در این روزهای کرونا زده و با توقف و تعطیلی اتوبوس ها، اکثر مسافرانی که خودرو شخصی نداشته یا به هر دلیلی نمی خواهند که از آن استفاده کنند، مجبورندکه به تاکسی های سواری در سطح شهر روی بیاورند، این در حالیست که کرایه های تاکسی هم از قافله گرانی ها عقب نمانده و قیمت آن از 800 تومان به یک هزار و 200 تومان افزایش یافته؛اوضاع وقتی وخیم می شود که در نبود پول خرد میان بیشتر مسافر و راننده درگیری هم بوجود می آید.
کد خبر: ۸۸۰۶۸۲
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۵ 27 July 2020

تابناک فارس به نقل از شیرازه:«با وجود شیوع کووید 19 و ترس و لرزها از بیم ابتلا به آن اما هنوز چاره ای برای پول های مچاله و له شده ای که در دستان مسافران و راننده های رد و بدل می شود،اندیشیده نشده است.

 این در حالیست که با این وضعیت شیوع بیماری کرونا با این میزان کرایه ای که برای هر مسیر تعیین شده، مسافران و رانندگان تاکسی باید به دنبال پول خرد بگردند و به نوعی بر شیوع این بیماری دامن بزنند چرا که علاوه بر نبود تاکسی مترها اکثر تاکسی ها از دستگاه پوز یا برنامه تومن هم برخوردار نبوده و راننده های مسن و کم سواد نیز از استفاده برنامه های اینترنتی در پرداخت کرایه ها اطلاع نداشته یا این که اصلا گوشی هوشمند ندارند!
چندی پیش،بر اساس مصوبه اخیر شورای اسلامی شهر شیراز، نرخ کرایه جابه جایی مسافر در ناوگان اتوبوسرانی، مینی‌بوس و تاکسی‌های درون شهری شیراز بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.با این حال،با شیوع کرونا در سطح جامعه انتظار می رفت که برخی از فعالیت ها در جامعه کاهش یابد اما مسائل معیشتی باعث شده که مسافربرهای شخصی حتی از شهرهای دیگر نیز برای فعالیت به شیراز تردد کنند.

یکی از مسافران با بیان این که در اکثر مواقع بوسیله تاکسی تردد می کند،گفت: همان زمان هم که مبلغ کرایه تاکسی 800 تومان بود، راننده ها هزار تومان می گرفتند و حالا با این قیمتی که تعیین شده به کمتر از هزار و 500 تومان راضی نمی شوند و بهانه شان هم این است که پول خرد ندارند.وی با ابراز نارضایتی از تعیین این نوع نرخ گذاری افزود:چرا مسئولین به این شکل کنرخ تاکسی را تعیین می کنند،بهتر بود که یا همان مبلغ هزار تومان می گرفتند یا این که نرخ هزار و 500 تومان را دریافت می کردند چرا که در این دوره و زمانه دیگر پول خرد زیر 500 تومانی پیدا نمی شود.

یکی دیگر از مسافران نیز گفت:من در این مدت که شنیده ام نرخ کرایه تاکسی برای هر مسیر هزار و 200 تومان شده از تاکسی استفاده کرده اما برخی راننده ها برای هر مسیر، بدون هیچ بحثی همان قیمت هزار تومان راحساب کرده اند و تعدادی هم هزار و 500 تومان گرفته اند.یکی از راننده های تاکسی هم خطاب به مسافری که پول نقد به همراه نداشت و برای پرداخت سراغ دستگاه کارتخوان را گرفت،گفت:ما راننده ها با دستمزد روزانه کمتر از 50 هزار تومان چطور می توانیم یک دستگاه پوز با هزینه چند میلیونی خریداری کنیم، این وظیفه خود شهرداری است که دستگاه پوز آماده کند و آن را به ما دهد.

به گفته نواب قائدی،رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز نرخ کرایه خطوط روزانه، شبانه و دربستی اتوبوس و مینی‌بوس به میزان ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شده و به این ترتیب نرخ کرایه تاکسی‌های گردشی این شهر به ازای هر کورس ۱۲ هزار ریال تعیین و نرخ تاکسی‌های ویژه فرودگاه، بی‌سیم، پایانه‌ها، راه آهن و شرکت‌های حمل ‌و نقل به میزان ۳۰ درصد نسبت به سال 98 افزایش یافته است.
آنطور که مسعود حسن شاهی،رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر شهرداری شیراز می گوید:بخش قابل توجه‌ای از افرادی که در شهر شیراز اقدام به مسافرکشی می‌کردند از طریق مسافربران اینترنتی ساماندهی شده اند با این حال این احتمال وجود دارد که بالغ بر ۱۲ هزار مسافربر شخصی در شهر شیراز وجود داشته باشد.

بر اساس مجوزهایی که ارائه شده است در شهر شیراز بالغ بر ۱۲ هزار تاکسی رسمی دارای مجوز می باشند اما فعالین این عرصه نزدیک به ۸ هزار نفر است.با این که از سال ها پیش قول بکارگیری تاکسیمترها داده شده اما زمان پیدایش این تاکسیمترها همچنان در هاله ای از ابهام به سر می برد.

 

بهانه کرونایی در نبود تاکسیمترها!


از طرفی انگار برخی مسئولین در این وضعیت کرونایی که انفاقا بکارگیری تاکسیمترها هم بسیار ضروریست؛ همین کووید 19 را بهانه کرده اند که به خاطر این بیماری می باشد که راه اندازی تاکسیمترها به تاخیر افتاده است!!
آمار خودروهایی که از سایر شهرستان‌ها به مرکز استان آمده‌اند بسیار زیاد است و میزان پراکندگی این افراد در خیابان‌های شهر شیراز نیز به یک نسبت بوده و روزانه جنعیت قابل توجهی با اهداف مختلف به کلان شهر شیراز سفر می‌کنند اما برخی از این افراد در خیابان‌های شیراز به مسافر کشی مشغول اند.به باور کارشناسان،در حال حاضر که جا به جایی با وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی مقرون به صرفه‌ می باشد و راهکاری مفید برای رهایی از ترافیک سنگین شهری به حساب می آید استفاده از برنامه های اینترنتی در پرداخت کرایه ها ضروریست تا هم راننده و هم مسافر با خیالی آسوده از این سوی شهر به آن سوی شهر سفر کنند.علاوه بر دستگاه های کارتخوان و پرداخت های اینترنتی اپلیکیشن به نام«تومن » راهکار مناسبی برای فرار از پول خرد و شیوع بیماری کروناست.

یكی از شاخص های شهر هوشمند پرداخت الكترونیكی كرایه تاكسی است، طرحی كه اكنون در كلانشهرهایی مثل تهران در حال اجرا است اما با وجود اپلیكیشن های متعدد هنوز آن طور كه باید و شاید این نوع پرداخت نتوانسته در بین رانندگان و مسافران جایگاه خود را پیدا كند. این روزها استارت اپ ها و برنامه های موبایلی توانسته‌ اند بسیاری از مشكلات را برطرف كنند، برای مثال خرید اینترنتی، درخواست تاكسی، پیك و حتی كامیون برای حمل بارهای سنگین از طریق برنامه های موبایل امكانپذیر شده است.
یكی از كاربردهای گوشی های هوشمند پرداخت های آنلاین است از جمله پرداخت كرایه تاكسی به واسطه اپلیكیشین های مختلفی كه در این زمینه ورود كرده اند. مهمترین كاربرد این نرم افزارها، برچیدن معضل پول خرد و پرداخت كرایه مصوب در تاكسی های خطی است، هر چند این نرم افزارها در دنیای امروز كاربردهای مفید دیگری هم دارند.

 

نكات ایمنی برای نصف نرم افزارهای پرداخت آنلاین


در دنیای پیچیده فناوری و ورود تكنولوژی جدید مثل اپلیكیشن های كرایه تاكسی ممكن است برخی افراد سودجود، نرم افزارهایی را به مسافران معرفی كنند كه غیر قانونی باشد بر این اساس پلیس فتا توصیه می كند در هنگام نصب اپلیكیشن‌ها بر روی تلفن های هوشمند به نكاتی توجه شود. برخی كاربران به دلیل ناآگاهی یا نداشتن شناخت لازم از فروشگاه های اینترنتی معتبر اپلیكیشن، نرم افزارهایی را دانلود و بر روی تجهیزات هوشمند خود نصب می كنند این در حالی است كه این برنامه ها می تواند آلوده به انواع بدافزارها باشد و اطلاعات مهم شما مانند رمزهای عبور و تراكنش های بانكی را مورد دستبرد قرار دهد.

كاربران هنگام نصب اپلیكیشن ها مراقب دسترسی هایی كه نرم افزار در هنگام نصب از آنها می گیرد، باشند (دسترسی به گالری تلفن همراه- دسترسی به حافظه جانبی- آپدیت كردن اپلیكیشن برای استفاده از امكانات بیشتر آن، دسترسی به ایمیل - دسترسی به دفترچه تلفن همراه كاربر) از جمله نكاتی است كه كاربران باید برای مراقبت از اطلاعات خود و حفظ ایمنی مراقبت آن باشند.
پلیس فتا توصیه می كند كه كاربران همواره برای تلفن همراه خود از سیستم رمزنگاری مناسب استفاده كنند. استفاده از آخرین نسخه آنتی ویروس مناسب و بروز شده برای تلفن همراه، همیشه و در همه حال فاویروال ها و آنتی ویروس خود را در حالت فعال قرار دهید، از فروشگاه های معتبر و به نام برای دانلود اپلیكیشن های مورد نیاز خود استفاده كنید، برنامه هایی كه در شبكه های اجتماعی توسط افراد ناشناس به شما پیشنهاد می شود را دانلود نكنید.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار