مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با بیان اینکه عملکرد مزارع کنجد در این شهرستان نزدیک به ۱۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است، افزود: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۱۰۰ تن کنجد در مزارع قیروکارزین تولید و روانه بازار مصرف شود.
کد خبر: ۹۰۱۰۳۱
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۳ 19 September 2020

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران: مهدی همتی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین اظهار کرد: سطح زیر کشت کنجد نسبت به پارسال از افزایش ۱۵ درصدی برخوردار و به بیش از ۹۳۰ هکتار رسیده است.

او با اشاره به گل نشستن بزرگ‌ترین مزرعه یکپارچه دانه روغنی کنجد در شهرستان قیروکارزین، ادامه داد: این مزرعه در یک قطعه ۵۵ هکتاری و در بخش افزر شهرستان قیروکارزین واقع شده است.

مهدی همتی تصریح کرد: با توجه به تامین آب مورد نیاز کشت تابستانه کنجد در برخی از مزارع با رها سازی آب از سد سلمان فارسی قیروکارزین و همت کشاورزان این افزایش سطح رقم خورده است.

او با بیان اینکه عملکرد مزارع کنجد در این شهرستان نزدیک به ۱۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است، افزود: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۱۰۰ تن کنجد در مزارع قیروکارزین تولید و روانه بازار مصرف شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: مزارع کشت‌های تابستانه بوسیله مدیران پهنه و کارشناسان ستادی مستمر پایش و به منظور بهبود عملکرد در این مزارع نهاده‌های یارانه دار به آن تخصیص یافته است.

او ضمن بیان اینکه بر اساس آخرین آمار‌ها قیروکارزین با ۲۰ درصد تولید کل محصول کنجد استان فارس از عمده تولیدکنندگان کنجد در این استان است، افزود: به منظور کاهش مصرف آب کشاورزی توسعه کاشت کنجد از سالیان گذشته به عنوان کشت جایگزین مورد توجه کشاورزان و جهاد کشاورزی بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین تصریح کرد: کشت کنجد به خوبی جایگزین محصولات پر آب بر مانند ذرت شده است و در صورت وجود بازار متعادل برای خرید این محصول و توسعه مکانیزاسیون برداشت آن، کشت کنجد بیش از این نیز توسعه خواهد یافت.

او، بر موضوع مهم خاک ورزی حفاظتی در کشت کنجد تاکید کرد و گفت: عمده کشت کنجد در این شهرستان به صورت بی خاک ورزی یا کم خاک ورزی انجام شده است که نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش و حفظ رطوبت خاک دارد.

همتی گفت: در عملیات خاک ورزی حفاظتی با توجه به باقی ماندن ۳۰ درصد از بقایای گیاهی کشت قبل، رطوبت ذخیره شده در خاک که تقریباً همیشه بحرانی‌ترین عامل در تولید محصولات است، افزایش داشته و بهبود عملکرد محصول را در پی دارد افزون بر این موجب افزایش مواد آلی خاک می‌شود.

به دلیل نبود کارگاه‌های فرآوری کنجد در شهرستان قیروکارزین، محصول تولیدی به صورت خام بوسیله واسطه‌ها خریداری و به تمام نقاط کشور ارسال می‌شود.

قیروکارزین در فاصله ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.

برچسب ها: کشت ، کنجد ، قیروکارزین
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار