سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بر لزوم تشخیص و درمان سرطان معده در مراحل اولیه تاکید کرد و گفت: تشخیص زودهنگام بیماری و شناسایی بهتر افراد پُرخطر، به درمان قطعی بیماران می انجامد.
کد خبر: ۹۳۵۸۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۹ 28 January 2021

تابنک فارس بع نقل از بهداشت نیوز: دکتر «اورنگ ایلامی» با بیان اینکه بر خلاف تصور بسیاری از افراد، سرطان معده با وجود خطرناک بودن، در صورت تشخیص زودهنگام درمان می ‌شود، عنوان کرد: اگر در مراحل اولیه بیماری، زخم بدخیمی در معده دیده شود، با اقدامات آندوسکوپیک می ‌توان زخم را برداشته و در صورتی که بیماری کمی پیشرفته ‌تر باشد، با عمل جراحی یا شیمی درمانی و رادیوتراپی بیمار را تحت مراقبت و درمان قرار داد، اما در مراحل پیشرفته بیماری، تنها می‌ توان از درمان ‌های تسکینی دارو و شیمی درمانی برای کاهش درد و عوارض بیماری بهره گرفت.

او با اشاره به اینکه سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان های گوارش است، افزود: این بیماری در مجموع، جزو سرطان های شایع در مردان و بانوان ایرانی است و سالانه سبب مرگ و میر تعداد بسیاری از هموطنان می شود.

معده سالم با غذای آب پز و کم نمک

دکتر ایلامی با بیان اینکه زمینه ابتلا به سرطان معده به طور قابل توجهی به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است، گفت: مطالعات نشان داده ایمنی در برابر سرطان معده با حفظ و رعایت بهداشت و شست‌ و شوی دقیق مواد غذایی، استفاده از غذاها به صورت آب پز، نگهداری از غذاها در یخچال و نه در محیط باز، مصرف قابل توجه میوه و سبزی و کاهش مصرف غذاهای دودی و نمک سود شده، می‌ تواند در کاهش ابتلا به سرطان معده بسیار موثر باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه هشدار داد: مصرف زیاد گوشت دودی، نمک، مصرف زیاد ترشی و غذاهایی که بیرون از یخچال نگهداری شده اند، در ایجاد سرطان معده نقش دارند.

نشانه های اولیه سرطان معده

سرپرست معاونت درمان دانشگاه اضافه کرد: از نشانه های سرطان معده می توان به احساس درد به ویژه در قسمت فوقانی شکم، بزرگ شدن شکم به علت تجمع مایع در شکم، حس سیر شدگی زودرس حتی پس از خوردن مقدار کمی غذا، کاهش اشتها، کاهش وزن شدید، خستگی و ضعف طولانی مدت و دفع مدفوع سیاهرنگ که نشانه وجود خون در دستگاه گوارش است، اشاره کرد.

او افزود: سرطان معده اغلب با مشکلات معمول و به نسبت بی خطر معده، مانند حالت تهوع عادی، اشتباه گرفته می شود و این یکی از دلایل خطرناک بودن این بیماری محسوب می شود.

عوامل خطر را شناسایی کنید

دکتر ایلامی با اشاره به مصرف سیگار و الکل به عنوان دو عامل خطر ابتلا به سرطان معده اظهار داشت: همچنین به طور کلی، افراد بالای ۴۰ سال و افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان یا سابقه جراحی معده دارند، بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان معده هستند.

او ادامه داد: هر چند اغلب این بیماری زمانی تشخیص داده می ‌شود که شرایط بیمار وخیم است، اما گروه ‌های در معرض خطر باید از سوی پزشک مورد معاینه منظم و دوره‌ ای قرار بگیرند، زیرا در صورتی که سرطان در مراحل ابتدایی شناسایی شود، امکان درمان وجود دارد.

او یادآور شد: تشخیص بیماری با استفاده از آندوسکوپی، سی تی اسکن و نمونه برداری انجام می شود.

برچسب ها: سرطان ، سرطان معده ، علائم
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار