامین D در پاسخ ایمنی به این عفونت است.
نسرین نسیمی افزود: نتایج مطالعات مقطعی انجام شده گویای آن است که کشور‌هایی مانند اسپانیا و ایتالیا که بالاترین میزان کمبود ویتامین D را دارند، بالاترین نرخ ابتلا و مرگ و میر ناشی از COVID را داشته اند و در مقابل کشور‌های شمالی اروپا که به واسطه غنی سازی غذا‌ها سطح سرمی ویتامین D بالاتری داشتند، نرخ ابتلای کمتری را هم گزارش کرده اند.
با وجود اینکه هنوز مطالعات کار آزمایی بالینی قوی در خصوص اثر ویتامین D بر پیامد‌های بالینی COVID-۱۹ وجود ندارد، در مطالعات مقطعی ارتباط بین ویتامین D و شدت بیماری به وضوح بیان شده است؛ بنابراین در ابتدا لازم است سطح سرمی ویتامین D را اندازه گیری کنیم تا در صورت کمبود، مطابق با پروتکل‌های درمانی کمبود این ویتامین، مکمل‌ها را دریافت کنیم.
اگر کمبود ویتامین D نداریم و یا امکان بررسی آزمایشگاهی سطح سرمی این ویتامین را نداریم، لازم است از پروتکل‌های پیشگیری از کمبود که در ادامه به آن اشاره می‌شود، به صورت منظم استفاده کنیم:
دوز مصرفی مناسب ویتامین D در سنین مختلف
میزان نیاز به ویتامین D در مادران باردار: روزانه یک قرص ۱۰۰۰ واحدی
میزان نیاز به ویتامین D در کودکان شیرخوار زیر دو سال: روزانه دوز ۴۰۰ واحدی (تامین از طریق مصرف قطره A-D)
میزان نیاز به ویتامین D در کودکان ۲-۸ سال: هر دو ماه یک بار یک قرص ۵۰۰۰۰ واحدی
میزان نیاز به ویتامین D در کودکان و نوجوانان ۸-۱۸ سال: هر ماه یک قرص ۵۰۰۰۰ واحدی به مدت ۹ ماه
میزان نیاز به ویتامین D در افراد ۱۹-۵۹ سال: هر ماه یک قرص ۵۰۰۰۰ واحدی
میزان نیاز به ویتامین D در افراد بالای ۶۰ سال: علاوه بر مصرف ماهیانه یک قرص ۵۰۰۰۰ واحدی، مکمل کلسیم هم زیر نظر پزشک توصیه می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار