آیت الله حسینی قزوینی:
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بعد از غدیر اسلام منهای ولایت پذیرفتنی نیست، گفت: احادیث و روایت بسیاری در کتب شیعه و سنی داریم که اسلام منهای ولایت فایده‌ای ندارد.
کد خبر: ۶۴۹۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۱ 30 August 2018

به گزارش تابناک قم، آیت الله سید محمد حسینی قزوینی در همایش نکات حقوق شهروندی و جشن عید غدیر خم که در سالن همایش شهرداری قم برگزار شد، در سخنانی با تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم، گفت: کسی می‌تواند از صاحب غدیر سخن بگوید که از چشمه وحی چشیده باشد.

وی گفت: غدیر رویداد کوچک و تنها یک حادثه تاریخی نیست بلکه فصل جدیدی از تاریخ اسلام است که با اعلام ولایت امام علی(ع) رسالت نبی مکرم اسلام(ص) برای همیشه بیمه شد.

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: غدیر موضوعی است که دین اسلام با آن کامل و رضایت الهی از این امر اعلام شد و در روز غدیر با نصب علی(ع) به عنوان ولی، دین اسلام مرضی خداوند عالم قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بعد از غدیر اسلام منهای ولایت پذیرفتنی نیست و خداوند آن را نمی‌پذیرد، افزود: شواهد بسیاری از احادیث و روایت در کتب شیعه و سنی داریم که اسلام منهای ولایت فایده‌ای ندارد و روز قیامت نیز به کار انسان نمی‌آید و اعمال انسان بدون آن در محکمه الهی ثمری ندارد.

آیت الله حسینی قزوینی ادامه داد: در کتاب صحیح مسلم که اهل سنت بر آن باور است که بعد از قرآن این کتاب کامل‌ترین کتاب است از قول عبدالله عمر آمده هر کس بدون امام از دنیا برود مرگ او مرگ جاهلی است و این بدان معناست که این چنین مرگی در حقیقت مرگ بدون اعتقاد به قرآن و دین است.

وی افزود: در کتب اهل سنت آمده است هر کسی بدون امام از دنیا برود مرگ او مرگ جاهلی است و این امر نشان می‌دهد که مسئله امامت موضوعی نیست که بخواهیم به سادگی از آن عبور کنیم.

جایگاه ولایت از تمام واجبات الهی بالاتر است

این پژوهشگر دینی با بیان اینکه جایگاه ولایت از تمام واجبات الهی بالاتر است، عنوان کرد: مرحوم کلینی در کتاب کافی از یکی از صحابه خاص امام صادق(ع) و امام باقر(ع) نقل می‌کند که اساس و ریشه اسلام بر ۵ محور استوار است که ولایت اهل بیت(ع) از جمله مهم‌ترین آن‌ها است.

وی اضافه کرد: در کتب اهل سنت نیز با واژگان و عبارت‌های ظریف‌تر از کتب شیعه به این موضوع اشاره شده است و به تعبیر ابن عباس ۳۰۰ آیه در قرآن در شأن امام علی(ع) نازل شده است.

آیت الله حسینی قزوینی گفت: ۲۵۰ مناظره در عربستان با مفتی‌های آنها داشته‌ام که عنوان می‌کنند ولایت علی(ع) به وضوح روشن نیست که به آن‌ها می‌گفتیم بیش از ۸۰ مورد روایت داریم که نبی مکرم اسلام(ص) فرمود علی(ع) ولی امر تمام مؤمنین بعد از من است و اگر ولی به معنای دوست است در کتاب صحیح مسلم از قول خلیفه دوم آمده که ولی به معنای جانشین است.

وی بیان داشت: معتقدم ولایت علی بن ابی‌طالب(ع) به قدری روشن و واضح است که بدون تردید انسان با تمام وجود بر آن اعتراف دارد و قوی‌ترین ادله در خصوص امامت امام علی(ع) در کتب خود اهل سنت است.

غدیر خم نمادی از نمایش ولایت علی بن ابی‌طالب(ع) است

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: غدیر خم نمادی از نمایش ولایت علی بن ابی‌طالب(ع) است که ۱۲۰ هزار نفر در روز غدیر خم حضور داشتند که در این چنین همایشی پیامبر(ص) در سه شب و سه روز از همگان بیعت می‌گیرند و حتی زن‌ها دست خود را به آب تشتی که قرار داده شده می‌زنند تا با امام علی(ع) بیعت کنند.

وی اضافه کرد: حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص) در مسجدالنبی بر سر مهاجر و انصار فریاد می‌زنند که چرا واقعه غدیر را زود فراموش کردید و سخنان پیامبر و پدرم(ص) را در غدیر خم که علی(ع) را به عنوان ولی و جانشین معرفی کرد را از یاد بردید.

آیت الله حسینی قزوینی با بیان اینکه حقوق پایمال شده امیرالمؤمنین(ع) باید برای دنیا بیان شود، افزود: حق پایمال شده علی(ع) در ۱۴۰۰ سال قبل تاکنون باید با تشکیل یک مرکز حقوقی در دنیای اسلام ستانده شود.

وی ادامه داد: امام علی(ع) در خطبه سوم نهج البلاغه آورده‌اند ۲۵ سال خار در چشم و استخوان در گلو تحمل کردم.

این پژوهشگر دینی گفت: خداوند در قرآن کریم پیامبر اسلام(ص) را تهدید می‌کند که اگر ولایت علی(ع) اعلام نشود تلاش ۲۳ ساله شما بی نتیجه است و بحث غدیر تنها معرفی خلیفه و جانشین نبوده است بلکه غدیر استمرار رسالت است چرا که نبی مکرم برای تمام عالمان مبعوث شده است.

ارائه مشاوره رایگان به خانواده‌ها

مدیر مرکز حقوقی حصا نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت‌های این مرکز اظهار داشت: مرکز حقوقی حصا با تأسی از آیات قرآن کریم که بر امر مشورت تأکید دارد تأسیس شده تا امور وکالت را با روش‌های نوین برای همشهریان انجام دهد که تیم تخصصی و مشورتی حصا در این زمینه فعالیت دارند.

مهدی دارابی افزود: شورای مشورتی حصا با حضور قضاوت بازنشسته، وکلای برجسته، حقوقدان‌های و اساتید دانشگاه تشکیل شده است.

وی عنوان کرد: استفاده از خرد جمعی و تیم تخصصی با حضور قضات بازنشسته و وکلای باتجربه موجب شده تا پرونده‌های ارجاع شده به حصا با موفقیت بیشتری مواجه باشد.

مدیر مرکز حقوقی حصا گفت: در مرکز حقوقی حصا در ابتدای کار پرونده مراجعین مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی که پرونده ظرفیت لازم برای پیگیری‌ها را داشته باید در این صورت اقدام می‌شود.

وی ادامه داد: در حصا اگر موکلی نتیجه مطلوب خود را به دست نیاورد هزینه‌های وکالت عودت داده می‌شود و معتقدیم اگر قرار است گره‌ای از مشکل مردم باز شود در این صورت پرونده‌ها مورد پذیرش قرار گیرد و در غیر این صورت هزینه اضافی بر مراجعین تحمیل نشود.

دارابی ادامه داد: در این مرکز حق الوکاله به نوعی تضمین می‌شود و در طول ۷ سال فعالیت ۷ هزار پرونده پذیرش شده که کمتر از ۱۰ درصد به موفقیت نرسیده که هزینه وکالت عودت داده شده است.

وی گفت: در مرکز حقوقی حصا مرکز مشاوره رایگان خانواده ایجاد شده که این امر در راستای حل و فصل مشکلات خانوادگی نقش مؤثری داشته و منجر شده پرونده‌های خانوادگی تا ۷۰ درصد به صلح و سازش ختم شود.

مدیر مرکز حقوقی حصا ادامه داد: حصا توانسته استانداردهای بین المللی ایزو ۹۰۰۱ و ۱۰۰۰۰ را کسب کند که این امر نتیجه زحمات همکاران در این مرکز حقوقی است.

وی گفت: ایجاد نوآوری در عرصه فرهنگ وکالت از جمله اهداف مرکز حقوقی حصا بوده است که به دلیل استقبال مردم، سایر مؤسسات حقوقی نیز این روش را در پیش گرفته‌اند.

منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار