هرگاه اسم شیراز به میان می‌آید ناخودآگاه تمامی ذهن‌ها به سمت حافظ و سعدی و تخت جمشید روانه می‌شود. اما جاذبه‌های این شهر تنها در آثار باستانی‌اش خلاصه نمی‌شود. بلکه ذوق و هنر شیرازی‌ها را در طراحی هتل‌ها، مراکز خرید، تفریحات متنوع و حتی در غذاهای محلی و رستوران‌های این شهر می‌توان حس کرد. از این رو در این مطلب می‌خواهیم به سراغ غذاهای لذیذ شیرازی رفته و با معروفترین آنها آشنا شویم.
کد خبر: ۸۳۵۰۰۰
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲ 30 March 2020

 غذاهایی که با هنر مردم این سرزمین ترکیب شده و طعمی بسیار بسیار لذیذ و عطری بهشتی دارند. از این رو رستوران‌های این شهر نیز با طراحی‌هایی که از معماری ایران باستان الهام گرفته شده است  و با غذاهای محلی  از میهمانان شیراز پذیرایی می‌کنند. 

لوبیا پلو شیرازی

اینجاست که باید بگوییم هر لوبیاپلویی، لوبیا پلو شیرازی نمی‌شود. این غذا را همه می‌شناسیم اما لوبیاپلو شیرازی حرفی دیگر برای گفتن دارد. شیرازی‌ها لوبیا پلو را با لوبیای چشم ‌بلبلی درست می‌کنند وهمین تفاوت باعث محبوب شدن این غذا شده است.

برای تهیه لوبیا پلو شیرازی برنج را با شوید، گوشت چرخ کرده، پودر دارچین و زعفران دم کرده سپس لوبیا چشم بلبلی را با آن مخلوط کرده و می‌پزند. البته اضافه کردن کمی روغن کرمانشاهی هم عطری فوق‌العاده به غذا می‌دهد. این غذا را با ماست یا سالاد شیرازی سرو می‌کنند.

2222222222222222

 

کلم پلو شیرازی

یک غذای لذیذ دیگر از سرزمین شعر و هنر ایران زمین، غذایی که مزه آن تا سال‌ها زیرزبانتان خواهد ماند. کلم پلو غذایی بسیار بسیار خوش طعم است که فقط و فقط بایستی به دست زنان شیرازی پخته شود. برای تهیه این غذا برنج، کلم، سبزی مخصوص شیرازی و ادویه را باهم ترکیب کرده و سپس با کوفته قلقلی تزیین می‌کنند. این غذا را با ترشی آلبالو یا سبزی تازه میل می‌کنند.

طرز تهیه کلم پلو شیرازی,کلم پلو شیرازی,دستور پخت کلم پلو شیرازی

 

رنگینک

رنگینک نوعی دسر است که بی‌بروبرگرد در میهمانی‌های رسمی سرو می‌شود. این دسر همانند اسمش ظاهری رنگی و شاد دارد. مایع اصلی رنگینک خرما است. برای تهیه دسر آرد را تفت داده و با زعفران و هل مخلوط کرده و در نهایت مواد را بر روی خرمای له شده می‌ریزند. برای تزیین رنگینک از پودر پسته و خلال بادام استفاده می‌شود.

این غذا به دلیل داشتن طعمی شیرین و مقوی بودن در ماه رمضان طرفداران بیشتری پیدا می‌کند.

رنگینک | سیری در ایران

 

اشکنه شیرازی

غذایی با روش پخت قدیمی و اما طعمی که هرگز تکراری نمی‌شود. اشکنه در هر منطقه روش پخت مخصوص به خود را دارد و شیرازی‌ها هم با ترکیبی از پیاز، ماست، تخم مرغ، شنبلیه، نعناع خشک، نمک و زردچوبه امضای خود را پای این آش خوش رنگ و خوش طعم زده‌اند.‌

اشکنه را معمولا با کلم شور، ماست موسیر و سبزی تازه به عنوان پیش‌غذا سرو می‌کنند.

33333333333333

 

آش سبزی

آش پایه ثابت مراسم‌های سنتی ایرانی است و هر منطقه‌ای هم آش مخصوص به خود را دارد. آش سبزی نیز به عنوان آش محبوب شیرازی‌ها شناخته می‌شود. این آش از غذاهای محلی شیراز به شمار آمده و در اعیاد مذهبی بخصوص رمضان و محرم برای نذری دادن؛ زیاد پخته می‌شود.

مواد لازم جهت پخت آش سبزی شیرازی: گوشت، برنج نیم دانه، تره، ترخون، لوبیا سفید، عدس و نخود می‌باشد.

 دستور پخت آش سبزی شیرازی | سرآشپز پاپیون

کوفته هلو

در ترکیب این غذا برخلاف اسمش هیچ هلویی وجود ندارد و شاید به دلیل گرد بودن آن به کوفته هلو معروف شده است.  ترکیبی جذاب از گوشت چرخ‌کرده، تخم مرغ، پیاز، آرد، نخودچی و نرگسی کوفته شیرازی را تشکیل می‌دهند.

این غذا ظاهری شبیه به کوفته تبریزی شیراز دارد و به عنوان غذای اصلی همراه با نعناع تازه و سبزی و نان سرو می‌شود.

44444444

 

پلو اسفندی

غذایی بسیار مقوی که همانند نامش به مناسبت فرا رسیدن ماه اسفند در شیراز پخته می‌شود. پلو اسفندی ترکیبی از مواد مختلف مانند گوشت گوسفند با استخوان، برنج، عدس، لوبیا، نخود، ماش و ادویه‌های مختلف مانند میخک، پود گل سرخ، دارچین، پودر زنجبیل و پودر هل را در دستور پخت خود دارد. در واقع گوشت را با زردچوبه و فلفل تفت داده و در وسط برنج می‌گذارند. سپس باقی برنج با حبوبات تزئین می‌شود. پلو اسفندی به عنوان غذای اصلی در بیشتر میهمانی‌های رسمی شیراز همراه با سالاد شیرازی و زیتون سرو می‌شود.

پلو اسفندی آباده + طرز تهیه

 

شکر پلو

برنج پایه اصلی بسیاری ار غذاهای شیرازی را تشکیل می‌دهد و شکر پلو نیز از دیگر غذاهای محلی شیراز است با برنج، شکر، زعفران، خلال مغز پسته و بادام تهیه شده و طعمی شیرین دارد.

این غذا با انواع مواد غذایی رنگی تزیین شده و همراه با سیر ترشی و سالاد شیرازی به عنوان وعده اصلی سرو می‌شود.

طرز تهیه هویج پلو اصیل شیرازی | هویج پلو شیرازی غذای سنتی و محلی ...

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار