استان فارس که از یک دهه‌ قبل با کاهش بارندگی‌ها، افزایش برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی و در نتیجه خشکسالی مواجه بوده، اکنون و در آستانه‌ی یازده‌سالگی خشکسالی، به یک قدمی بحران آب رسیده است.
کد خبر: ۵۶۷۹۵۷
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۷ 18 February 2018

تابناک فارس به نقل از ایسنا:علی‌رغم اذعان و تاکید تمام مسئولان و گروه‌های مختلف مردم در خصوص مشکل کمبود آب در استان فارس، اجرای راهکارهای مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف خصوصا کشاورزی، با حرکتی کند و بطئی تداوم یافته است.

اکنون و در حالیکه یازدهمین ماه از سال 96 را پشت سر می‌گذاریم، شاهد تداوم کشت محصولات پرآب بر در بخش‌های مختلف استان فارس بوده و هستیم؛ به‌طوریکه حتی در مناطق گرمسیر نظیر فیروزآباد هم اجازه کاشت برنج داده می‌شود!!

روند کند اجرای برنامه‌ها در خصوص توسعه‌ی کشت گلخانه‌ای و آبیاری تحت فشار و هوشمندسازی کنتورهای کشاورزی و مسدود شدن چاه‌های غیرمجازی که در سال‌های 88 تا 92 به شکل ضربتی در فارس حفر شد و ... فارس را اکنون به مرحله‌ای رسانده است که شاید مردم در بعضی نقاط به‌خصوص مرکز استان برای تامین آب شرب هم دغدغه داشته باشند!

براساس اعلام روابط عمومی استانداری فارس، استاندار فارس نیز در جلسه‌ی شورای حفاظت منابع آب استان، با بیان اینکه فرهنگ سازی گامی موثر در مدیریت بحران آب است، از مدیران دستگاه های اجرای مربوطه خواست با حضور در رسانه ها همه جوانب و جزییات بحران آب در استان را تشریح کرده و به اطلاع مردم برسانند.

اسماعیل تبادار در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان به بررسی وضعیت کنونی بحران آب و آنچه دستگاه های اجرایی به عنوان شرح وظایف تعیین شده در این خصوص انجام داده اند پرداخت تشریح همه جانبه بحران آب را گامی موثر در زمینه فرهنگسازی در جامعه توصیف کرد.

تبادار با بیان اینکه فرهنگ سازی گامی موثر در مدیریت بحران آب است، از مدیران دستگاه های اجرایی مربوطه خواست با حضور در رسانه ها همه جوانب و جزییات بحران آب در استان را تشریح کرده و به اطلاع مردم برسانند.

استاندار فارس وجود آمارهای دقیق به منظور آگاهی از شرایط کنونی مسائل مرتبط با آب در همه حوزه ها را ضروری دانست و افزود: مدیریت بحران آب در استان فارس نیازمند این است که اطلاعات دقیق و کارشناسی شده ای در خصوص وضعیت گذشته و حال حاضر منابع آب و فعالیت های انجام شده در این زمینه وجود داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه مجموع صرفه جویی های حاصل از اقدامات مختلف از جمله اجرای طرح های آبیاری نوین باید به صورت دقیق مشخص باشد، خاطر نشان کرد: آب صرفه جویی شده باید ذخیره شده و به منظور استفاده در آینده برنامه ریزی شود.

تبادار با اشاره به اینکه آبخیزداری می تواند نقش موثری در مدیریت بحران آب به ویژه در استان فارس داشته باشد، خواهان توجه بیش از پیش به این موضوع در همه نقاط استان شد و تاکید کرد: توسعه طرح های آبخیز داری در شهرها و روستاهای استان باید در دستور کار شهرداری ها، فرمانداری ها ، دهیاری ها و... قرار گیرد.

نماینده عالی دولت در استان فارس همچنین تاکید دارد که موضوع آب باید با نگاهی عمومی در همه دستگاه های اجرایی مورد توجه و در دستور کار قرار گیرد.

تبادار خاطر نشان کرد: تنها سازمان آب منطقه ای، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی متولیان موضوع آب نیستند؛ بلکه همه دستگاه ها باید مدیریت بحران آب را در دستور کار قرار داده و شرح وظایف مشخصی در این زمینه داشته باشند که بنا بر گزارش دبیر شورای حفاظت از منابع آب شرح وظایف همه دستگاه های اجرایی در حوزه مسائل مربوط به آب تا هفته آینده به هر دستگاه ابلاغ خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری فارس و بر اساس گزارش ارائه شده از سوی دبیر شورای حفاظت منابع آب استان فارس تا 24 بهمن ماه سال جاری 840 حلقه چاه غیر مجاز در استان فارس مسدود شده است.

همچنین بنا بر تاکیدات استاندار فارس مبنی بر نصب کنتورهای هوشمند بر چاه های آب در سال جاری 361 کنتور در استان فارس نصب شده است. براساس این گزارش و به دنبال تاکیدات مدیریت ارشد استان بر لزوم فرهنگسازی در زمینه بحران آب طرح داناب(طرح نجات دانش آموزی آب) در استان فارس تدوین شده و به زودی زنگ نجات آب در مدارس استان فارس نواخته خواهد شد.

 این اولین بار نیست که تبادار، استاندار فارس به طرح دغدغه‌های جدی خود در حوزه‌ی آب می‌پردازد، شاید اگر استانداران پیشین این استان نیز به همین میزان دغدغه‌ی این مسئله را داشتند، اکنون وضعیت آب به نقطه‌ی بحرانی نرسیده بود.

کنکاش در وضعیت سال گذشته استان فارس نیز نشان می‌دهد که تا اواسط دی ماه آمارهای ارائه شده نشان از کاهش 80 درصدی بارندگی بود اما به یکباره حجم بارش‌ها رشد میانگین بارندگی را باعث و اندکی از نگرانی‌ها کاسته شد.

اگرچه حجم بارش‌های سال گذشته بیشتر در نقاط شرقی و جنوبی استان فارس بود و مناطق مرکزی و شمالی و حتی غربی استان از رحمت الهی بی نصیب ماندند.

امسال نیز مردم در فارس همچنان امید اول خود را به رحمت واسعه‌ی پروردگار بسته‌اند و چشم به آسمان دوخته و دست به دعا برداشته‌اند تا شاید بارندگی‌ها فارس و شهروندانش را از بحرانی که اکنون پیش رو دارند، برهاند‍!

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار