کلیه‌ها از اعضای حیاتی بدن ما هستند و مسئولیت تصفیه و دفع ضایعات بدن را از طریق ادرار بر عهده دارند. با وجود اینکه سلامت این اعضای لوبیایی شکل از اهمیت بالایی برخوردار است اما خیلی از ما توجه چندانی به آن‌ها نداریم.
کد خبر: ۷۷۱۱۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۸ 12 August 2019

متأسفانه زمانی متوجه علائم ناخوشی کلیه‌ها می‌شویم که کار از کار گذشته است و کلیه‌ها با مشکلات جدی مواجه شده‌اند. اما خبر خوب اینکه می‌شود با داشتن سبک زندگی سالم و ترک بعضی عادت‌های نادرست، خطر بروز مشکلات کلیوی را تا حد زیادی کاهش داد. در این مطلب 7 عادت غذایی نادرستی را معرفی می‌کنیم که کلیه‌ها را به زحمت می‌اندازند و شما باید با آن‌ها مقابله کنید. لطفاً با ما همراه باشید.



کلیه‌های ناخوش در سایه‌ی مصرف نوشیدنی‌های شیرین و گازدار
نتایج پژوهشی که در دانشگاه اوساکای ژاپن انجام شده است نشان می‌دهد افرادی که روزانه حداقل دو مرتبه نوشیدنی گازدار می‌نوشند بیشتر در معرض بیماری‌های کلیوی قرار می‌گیرند. در این پژوهش محققان روی 12000 نفر که میزان زیادی از این نوشیدنی‌ها را مصرف می‌کردند بررسی‌هایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که میزان پروتئینوری ادرار این افراد بیشتر است. میزان پروتئینوری ادرار یکی از علائم نشان‌دهنده‌ی آسیب‌های کلیوی است. این نوشیدنی‌ها خطر تشکیل سنگ‌های کلیوی را بالا می‌برند. توصیه می‌کنیم به جای مصرف نوشیدنی‌های شیرین و گازدار، مصرف آب، آب‌میوه‌های طبیعی و آب سبزیجات طبیعی را افزایش دهید.


کلیه‌های ناخوش در سایه‌ی مصرف زیاد نمک
یکی از وظایف کلیه‌ها سوخت و ساز سدیمی است که از طریق مصرف مواد غذایی وارد بدن ما شده است. نمکی که به غذا اضافه می‌کنیم منبع اصلی افزایش سدیم بدن است که باید به طور کامل دفع شود. زیاده‌روی در مصرف نمک و جذب سدیم باعث می‌شود که کلیه‌ها به زحمت بیفتند و بیشتر از خود، کار بکشند. برای پیشگیری از این مشکل توصیه می‌کنیم که نمک زیادی به غذا اضافه نکنید. چون اکثر مواد غذایی که از بازار خریده می‌شود حاوی نمک هستند. به جای افزودن نمک زیاد از ادویه‌ها و سبزیجات معطری مانند زردچوبه، فلفل، آویشن، زنجبیل، گشنیز و غیره استفاده کنید.

 


کلیه‌های ناخوش با مصرف زیاد کافئین
مصرف کافئین هیچ خطری برای سلامتی ندارد. مشکل زمانی ایجاد می‌شود که در جذب این ماده دچار افراط می‌شوید. در واقع مصرف بیش از حد کافئین مشکلاتی در سلامتی کلیه‌ها ایجاد می‌کند. این ترکیب باعث افزایش فشارخون شده و به این ترتیب سلامت کلیه‌ها را به خطر می‌اندازد.

توصیه می‌کنیم که در مصرف چای و قهوه دچار افراط نشوید. از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا خودداری کنید. مصرف اسموتی‌های خانگی یا میوه برای جذب انرژی اثربخش‌تر و سالم‌تر است.

 

کلیه‌های ناخوش با مصرف داروهای مسکن
فروش انواع مسکن‌ها بدون نسخه در داروخانه‌ها مجاز است و افراد زیادی بدون توجه داشتن به عوارض این دارو مانند نقل و نبات مسکن می‌خورند. توجه داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف مسکن‌ها خطرات جدی برای کلیه‌ها ایجاد می‌کند. برای پیشگیری از مشکل بهتر است جایگزین‌های مناسبی برای داروهای مسکن پیدا کنید. خودسرانه دارو مصرف نکنید. بهتر است از روش‌ها و درمان‌های طبیعی برای رفع و تسکین دردها استفاده کنید.

 
کلیه‌های ناخوش در سایه‌ی مصرف زیاد پروتئین
پروتئین برای سلامت و عملکرد درست بدن لازم و ضروری است. اما زیاده‌روی در مصرف مواد غذای حاوی این ترکیب به نفع سلامتی نیست. گوشت قرمز، ماهی و تخم‌مرغ جزو منابع غذایی پروتئین هستند. زیاده‌روی در مصرف این مواد غذایی باعث افزایش کار کلیه‌ها شده و این اعضا را خسته و آسیب‌پذیر می‌کنند. توصیه می‌کنیم برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکلی تغذیه‌ی سالم و متعادلی در پیش بگیرید. در مصرف پروتئین دچار افراط نشده و مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه را افزایش دهید. توجه داشته باشید که پروتئین‌های گیاهی زودهضم بوده و سالم‌تر هستند.

 

کلیه‌های ناخوش در سایه‌ی مصرف الکل
مصرف الکل به مرور زمان باعث مشکلات اساسی در کلیه‌ها می‌شود. در واقع الکل حاوی مواد سمی و ترکیبات شیمیایی زیادی است که سلامت کلیه‌ها و کبد را نشانه می‌روند.

زیاده‌روی در مصرف نمک و جذب سدیم باعث می‌شود که کلیه‌ها به زحمت بیفتند و بیشتر از خود، کار بکشند. برای پیشگیری از این مشکل توصیه می‌کنیم که نمک زیادی به غذا اضافه نکنید. چون اکثر مواد غذایی که از بازار خریده می‌شود حاوی نمک هستند


کلیه‌های ناخوش در سایه‌ی نگه‌ داشتن ادرار
علاوه بر عادت‌های غذایی که تأثیر زیادی در سلامتی کلیه‌ها دارند نگه داشتن ادرار نیز باعث بروز مشکلاتی خواهد شد. توصیه می‌کنیم زمانی که نیاز به دفع ادرار دارید بلافاصله خودتان را به دستشویی برسانید. نگه‌ داشتن ادرار اشتباه است و در طولانی‌مدت باعث بروز نارسایی کلیوی و یا بی‌اختیاری ادرار می‌شود.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار