صنعت فولاد کشور در چارچوب تحقق بخشیدن به اهداف سند چشم انداز 1404و رسیدن به ظرفیت 55 میلیون تنی شتاب گرفته که در این میان مجتمع فولاد خراسان رضوی چشم انتظار حضور رییس جمهوری برای افتتاح رسمی کارخانه 2.5 میلیون تنی گندله سازی است.
کد خبر: ۵۶۷۳۴۸
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۵ 17 February 2018

به گزارش تابناک : ساخت مجتمع مزبور که در سال 1376 کلید خورد و اکنون به شکلی برنامه ریزی شده که در افق چشم انداز به جایگاه قطب سوم فولاد کشور برسد.
برپایه مطالعات امکان سنجی در استان خراسان بزرگ ( پیش از تقسیم بندی سه گانه ) توسط شرکت ژاپنی کوبه استیل در سال 1368، مجتمع فولاد خراسان در منطقه فعلی در 15کیلومتری شمالغرب شهرستان نیشابور به مساحت یکهزار و 400 هکتار مکان یابی شد.
براساس برنامه کارخانه های نورد سبک فولاد ساختمانی به ظرفیت 550 هزار تن، فولادسازی بیلت به ظرفیت 630 هزار تن و 2 واحد احیاء مستقیم هر یک به ظرفیت 800 هزار تن در سال، فولادسازی شماره 2 به ظرفیت 720 هزار تن می رود تا با احداث واحدهای توسعه در حال اجرای خود شامل گندله سازی به ظرفیت 2.5 میلیون تن و کنسانتره 2.5 میلیون تنی و برنامه احداث توسعه فولادسازی و نورد، می رود تا جایگاه شاخصی در شرق کشور بدست آورد.
مجتمع فولاد خراسان، امروز سالیانه 200 میلیارد تومان سرویس های تولید اجتماعی، مالیاتی، تامین اجتماعی و شبکه بانکی دارد و شمار کارکنان آن به پنج هزار نفر نیروی کار مستقیم، شرکت های پیمانکاری و حمل ونقل بالغ می شود.
قرار است در افق چشم انداز 1404 ظرفیت کنسانتره سنگ آهن این واحد به پنج میلیون تن برسد، گندله سازی نیز به پنج میلیون تن خواهد رسید، آهن اسفنجی 3.5 میلیون تن، شمش فولادی 3.5 میلیون تن و محصولات نوردی هم به 1.3 میلیون تن برسد.

** چهار میلیون تن مواد اولیه
سید حسین احمدی مدیرعامل مجتمع مزبور در جمع مدیران ارشد شرکت های کارگزاری، مشاوره سرمایه گذاری، سبدگردانی، سرمایه گذاری و کانون نهادهای سرمایه گذاری و اصحاب رسانه تصریح کرد: سالانه بالغ بر چهار میلیون تن مواد اولیه و تجهیزات در این واحد صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی میزان تولید سالیانه این مجتمع را 1.5 تا 2 میلیون تن محصول ذکر کرد، که اکنون به عنوان چهارمین مجموعه فولاد سازی بزرگ کشور محسوب می شود.
مجتمع فولاد خراسان از ترکیب سهامداران اصلی موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد شکل گرفته که به ترتیب 51.4، 32.2 و 13.3 درصد از سهام این واحد فولاد سازی را به خود اختصاص داده اند.
احمدی خاطرنشان ساخت: خط تولید گندله سازی مجتمع فولاد خراسان توسط شرکت ایرانی ( پامیدکو ) با سرمایه گذاری 500 میلیارد تومانی نصب و راه اندازی شده و با ظرفیت تولید سالیانه 2.5 میلیون تن گندله یکی از حلقه های زنجیره تولید در این مجتمع است.
وی تصریح کرد: بهره برداری از این واحد، برای نخستین بار کلیه مراحل تولید فولاد از گندله تا محصول نهایی در شرق کشور ایجاد شده است.

** توزیع بیش از 1000 میلیارد تومان سود
احمدی همچنین گفت: صنعت فولاد با وجود اینکه تحت تاثیر بحران اقتصادی و سقوط قیمت نفت بوده، اما این واحد تاکنون بیش از یکهزار میلیارد تومان سود خالص بین سهامداران توزیع کرده است.
وی یادآور شد: سرمایه گذاری 700 میلیارد تومانی در سنگان برای سنگ آهن که ظرف 2 سال راه اندازی می شود از دیگر اقدامات در تکمیل زنجیره تولید است که در استان خود تکمیل می کنیم.
مدیرعامل فولاد خراسان گفت: تامین آب واحد های فولاد سازی همواره از دغدغه های این بخش محسوب می شود، اما این واحد میزان پنج میلیون متر مکعب آب مورد نیاز خود را از سد بار ( واقع در 23 کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور ) تامین می کند که در مسافت 3.5 کیلومتری کارخانه قرار دارد.
به گفته وی، ایجاد پست برق 400 کیلو ولت از دیگر اقدامات این واحد صنعتی است که برق 400 کیلو ولت پس از تبدیل به 33کیلو ولت برای مصارف واحدهای تولیدی توزیع می شود و ظرفیت این واحد 200 مگاوات است.
احمدی افزود: ایجاد کارخانه تولید اکسیژن به ظرفیت 6500 متر مکعب از دیگر اقدامات فولاد خراسان است که اکسیژن و نیتروژن مورد نیاز را تامین می کند.
مدیرعامل فولاد خراسان گفت: سرمایه ثبتی این واحد صنعتی 800 میلیارد تومان است و اکنون به 1000 میلیارد تومان خواهد رسید.

** میانگین قیمت 10 ماه میلگرد
احمدی اضافه کرد: میانگین قیمت میلگرد تولیدی این واحد در مدت 10 ماه 96 رقم یکهزار و 665 تومان و بررسی فروش تولیدات فولاد خراسان نشان می دهد که سال گذشته 40 درصد از محصولات در تهران جذب شد و 34 درصد در خراسان رضوی و بقیه مناطق سهم کمتری داشتند.
وی پیرامون مکانیزم فروش توضیح داد: قیمت این واحد صنعتی بر مبنای قیمت شمش فولاد خوزستان که در بورس کشف قیمت می شود، مبنای محاسبه قرار می گیرد.
علاوه براین در عرصه صادرات هم این کارخانه فولاد سازی فعال است و صادرات 43 هزار تنی به افغانستان، 18 هزار تنی عراق و 10 هزار تنی پاکستان از دستاوردهای فعالیت سال گذشته در بخش صادرات است.
وی گفت: مشتریان فولاد خراسان علاوه بر کشورهای همسایه، در بازار داخلی هم در زمینه های نوردی، شمش، تولید تجاری و عمرانی از محصولات این واحد بهره می گیرند.
احمدی خاطرنشان کرد: براساس بررسیها اکنون علاوه بر محصول نهایی( میلگرد)، صادرات شمش و در اآینده آهن اسفنجی و گندله نیز در برنامه قرار گیرد.

جمهوری اسلامی براساس آمار انجمن جهانی فولاد در سال 2017 به رتبه سیزدهمین فولاد ساز دنیا رسید و پیش بینی در افق 1404 به جایگاه هفتمین فولاد ساز برسد.
انتظار می رود میزان صادرات تولیدات فولادی کشورمان در پایان امسال به رقم هشت میلیون تن برسد.

 

 

منبع : ایرنا 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار